»

Unreal Engine 3 na iPhone in iPod Touch

vir: AnandTech
AnandTech - Kljub večinoma neoptimiziranim in hroščatim predelavam iger za računalnike, prvotno namenjene konzolam, imamo igralci na osebnih računalnikih še vedno nekatere bisere, kjer razvijalci svoje pogone dejansko dodelajo in omogočijo gladko igranje na širokem spektru konfiguracij. Mednje spadata npr. Valve (s svojim Source pogonom) ter Epic Games, ki stoji za Unreal Engine, trenutno v različici 3. Fleksibilnost slednjega dobro pokaže dejstvo, da je razvijalcem pogon uspelo v delovanje spraviti celo na iPhone 3GS in iPod Touch 3. generacije.



Pogon, ki za delovanje zahteva OpenGL ES 2.0, je zaenkrat zgolj tehnološka demonstracija, ki uporablja nekoliko predelano mapo iz Unreal Tournament. Ubijanje enega sovražnika, ki se nato...

13 komentarjev

Test Thermalrighta V2

Hartware.net - Na Hartware.net so opravili test Thermalrightovega hladilnika za grafične kartice V2, ki ga je omenjeni proizvajalec predstavil kot odgovor na Apack-ove GX/GTX 810 ter z njim poskušal odpraviti nekatere pomanjkljivosti svojega modela HR-03. Gre za razmeroma nizek bakreni hladilnik, pri katerem za odvajanje toplote z jedra grafične kartice skrbijo štiri Heat Pipe cevi.



Hladilnik se lahko uporablja tako za pasivno, kot tudi aktivno hlajenje, pri čemer je nanj mogoče namestiti osem centimetrski ventilator. Na testu se je hladilnik izkazal z dobrimi hladilnimi sposobnosti pri nižjih vrtljajih ventilarorja, kar posledično pomeni tudi tišje delovanje.

Več si preberite v samem testu.

0 komentarjev

Telefon z mejo (za vinjene)

Akihabaranews - Če ste v okajenem stanju že kdaj klicali naokoli in žalili svoje nadrejene ter posledično izgubili službo, bo najnovejši LG-jev mobilni telefon LP4100 namenjen prav vam. Alternativna možnost je lahko sicer majhen telefon, da ga boste v vinjenem stanju težko uporabili, npr. NEC N908 velikosti kreditne kartice. A bolj pravi bo LG-jev model, z vgrajeno merilno napravo alkoholnih hlapov vašega zadaha. V primeru, da ti presežejo mejo 0,08 promila, telefon blokira možnost klicanja vnaprej določenih telefonskih številk oziroma skupin. Sam telefon oblikovno sicer ni nov, čeprav daje vtis sprednjega dela športnega avtomobila.

Seveda mobilni alko-tester ponuja tudi druge, bolj mobilnikom podobne funkcije.

Telefon bi moral preprečiti tudi plačevanje z njim in nadaljnje nakupe alkoholnih substanc, ter ne dovoliti odklepanja in zagona motorja vašega vozila.

25 komentarjev

Kako do skrite igre

Slo-Tech - Novico nam je poslal Koci:

Za vse, ki imate Ericsone T39 ali R520, so na Gambitu objavili pravilen postopek pritiskov, s katerimi pridete do "izvenserijske" igre kača. Postopek je naslednji: najprej pojdite v meni Igre, vstopite v Erixa in ko se pojavi startna stran igre pritiskajte tipke v naslednjem vrstnem redu: Leva puščica, desna puščica, #, 1, 2 (na nekaterih modelih je potrebno pritiskati: Leva puščica, desna puščica, #, 1, 2, 3 ali levo, desno, 1, 3). Obstaja še tretja serija pritiskov, s katerimi lahko aktivirate Kačo: 1, 2, 3 ali 7, 8, 9. Načeloma vsaj eden izmed navedenih načinov deluje, seveda pa je to nedokumentirana funkcija telefona, za katero ni zagotovila o delovanju.
Več o tem.

10 komentarjev

DDR SDRAM se draži

Slo-Tech - Novičko je poslal Koci. Hvala!

Cene pomnilniških modulov so kot verjetno že veste precej nestabilne in nepredvidljive. Po zadnjih podatkih narašča cena DDR SDRAM modulov in kot kaže to ni samo trenutna muha proizvajalcev, temveč malce bolj resen trend.

Pomanjkanje spominskih modulov, kot posledica velikega povpraševanja, vodi cene navzgor. Pri nakupu v velikih količinah se cene 128 Mb čipov trenutno gibljejo med 26 in 28 dolarja, 256 Mb moduli PC2100 DDR pa trenutno stanejo med 40 in 45 dolarji, še pred nekaj dnevi samo 33 do 40 dolarjev.

10 komentarjev

Celeron na arhitekturi Pentiuma 4

Slo-Tech - Novico nam je poslal Koci:

Po zadnjih podatkih pripravlja Intel cenejšo različico procesorja Pentium 4, ki bo namenjena manj zahtevnim računalniškim sistemom. Kot pišejo na svoji strani naj bi v prodajo prišla v drugi polovici naslednjega leta. Intel naj bi nove Celerone izdeloval na osnovi trenutne arhitekture Pentiuma 4 z uporabo jedra Willamete. Pentium 4 Celeron bo vseboval 128 KB drugonivojskega predpomnilnika kar je pol manj od trenutno aktualnih Pentium 4. Celerone bo podpiral nabor veznih čipov Brookdale-GL, ki bo vseboval tudi integriran grafični procesor.

0 komentarjev

Miljarda za oglaševanje

Slo-Tech - To novico nam je poslal Koci:
Petsto milijonov dolarjev bosta skupaj porabila Microsoft in Intel, še enkrat toliko pa bodo primaknili izdelovalci računalnikov in trgovci. Pri Microsoftu pričakujejo, da bo uvedba novega operacijskega sistema (predstavitev bo 25. oktobra) precej pripomogla k večji prodaji računalnikov v zadnjem četrtletju. Julija in avgusta bodo Windows XP v testiranju, konec avgusta pa bodo romali k izdelovalcem računalnikov. Microsoft trdi, da bo Windows XP uspešno deloval že s pomočjo procesorja Intel II s taktom 400 MHz in 128 MB pomnilnika, strokovnjaki raziskovalno-analitske družbe Gartner pa priporočajo procesor Pentium III 600 MHz in dvakrat zmogljivejši pomnilnik.

4 komentarji