»

Programerji od Visual Basica k Javi in C#

Evan's Data - Sodeč po raziskavi ameriškega podjetja Evans Data, v kateri so anketriali 600 programerjev, jih je 42 odstotkov nakazalo razmišljanje o uporabi novih jezikov, predvsem Jave in C#, ker je z njimi lažje razvijati programe za brezžične in spletne tehnologije. Po vsem svetu naj bi bilo okoli 3 milijone uporabnikov orodja Visual Basic.

Sedanji uporabniki Visual Basica naj bi se razdelili v tri dele. Prvi del (39%) se bo prekvalificiral na C#, drugi (31%) bo povsem zapustil Microsoft in začel uporabljati Javo, ostali pa bodo še naprej uporabljali Visual Basic, s tem da se bo tretjina od teh odločila za nadgradnjo na Visual Basic.Net 2003.

Microsoft raziskavo komentira s sporočilom, da omenjeno orodje še naprej razvija v povezavi z .Net plaftormo. Pri Microsoftu tudi menijo, da je prehod iz Visual Basica na Javo sorazmerno težak.

5 komentarjev

Knight Rider

MODTHEBOX - Gotovo se vas večina spomni "pametnega" avtomobila, imenovanega KITT, s katerim se je Haselhoff vozil po cestah in lovil kriminalce. Verjetno se tudi spomnite, da je imel avto en lep komplet diod, ki so prestavljale kdovekaj, a bile zelo lepe na pogled. Sedaj ga lahko imate v svojem ohišju brez večjega truda.

Če se vam ne da sestavljati vezja za elektroniko, ki krmili Knight Rider efekt, si lahko za 26$ kupite zelo spodoben set, brez diod seveda. Poleg tega ga lahko pripravite do tega, da kaže uporabo diska. Vsaj tako pravijo na Mod The box, kjer jih je bolj ali manj zmotilo le to, da se sistema v osnovi ne da izklopiti. Kar pa verjetno ne bi smel biti problem popraviti.

9 komentarjev

Liberte, Egalite, Frethem (Unicorn)

Vnunet - Ime: Samorog Frethem
Rod: Virus
Družina: Socialec
Ime Datoteke: decrpyt-password.exe
Opis ZlobneKode: tipičen predstavnik družine, ki se, kot bi rekli naši vrli tv-medijci, "ne razširja že s prihodom v poštni predal", pač pa uporabnika opozarja, da vsebuje neko zelo zelo skrivno geslo, s katerim imaš do-stop do.. nečesa pomembnega pač. No, uporabnika poziva, naj si geslo zapomni in ga ne shrani na disk, s čimer naj bi uporabnik kliknil na gumb "Odpri" namesto "Shrani". Od tu dalje pa rutina: razpošljek na naslove v adresarju (Outlookovemu, seveda). Oni, ki redno posodabljamo definicije podpisov virusov, smo seveda varni. (Da, Minmax, oni, ki ne uporabljajo Oken takisto...)

3 komentarji

Gokar. Virus, ki okuži Outlook...

Vnunet - Iz F-Securevih laboratorijev opozarjajo, da je na pohodu nov virus. Gokar za razpošiljanje uporablja MSjev organizator Outlook ter poskuša deaktivirati antivirusne programe.

Razpošilja se kot sporočilo z različnimi temami ('If I were god and didn't believe in myself, would it be blasphemy?', 'The A- Team VS KnightRider ... who would win?', in 'I like this calm, moments before the storm') ter priponko s končnico PIF, SCR, COM, EXE ali BAT.

V Visual Basicu narejen virus v sistem naloži datoteko KAREN.EXE, navodila za odpravljanje pa najdete tukaj.

3 komentarji

11. novembra se pazite

Vnunet - Navkljub temu, da so uporabniki elektronske pošte dejansko na vsakem koraku opozorjeni o nje prelestnih virusih, je vsak (oz. nemalo njih) večidel uspešen. Zakaj je temu tako ne mislim razpravljati (in se mi niti ne sanja).

Zatorej ponovno: če dobite sporočilo, na katerem je nekaj čudnega ( a) neznan pošiljatelj, b) priponka s končnico .vbs, .exe ali celo več - ponavadi dvema - končnicana, c) besedilo v angleščini, vi pa veste, da kolega pošiljatelj ni sposoben tako dobre angleščine, č) žgečkljiva vsebina ali ime datoteke, d) karkoli drugega, o čemer niste popolnoma seznanjeni) - ga, za Sergiovo voljo - NE ODPIRAJTE (velja vsaj za priponko). V redu, dovolj tečnarjenja.

Če sem malce zašel ter ponovil že ničkolikokrat napisano, naj mi bo oproščeno. A kaj, ko vem da bom poleg nemalo sporočil v teh dneh, ki mi ponujajo prijetno presenečenje, virus Redesi (v dveh izvedenkah), 11. novembra deležen neznosnega tuljenja telefona, ko mi bodo 'previdni uporabniki' težili, da jim na zaslonu...

17 komentarjev

Mobilni telefon je pištola !!!

Insane Hardware - Neverjetno, tudi to se dobi. Mobilni telefon, ki je v bistvu pištola kalibra .22 s štirimi naboji. Naboji so shranjeni v prostoru pod zaslonom, pod tipkovnico pa je sprožilni mehanizem, ki požene kroglo skozi anteno. Sprožimo pa vsako kroglo posebej in sicer s tipkami od 5 do 8. Citat:"If you didn't know they were guns, you wouldn't suspect anything," said Ari Zandbergen, spokesman for the Amsterdam police. "Only when you have one in your hand do you realize that they are heavier,” says Birgit Heib of the German Federal Criminal Investigation Agency. [:D]

6 komentarjev