»

Poplave na Tajskem velik problem za proizvajalce trdih diskov, najhuje WD-ju

vir: Reuters
Reuters - Poplave, ki so prizadele Tajsko in zaradi katerih sta dve tretjini države pod vodo, so v računalniški branži največ škode povzročile podjetju Western Digital. Zaradi poplav so morali ustaviti vso svojo proizvodnjo na Tajskem, kar bo vplivalo na globalno poslovanje podjetja, poroča Reuters.

Že med koncem tedna je voda prestopila protipoplavne ščite in zalila nekatere prostore v obratu v Bang Pa-inu, zaradi česar so morali ustaviti proizvodnjo. Včeraj je voda prestopila valobrane še drugem obratu v Navanakornu, tako da je moral Western Digital ustaviti vse operacije na Tajskem. Več bo znanega na jutrišnji novinarski konferenci.

Proizvodne obrate imajo še v Maleziji, Singapurju in ZDA, a posledice izpada tajske proizvodnje in logistične mreže bodo velike. V drugem letošnjem četrtletju je Western Digital iz Tajske poslal...

23 komentarjev

Microsoft ceni HD DVD enoto

X-Bit Labs - Microsoft je naznanil, da namerava svojo HD DVD enoto za Xbox360 poceniti. Znižanje v vrednosti 20$ naj bi v ZDA začelo veljati prvega avgusta. Na žalost trenutno ni informacij o znižanju cene enote v Evropi. Poleg HD DVD enote pa si bo lahko vsak kupec izbral tudi 5 brezplačnih HD DVD filmov. Prav tako pa bo Microsoft začel ponujati nekaj bezplačnih delov serije Heroes in 300 v HD resoluciji preko Xbox Live sistema. Več pa si preberite v izvorni novici.

4 komentarji

Novi strežniški procesorji

The inquirer - Kot poročajo na Inquirerju, je Intel za ponedeljek, 18. novembra, napovedal izdajo novih strežniških procesorjev. Gre za serijo Xeon, ki bodo tekli na 533 MHz sistemskega vodila. Glede na to, da so že Xeoni relativno stara serija, naj bi tokratna izdaja napovedala prihod serij Placer, Plumas 533 in Granola Bay.

Kot lahko preberemo tukaj, Intel napoveduje, da bo ponedeljkova izdaja pomenila enega večjih preobratov v izdelavi strežniških procesorjev. Prav tako naj bi pomenila izboljšanje kotiranja Intela na borzi, vsekakor pa boste kmalu obveščeni o novih cenah procesorjev..

Kaj je res ali in kaj ni, lahko izveste tukaj.

0 komentarjev

Hynix povečal proizvodnjo

The Register - Korejski proizvajalec pomnilniških čokoladic Hynix je najavil, da bo ponovno odprl tovarno v Oregonu. Pred zaprtjem so tam proizvajali 64 megabajtne module, sedaj pa bodo varili 256 MB DRAM module.

Pričakovan vpliv na trg je zvišanje cen 128 MB čokoladic ter znižanje cen 256 MB tablic. Seveda pa je to odvisno tudi od zalog pri prodajalcih računalniške, predvsem OEM opreme.

0 komentarjev

Zopet višanje cene RAMov

Reuters - Kot potrošnik sem v tem primeru (kratkoročno gledano, bi se lahko reklo) 'prizadet', vendar osebno bolj kot ne pozdravljam odločitev vodilnih v izdelavi pomnilniških čipov (beri: Hynix in Samsung), ki nameravata svojim pogodbenim partnerjem zvišati cene za približno 30 %. Kot vemo, so cene zadnje čase 'podivjale' navzdol, ter se zopet izenačile z onimi pred približno dvema letoma, ki so jih dvignile težave z zemljo na Tajskem (ter pametni ekonomisti ). To je že drugi tovrstni dogovor v kratkem času, prvi je zvišanje cen CDR(W) medijem, na kar pa je vplivalo tudi kaznovanje tajskih podjetij.

Več o tem lahko izveste tukaj. Me prav zanima, če bi se slovenski prodajalci računalniške opreme bili sposobni zmenit kaj takega...

17 komentarjev

Neng Tyi Subete Doda

Frosty Tech - Če se sprašujete kaj za vraga pa zdaj pomeni ta naslov, naj razkrijem, da gre za ime še enega hladilnika do zdaj anonimnega azijskega podjetja. Na Frosty Techu so zadevo testirali in moram priznati, da je kar zanimiva. Če ne zaradi drugega, pa zaradi dejstva, da je hladilnik popolnoma bakren. Toda zdi se mi, da se podjetja preveč zanašajo na material, saj bi hladilnik težko označili kot kakšno inženirsko čudo. Pač navadna hladilna rebra z velikim ventilatorjem... Več lahko izveste tukaj.

0 komentarjev