»

Toksični prenosniki

Slo-Tech - Neodvisen Danski laboratorij je testiral prenosnike petih najbolj znanih svetovnih podjetij in v njih iskal toksične snovi. Rezultati so presenetljivi. "Najboljše" sta se odrezala HP in Apple, v katerih so našli najvišjo vsebnost toksičnih snovi, iskali pa so vse od nedolžnega PVC-ja, do BFR-jev. V HP-jevih prenosnikih so našli tudi decaBDE - snov, ki preprečuje gorenje - za katero HP trdi, da je ne uporablja več že nekaj let, po nekaterih navedbah pa je zelo škodljiva zdravju. Nedvomni zmagovalec pa je Apple s svojo novo serijo MacBookov. Sicer pa so že podali izjavo, da iščejo alternativne materiale.

Koliko je v resnici proizvajalcem mar za okolje in uporabnike(posebej "green-usmerjeni" Apple)? Odgovor je na dlani.

Izvorna novica

14 komentarjev

Novi iMac raztelešen

Ars Technica - Slike notranjosti najnovejšega modela jabolčnega računalnika so sedaj na voljo javnosti, krivci za vse skupaj so seveda ponovno Japonci. Dandanes je že skoraj samoumevno, da so azijski otočani prvi, ki pogledajo v drobovje novih hardverskih stvaritev, pri iMacu ni nič drugače. Poslikali so vse sestavne dele novega modela, predvsem področje okoli procesorja, saj ta ni prispajkan na osnovno ploščo, kot je bila to dosedanja praksa, ampak sedi v podnožju. To bi znalo pomeniti, da bodo uporabniki po novem lahko nadgradili celo procesor v svojem iMacu, kar do sedaj ni bilo možno.

27 komentarjev

Doma narejen "iMac"

Bit Technologies - Saj poznate iMace, tista računala, ki so bili sestavljena tako, da je bilo računalo vgrajeno kar v monitor in v bistvu niste potrebovali nobene dodatne škatle?

No, nekaj podobnega se je spomnil tudi tale osebek. Naredil je namreč ohišje z LCD monitorjem ter vanj vgradil celotno drobovje računala. Da ne bom dolgovezil pa bo najbolje, da si ogledate slike. Klikot

Hvala BojlerTM!

4 komentarji

Nameščanje Jaguarja na iMaca

več strani - Verjetno se boste vprašali, kaj dela takšna novica na Slo-techu, glede na to, da so edini jabolčni ogrizki, ki jih poznamo, zrasli na drevesu. Ampak boste videli zakaj.

Pri Cvilečem psu so v podrobnosti opisali nameščanje operacijskega sistema Jaguar (OS X 10.2) na iMaca. Članek niti ni pretirano zanimiv, zato ne boste doživeli razsvetljenja, tudi če ga preberete.

Bolj se mi zdi zanimiv komentar novičarja na Overclockers Cafe, ki bi nameščanje izvedel drugače:

Step 1: Remove OS X from Box

Step 2: Throw in trash along with iMac

Step 3: Get a Real Computer!


3 komentarji

Vodič po navijanju

PC Mechanic - Vsi, ki ne veste, kako bi se lotili drugega najbolj uživantskega početja pod soncem (navijanja računal, se ve), hitro odklikajte na to stran, kjer so PC Mechanicovci v dolgem teoretičnem tekstu razložili, kako začeti. Od zgodovine navijanja prvih Pentiumov, preko Goldfingerjev za SlotA Athlone (saj se jih še spomnite, ane? [:D]), do barvanja mostičkov, izbiranja kakovostnih komponent, in tako dalje. Priporočam tistim, ki še vedno mislite, da imajo Intelovi procesorji odklenjen množilnik. Klik!

0 komentarjev

Nov jabolčni oblikovalski podvig

Apple - Ko je pred nekaj časa Apple izdal svojega prvega iMac-a je naredil pravo revolucijo v računalniški industriji. Sicer ni imel nobenega vpliva na strojno opremo, je pa imel toliko večji vpliv na obliko - prozorna, obarvana mat plastika z vidnim hardverom je postala svetovno znana kot "aj-mek luk" in posnemali so jo premnogi proizvajalci. Sedaj pa je Apple, kot kaže, zopet šel z bičem nad oblikovalce in produkt je novi iMac. Tokratni izgled ni baš neka oblikovalska prelomnica, a stvar je očesu všečna....

12 komentarjev

Navijanje Macov

Overclockers Australia - Maci so v zadnjem času deležni posebne pozornosti, saj je Apple s svojimi izjavami, da bo novi iMac v obliki svetilke, povzročil kar nekaj razburjenja med uporabniki. Ker pa ljudje v takem času zelo radi brskajo za podatki o Applovih računalnikih, se je avtor te strani odločil, da razsvetli uporabnike Applovih računal z vodiči o navijanju. Po nekaterih podatkih ima avtor na svoji strani opisan postopek navijanja prav za vsak model računalnikov, ki jih je Apple izdal (OK, navijanja kakšnih pionirskih izdelkov zagotovo ne gre pričakovati ). Če se vam v hiši valja kakšen star Applov računalnik in ne veste kaj bi z njim, ali pa ste le siti počasnosti svojega iMaca in bi ga radi navili, potem obiščite to stran in se podučite o tehnikah navijanja. Pa čim manj uničenih procesorjev .

0 komentarjev

SpeedFan

Overclockers Australia - SpeedFan je program, ki prikazuje vrtljaje ventilatorjev in temperaturo v računalnikih, vendar zmore še nekaj več. S SpeedFanom lahko prilagajate hitrosti ventilatorjev glede na temperaturo v PC-ju. Trenutna različica je 3.0 in je kompatibilna z MBM 5. Če ste zainteresirani, potem obiščite to stran, kjer boste našli še nekaj več podatkov in seveda program.

5 komentarjev

Next-gen 'iMac 2001'

The Register - Na tej The Registerjevi strani se je pojavila slikica, kakšen naj bi v prihodnje izgledal Applov iMac. Design je kar zanimiv, saj lahko pričakujemo ločitev monitorja od ohišja. Tudi monitor naj bi bil deležen sprememb, saj naj bi iMaci nove generacije imeli LCD zaslon. Slika pove več kot tisoč besed, zato si jo le oglejte. Še opozorilo za konec: obstajajo sicer dvomi o resničnosti takega designa, zato me ne linčajte, če novi iMac ne bo izgledal tako, kot na sliki. Skratka stran imejte bolj za zanimivost.

0 komentarjev