»

Dropbox imenoval Condoleezzo Rice za članico upravnega odbora, ob ostrem odzivu javnosti

TechCrunch - Še ne teden dni nazaj se je Mozillin izvršni direktor Brendan Eich moral posloviti od te funkcije, ker se je v javnosti razširila vest o njegovi finančni donaciji v podporo kalifornijski referendumski pobudi Proposition 8, ki je poskušala, in potem tudi začasno uspela suspendirati možnost poroke istospolnih parov v tej zvezni državi.

Podobne "javnomnenjske težave" prav zdaj trpi Dropbox, ker je v svoj upravni odbor povabil Condoleezzo Rice, nekdanjo Bushevo svetovalko za nacionalno varnost ter potem zunanjo ministrico ZDA. Uradno naj bi jim pomagala pri širjenju na tuje trge in pri izvedbi že dolgo pričakovane javne izdaje delnic (IPO).

...

46 komentarjev

Tožba delničarjev zoper HP zaradi afere Fisher

Jodie Fisher in Mark Hurd

vir: ComputerWorld
ComputerWorld - Podjetje Brockton Contributory Retirement System je preko connecticutske odvetniške pisarne vložilo obtožnico zoper vseh deset članov upravnega odbora Hewlett-Packarda, finančno direktorico in vršilko dolžnosti izvršnega direktorja Cathie Lesjak in dosedanjega izvršnega direktorja Marka Hurda. V njej obtoženim očitajo neupoštevanje smernic pri upravljanju podjetja (angl. guidelines for corporate governance), češ da so Hurdu dovolili vodenje HP-ja, kakor da bi šlo za njegov privatni fevd. Hurda kritizirajo zaradi zaposlitve nekdanje udeleženke resničnostnega šova brez izkušenj (seveda gre za Jodie Fisher, romanca s katero na stroške podjetja je Hurda stala položaja).

Zaradi dejanj Hurda,...

10 komentarjev

Intel in Nvidia nista za skupaj

X-Bit Labs - Po spletu krožijo govorice, da bi se morebiti utegnila zgoditi poroka Intela in Nvidie. Še zlasti po ukinitvi razvoja grafičnega čipa Larrabee se je Intel znašel v skušnjavi, da bi v želji po svojem grafičnem procesorju Nvidio preprosto kupil, je pisal kolumnist Robert X. Cringely in razplamtel ugibanja. Analitiki temu navkljub pravijo, da do prevzema ne bo prišlo v dogledni prihodnosti.

V podjetju Jon Peddie Research je šef svoje negativno mnenje o prevzemu razčlenil takole:
  • med podjetjema so velike kulturne razlike;
  • zaradi ne preveč prijateljskih odnosov (nekateri v Nvidii Intel naravnost sovražijo) bi združitev terjala hude žrtve;
  • o ceni se zlepa ne bi mogli dogovoriti;
  • Nvidiin upravni odbor in delničarji ne bi nikoli odobrili prevzema, medtem ko bi sovražni prevzem trajal več kot leto dni;
  • s prevzemom bi nekatere Nvidiine tehnologije postale nepomembne, npr. Tegra, kar delničarjev ni bi razveselilo;
  • Intel je prepričan, da Nvidie ne potrebuje, saj imajo za grafični razvoj...

9 komentarjev

Tudi grafične kartice ATI Radeon HD 3800 z napako?

Ali bo AMD uspel prebroditi tudi to krizo?

vir: techPowerUp!
Računalniške novice - Podjetje Nvidia je pred časom zašlo v hude težave zaradi zanikanja napake pri izdelavi grafičnih jeder G84, G86, G92 in G94, ki jih proizvajalci grafičnih rešitev za osebne in prenosne računalnike uporabljajo pri izdelavi kartic družin Geforce 8400, 8600, 8800 in 9600. Kot vse kaže pa bo sedaj na vrsti še konkurenčno podjetje AMD/ATI, saj se številni kupci računalniških sistemov Alienware pritožujejo nad velikim odstotkom okvar grafičnih kartic ATI Radeon HD 3850, HD 3870 in HD 3870 X2 podjetja Into-Tek Corporation (GeCube).



Čeprav podjetje AMD/ATI za okvaro krivi povprečno kakovosten napajalni sistem električne moči 750 watov, številni strokovnjaki v to dvomijo, saj tako rekoč ni mogoče, da bi napajalni sistem...

17 komentarjev

Čudne govorice o 3DFXu

Jaz - Roman me je obvestil o tej temi na x3DFXovem forumu. V njej se namreč omenja, da je prodaja 3DFXa bila le potegavščina in da se bo glavnina podjetja organizirala drugje, pod drugim imenom. Če vam sedaj ni nič jasno, vam res priporočam ogled te teme. Še nekaj mojih misli: zadeva je vsekakor le prazna govorica. 3DFX je izginil za vedno in čeprav to dejstvo ni všeč nikomur, se bomo pač morali sprijazniti z njim. Tudi če bi se ljudje iz 3DFXa organizirali pod drugim imenom z denarjem, ki so ga dobili od Nvidie bi jim po gobe šla vsa leta trdega dela in vsi patenti, ki so jih prodali Nvidii. Prav tako nekako dvomim, da bi kdo od 3DFXovcev sploh hotel tvegati ustanovitve novega podjetja, če se bodo prav kmalu nahajali pod varnim zavetjem ogromnega podjetja, kot je Nvidia...

3 komentarji

Se bo 3dfx prodal NVidii?

Jaz - Upravni odbor 3dfxa bo svojim delničarjem predlagal prodajo skoraj vsega svojega premoženja konkurenčnemu podjetju NVidia. Če bodo delničarji za to in bodo potem pridobili privoljenje države (zakon proti trustovskemu združevanju in podobno) bo marsikateri privrženec 3dfxa zelo razočaran. Ja tako pač je v krutem svetu konkurence. In če te ne bo potem nič kaj dobro ne kaže za nas potrošnike. Preberite si tole, ali izjavo za javnost podjetja Nvidia ali poiščite članek med novicamu tule.Thanx JLP.

7 komentarjev

Nvidia Včeraj-Danes-Jutri

Penstar Systems - Na Penstar Systems so objavili res zanimiv članek o razvoju nam vsem tako dobro poznanega podjetja Nvidia. V članku se posvetijo tako preteklim uspehom, kot vsemu kar nas čaka v prihodnosti. Precej so tudi napisali glede prihajajočega NV20. Naj povzamem: NV20 bo najbrž na začetku prišel na trg v zelo malih količinah in po zelo velikih cenah... govori se o ceni okrog 500$ (120000 sit) v tujini, kaj to pomeni pri nas, pa veste sami. Po zadnjih podatkih ima namreč Nvidia težave s proizvodnjo čipov v 0,15 mikronski tehnologiji. Zares ogleda vreden članek. Klik!

0 komentarjev

Naslednje generacije grafičnih pospeševalnikov

3DnHardware - Na 3DnHardware so spisali zanimiv članek na temo, kaj nas čaka v boju za prevlado na področju pospešene grafike. Primerjali so napovedi za prihodnost šestih vodilnih podjetij [Nvidia, 3dfx, Matrox, Ati, PowerVR in S3]. Vsi našteti imajo v ognju še precej železa, mi pa počakajmo in upajmo, da se še kdo povzpne vsaj tako visoko kot je trenutno Nvidia ... pač konkurenca zbija cene in izboljšuje kvaliteto [:))]. Če vas zanima več, se odpravite semkaj.

0 komentarjev