» »

Nov jabolčni oblikovalski podvig

Nov jabolčni oblikovalski podvig

Apple - Ko je pred nekaj časa Apple izdal svojega prvega iMac-a je naredil pravo revolucijo v računalniški industriji. Sicer ni imel nobenega vpliva na strojno opremo, je pa imel toliko večji vpliv na obliko - prozorna, obarvana mat plastika z vidnim hardverom je postala svetovno znana kot "aj-mek luk" in posnemali so jo premnogi proizvajalci. Sedaj pa je Apple, kot kaže, zopet šel z bičem nad oblikovalce in produkt je novi iMac. Tokratni izgled ni baš neka oblikovalska prelomnica, a stvar je očesu všečna. Impozantno pa novo jabolko ni zgolj po obliki in izvedbi, ampak tudi po specifikacijah - 15" LCD zaslon, 800 MHz procesor, 60 GB diska, GeForce 2 ter, kot češnja na vrhu torte, CD/R/RW/DVD-R enota. Če bo še cena v človeški meji, si z lahkoto predstavljam ta računalnik ne samo na mizah študentov in tajnic, ampak tudi ljudi, ki računalnik uporabljajo kot profesionalno orodje.

12 komentarjev

Mercier ::

Eno malo me spominja na utež za papirovje :D

mojsterpeter ::

mene pa na halogensko radioaktivno namizno lučko..:D

andrej ::

zadeva je ql, ampak kaj ko je cena previsoka... Cena je velik problem za apple izdelke...skoda. malo pave konkurence pc-ju nebi skodlo...

tha_man ::

Ma ja, cena bo spet nekje v oblakih. Sm bi pa takoj imel Maca za drug računalnik, mogoče pa celo za prvi.

Filo ::

ej...noro...vi sploh ne veste kok je mac nor za oblikovalske scene....uf uf..sam cena je pa res nora sam zakaj je cena tok zasoljena..kwa amoajo pizda zlato not....(kšne droge he he)

MaverickT ::

This piece of news is very old... Apox. 1-2 months!

Highlag ::

Kaj je pa tole že stara novica

Zgleda pa precej bolje ko kaka kibla od PC-ja

CaqKa ::

ancient :)))))))
vete kaj me zanima, kakšne ventilatorje uporabljajo maci?... a se njihovi procesorji tolko manj grejejo da jih skoraj ne rabijo?

IR Babun ::

tole je pa že res stara novica

jamiroq ::

taprvi iMac (in ostali, do te lampe) imajo čez celo procesorsko kartico aluminijasta hladilna rebra (visoka3-4mm), nanje pa piha 80mm vent. Za PowerMacintoshe, iBooke in PowerBooke pa ne vem (verjetno imajo kaj takega kot pcji)... en tipo si hladi proc z malo predelanim Blue Orbom.

GrizlyBear ::

Sem ga imel priložnost videt v živo. Glede na zvoke, ki (ni)so prihajali iz notranjosti ventilatorja nima, edini mikrošum je vrtenje HDDja. Cena cca. 400 kSIT bruto na drugi strani meje pa se mi ne zdi pretirano visoka, če ga primerjaš z enako sposobnim PCjem. LCD zaslon pa je VRHUNSKI!!, pa še vse programe dobiš zraven.:))

Najdražji model (z DVD-RW) pa je pri nas ca. 630 kSIT.

IceIceBaby ::

Jup cena vsekakor NI cloveska, ceprav G4 procesor trga gate in je LCD res zakon in OSX najboljs OS ... Samo 600k pa nimam :(
Zdaj tastarga imaca na 400@450 pa nima not nobenga ventilatorja. Vse kar slisis je disk pa se to se da utisat za manj zahtevno delo :) Uglavnem jaz nimam PCja ze skor 1 leto pa mi ni nic zal. Na 450mhz procesorju delam s photoshopom hitreje kot bi z 1g tbirdom, igre pa tudi laufajo za silo. Samo cena je pa res huda.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Danes prihajata iPad mini 3 in iPad Air 2 (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
5626626 (23766) Nummy
»

naj alternativa za iMaca

Oddelek: Strojna oprema
223753 (2524) SmeskoSnezak
»

Apple naznanil novega iMaca (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Procesorji
13415527 (9497) root987
»

MacWorld Expo 2006

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
494959 (3534) TribesMan
»

PowerPC res hitrejši od Pentiuma? (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Grafične kartice
648157 (5984) jype

Več podobnih tem