»

S sejmom E3 je konec

Slo-Tech - Iz organizacije ESA so sporočili, da je sejem E3, nekoč osrednji letni dogodek igričarske industrije, naposled sklenil svojo pot.

Pandemija covida-19 je močno prizadela igričarske konvencije, toda najbolj med vsemi sejem Electronic Entertainment Expo v Los Angelesu, oziroma E3. Po tem ko bil leta 2020 odpovedan in so ga leto zatem izpeljali v digitalni obliki, je odpadel tudi v letih 2022 ter 2023. Četudi sta organizatorja, Entertainment Software Association (ESA) in ReedPop spomladi obljubljala, da to ni konec te prireditve in da za leto 2024 načrtujejo veliko vrnitev, je bilo z vsakim mesecem bolj gotovo, da se E3ju čas izteka. Že junija so v losangeleškem oddelku za turizem namignili, da dogodka v tem mestu v prihodnjih letih ne bo več, septembra pa se je končalo tudi partnerstvo med Eso in ReedPopom, ki sicer organizira konvencije, kot je PAX. Da so včeraj v Esi dokončno priznali, da so obupali, ni presenetilo nikogar več.

Razloge so namreč zadnja leta čivkali že ptički na...

8 komentarjev

E3 2023 odpovedan

Slo-Tech - ESA in ReedPop sta sporočila, da je spričo odpovedi najpomembnejših igričarskih založnikov tudi letošnji sejem E3 splaval po vodi; ne bo ga niti v digitalni obliki.

Igričarski sejem Electronic Entertainment Expo (E3) se nikakor ne more pobrati po odpovedih, ki jih je v preteklih treh letih povzročila pandemija covida-19 - zadnji dogodek v klasični obliki se je odvil leta 2019, medtem ko je imel predlani vsaj digitalno različico. Na začetku leta je še kazalo, da bomo v maniri mnogih drugih sejmov, ki so se uspeli vrniti v stare tirnice, vnovič tudi E3 videli v spodobni obliki. Toda februarja so se vsa tri glavna konzolna podjetja - Nintendo, Sony in Microsoft - sodelovanju dokončno odrekla, nato pa je šlo le še navzdol, saj sta sejmu hrbet marca obrnila še Sega in pa Ubisoft, ki bo imel 12. junija samostojno predstavitev. Tako so v Entertainment Software Associationu in prireditelju ReedPopu prišli do sklepa, da dogodek, ki naj bi se sicer odvil med 13. in 16. junijem, nima več...

13 komentarjev

E3 2022 odpade

vir: Axios
Axios - Kljub umirjanju pandemičnih razmer so iz organizacije ESA sporočili, da igričarski sejem E3 letos v celoti odpade in ga ne bo niti v digitalni obliki.

Omikronski val je bil, upajmo, zadnje veliko poglavje pandemije covida-19 na Zahodu, kjer se razmere kljub občasnim lokalnim skokom okužb umirjajo. Z delno normalizacijo epidemioloških razmer se vračajo tudi reči, za katere smo bili v preteklih dveh letih prikrajšani, na primer stvarni sejemski dogodki. Tako je Game Developers Conference (GDC) konec prejšnjega meseca potekal v hibridni obliki, z 12.000 fizičnimi obiskovalci in še 5000 udeleženci prek spleta. Digitalno različico junijskega igričarskega sejma Electronic Entertainment Expo (E3) so januarja napovedali tudi pri Entertainment Software Associationu (ESA). Konec tedna je postalo očitno, da ne bo niti te; so pa organizatorji hkrati obljubili hibriden dogodek za prihodnje leto.

E3 je bil tudi leta 2020 odpovedan, medtem ko so lani uprizorili spletno izvedenko. Kaj je vzrok...

4 komentarji

E3 v fizični obliki očitno tudi letos odpade

E3 2017

vir: Wikipedia
VGC - Iz dokumentacije losangeleške komisije za konvencije in turizem je razvidno, da je letošnji Electronic Entertainment Expo, vsaj v obliki živega semnja z obiskovalci, odpovedan. Organizator, Electronic Software Association (ESA) je še pred tedni načrtoval tridnevni dogodek, in sicer med 15. in 17. junijem, vsaj deloma v živo. Kot so zapisali, z željo, da ponovno pod eno samo streho združijo vse zanimive napovedi sveta elektronske zabave. Prej omenjeni dokument zdaj navaja, da bodo organizatorji prostor namenjen sejmu, Los Angeles Convention Centre, morda uporabili za oddajanje prenosov v živo ter poskušali pridobiti licenci za leti 2022 in 2023.

Iz ESA so na poizvedbe odgovorili, da bodo podrobnosti letošnjega sejma razkrili v kratkem, da imajo krasne razgovore z založniki in razvijalci, da pa ne morejo potrditi, katera imena sveta iger se bodo dogodka tudi zares udeležila.

E3 je nazadnje v vsem sijaju potekal leta 2019, lani je bil odpovedan zaradi razmaha pandemije COVID-19,...

0 komentarjev

Koronavirus odnesel tudi E3, Google I/O in Nvidia GTC

Slo-Tech - Od tehnoloških konferenc v prvi polovici letošnjega leta bo očividno ostalo bore malo, saj so zaradi pandemije COVID-19 odpovedali še igričarski sejem E3, Googlovo razvijalsko konferenco I/O, Nvidijino GPU Technology Conference in druge.

Po odpovedi barcelonskega sejma telefonije in GDCja zaradi širjenja virusa SARS-CoV-2 je postal svojevrsten šport sklepanje stav okoli tega, kaj bo sploh ostalo od pomladanskega nabora tehnoloških dogodkov. Očitno ne prav dosti. Položaj okoli bolezni se v ZDA, kjer se mnogo teh prireditev odvije, namreč hitro slabša. Kljub zagotovilu organizatorjev največjega igričarskega industrijskega sejma Electronic Entertainment Expo (E3) izpred tednov, da še vedno nemoteno pripravljajo junijski losangeleški dogodek, so morali včeraj obrniti ploščo in prireditev odpovedati. To je za E3 še posebno kočljiva situacija, saj sejem že nekaj časa muči kriza identitete in smisla, zaradi česar se mu odrekajo tudi nekateri največji akterji industrije. Letošnja odpoved...

12 komentarjev

Google Stadia novembra s plačljivo preizkusno različico

Euro Gamer - Pri Googlu so po desni prehiteli norijo prihajajočega sejma E3 in pojasnili mnogo podrobnosti o ambicioznem servisu za pretočno igranje Stadia. Najbolj zagnani ga bodo lahko preizkusili letošnjega novembra, a bodo za to plačali 120 evrov. Takrat bo štartal v štirinajstih državah in z nekaj čez tridesetimi igrami. Naslednje leto dobi polno obliko z brezplačnim in premijskim računom.

Ko je Google marca najavil storitev za pretočno igranje Stadia, sta se v odzivih mešala navdušenje in zadržana previdnost. Obljub o hitrem poganjanju iger v oblaku, ki bi jih nato lahko igrali že na šibkih napravah, smo se pač doslej že naposlušali, pa jih še nihče ni v celoti izpolnil. Predvsem pa pri Googlu takrat niso navedli najpomembnejših podrobnosti: cene in izbora iger, na...

37 komentarjev

Sony draži s slikami PlayStation 4

The Verge - Na dan Microsoftove velike predstavitve njihovega predstavnika naslednje generacije konzol je svoj lonček pristavil še Sony. Načeloma so PlayStation 4 predstavili že februarja, a so zgolj razkrili strojne zmogljivosti, nekatere zanimive novosti v programski opremi ter nekoliko spremenjen plošček. Predstavitvi je sledilo rahlo splošno razočaranje, ker nismo videli konzole same. Zdaj so to vsaj malce spremenili, saj so objavili nekaj meglenih ter nekaj zelo približanih slik, ki prikažejo le delček nove konzole.



Nabor slik, prikazanih v obliki 39-sekundnega videoposnetka, pokažejo precej kvadratno oblikovano škatlo iz matirane plastike. A bolj kot kazanje konzole je pomemben pravi namen videoposnetka, saj gre za reklamo za pravo...

15 komentarjev

V sredo se začne Gamescom 2011, napovedan milijonski turnir v Doti 2

GameSpot - Nemško mesto Köln bo od srede do nedelje gostilo vsakoletni igričarski sejem Gamescon. S približno 250 tisoč obiskovalci, čez 4000 novinarji in ob prisotnosti vseh velikih imen v svetu iger je to trenutno največji igričarski dogodek leta. Med napovedmi tako najdemo EA, ki bo prisoten z najnovejšimi različicami FIFE, Battlefielda, Need For Speed in bojda še novimi naslovi, Sony bo tam z demotom svoje prihajajoče prenosne konzole PlayStation Vita, svoje pa si obeta tudi nebroj neodvisnih oz. mobilnih razvijalcev.

Morda najbolj oblegana bo stojnica Valve-a, ki je po precej mesecih molka in špricanju junijskega E3 napovedal prvo javno predstavitev prihajajoče Dote 2; istočasno se bo odvijal tudi mednarodni promocijski turnir z glavno nagrado 1 milijona zelencev. Tekmovalo bo 16 najboljših svetovnih ekip z Evrope, Azije in ZDA, ki jim je Valve prav...

6 komentarjev