»

V dveh mesecih prodali osem milijonov Kinectov

X-Bit Labs - Dva meseca po začetku prodaje Microsoftovega krmilnika za igralne konzole Kinect navdušenje nad njim še ne plahni, je na CES-u že prvi dan povedal Steve Ballmer. Če so v prvem mesecu prodali slabe tri milijone enot, so jih v prvih dveh mesecih prodali kar osem milijonov. Pomemben vpliv ima tudi dejstvo, da je bil pretekli mesec december, ko zaradi božične nakupovalne sezone prodaja poleti, a priljubljenost Kinecta ostaja neizpodbitna.

Microsoft je načrtoval prodajo petih milijonov enot, pa so se ušteli kar za tri milijone. Za med je šla tudi pripadajoča konzola Xbox 360, ki so jih lani prodali 50 milijonov po vsem svetu. Ballmer je zato lansko leto že označil kot najboljše in najobilnejše leto za Microsoftove konzole v zgodovini.

Sonyjev konkurenčni krmilnik je v tem času požel le...

15 komentarjev

Sony Walkman opušča kasete

Sony TPS-L2 iz leta 1979

CrunchGear - Pred 31 leti se je na Japonskem rodil Walkman, sicer pod imenoma Soundabout za ameriški in Stowaway za britanski trg pred preimenovanje v Walkman. V tej dolgi dobi so prodali 200 milijonov enot za kasete in skupno več kot 400 milijonov enot po vsem svetu. Čeprav so digitalni formati naredili revolucijo že pred časom, je Sony do tega dne še vedno proizvajal in prodajal walkmane za kasete. Sedaj je tega nepreklicno konec, a to ne pomeni konca znamke...

26 komentarjev

Splashtop Linux ob koncu leta na vseh ASUS matičnih ploščah

Geek - Podjetje ASUS bo na modelih celotnega razreda matičnih plošč P5Q od drugega četrtletja dalje pričelo nameščati posebno različico Splashtop Linuxa. Od konca leta dalje pa nameravajo s Splashtopom opremiti prav vse svoje matične plošče, ki bodo zapustile tovarno, kar je več kot milijon enot na mesec.

Uporabniki bodo lahko s pritiskom na tipko za vklop v trenutku naložili operacijski sistem, na katerem bodo lahko v nekaj trenutkih (brez dolgega čakanja na zagon klasičnega operacijskega sistema) s Firefoxom dostopali do svetovnega spleta ter uporabljali Skype. Več podrobnosti je na voljo v videu.

67 komentarjev

Popotovanje v drobovje Gamecubea

Enscape - Kupite si novo tehnično igračko, jo vzamete iz škatle in ravno ko jo hočete priklopiti na elektriko, vas zamika želja po raziskovanju. Zanima vas, kaj se skriva pod sicer nedolžnim pokrovom napravice. A ko se lotite, ohišje noče in noče popustiti, začnete si puliti lase in pomislite celo o uničenju.

Tu vam lahko pomaga prijazen vodič, ki vas ne bo stal živcev in vas bo popeljal v drobovje Gamecubea. Največji problem pri odpiranju "lupne" ni eden, temveč so štirje (vijaki namreč), za katere potrebujemo posebno orodje, da jih odvijačimo. A z malo iznajdljivosti lahko premagate tudi to in se v notranjosti lotite različnih modifikacij.

5 komentarjev

Vedno več podatkov

vir: BBC
BBC -

Dejstva, da ljudje proizvajamo iz dneva v dan več podatkov, ni potrebno posebej poudarjati. A vendar, ste se kdaj vprašali, koliko? To so se vprašali raziskovalci na kalifornijski univerzi (University of California, Berkeley) in produkcijo podatkov po svetu temeljiteje raziskali.

Raziskovalci zdaj trdijo, da vsako leto vsak Zemljan proizvede 800 megabajtov podatkov, torej za dobršen CD. Tako danes hranimo na papirju, filmu, optičnih in magnetnih enotah dvakrat več podatkov, kot smo jih pred štirimi...

12 komentarjev

Ukraden RAM

The Register - S tem ne mislim kakega tatiča, ki je izmaknil 256 MB ploščico. O ne, kot lahko preberemo v tej zgodbi na The Register, so si faloti privoščili kar 4.5 milijona funtov vredno zalogo RAMa, ki je bila shranjena v skladišču blizu Heathrowa. Sedaj policija poziva prodajalce, naj pazijo na kake prepoceni ponudbe RAMov.

3 komentarji

Nacionalni dan računalništva v VB

več strani - Danes, 4. oktobra je nacionalni dan računalništva v Veliki Britaniji. Ste presenečeni? Lahko ste. Ne gre namreč za uradni dan, pač pa je to le nova "pogruntavščina" britanske najbolj prodajane računalniške revije, ComputerActive.

Kakorkoli že, glavni temi današnjega dneva računalništva sta: postajamo omreženi (getting online) ter predelava računalniških odpadkov (recycling). In kakšne so ugotovitve ob nacionalnem dnevu računalništva? Ugotovili so, da ima približno polovica Britancev dostop do interneta ter, kar je še bolj žalostno, da Otočani vsako leto odvržejo 1.5 milijona starih računalnikov brez predelave. Še nadaljnih 1.5 milijona pa jih hranijo v skladiščih, kljub temu da jih nihče ne uporablja. Če bi vse te računalnike koristneje uporabili (npr. v šolah), bi bilo omreženih še več Britancev, ugotavljajo. Še obvezni kliki: Klik, klik in uradni klik!...

0 komentarjev

Microsoft hrepeni po Nintendu

GameCube Europe - Na GameCube Europe poročajo, da je imel Microsoft namen kupiti Nintendo za 25 milijonov ameriških dolarjev. Poročilo temelji na knjigi "Opening the Xbox: Inside Microsoft's Plan to Unleash an Entertainment Revolution", avtorja Deana Takahashija. Medtem, ko je bil Bill Gates pripravljen plačati omenjeno vsoto Nintendu, je slednje zavrnilo ponudbo. Ta zavrnitev pa je posledično vplivala na Microsoftovo odločitev, da izdela lastno konzolo (Xbox).

To nam pove, da Microsoft želi dominirati tudi na trgu igričarskih konzol. Kot je že znano, Microsoft razmišlja celo o izdelavi lastnih procesorjev in grafičnih čipov, ker bi tako znižal stroške, saj delov za konzole ne bi več kupoval od Intela ter Nvidie, temveč bi jih izdeloval sam. Zgodbo preberite tu.

1 komentar

Kreditni digitalec!

vir: ZDNet
ZDNet - No ja, skoraj. Podjetje Logitech je namreč na trg lansiralo nov izdelek, ki so ga poimenovali "Pocket Digital". Gre za digitalni fotoaparat v velikosti malenkost večje kreditne kartice. Zadevica premore 1.3 milijona pikslov, shrani pa lahko več kot 50 fotografij. Njega mere so 89 x 57 x 10 mm, cenovno pa rangira okoli 130 zelencev. Slika? Spodaj! [:D] Kliken! - upam, da vas ne moti nemščina.

3 komentarji

Milijoni konzol v Čezlužje

The Register - Microsoft in Nintendo sta objavila več podatkov o številu plasiranih enot svojih konzol na trg Severne Amerike: Microsoft je znova odposlal več kot milijon enot, do konca leta pa jih namerava 1 do 1,5 milijona; Nintendo bo poslal 1,3 milijona GameCube-ov, po vsem svetu pa jih namerava prodati kar 4,5 milijona, kar je 12,5 procenta več, kot je bilo predhodno načrtovano.

0 komentarjev

Nintendo uspešen

The Register - Nintendo je tri dni po predstavitvi dolgo opevanega Gamecuba prodal 300 000 primerkov, kar znaša dve tretjine od 450 000 primerkov, kolikor jih je Nintendo namenil za prvo prodajo. Medtem, ko se Japonci že sladkajo z Gamecubovimi igrami, pa Američani še vedno čakajo na 18 november, ko naj bi Gamecube prišel tudi v Ameriko.
Nintendo je optimističen in upa, da nedavni teroristični napadi ne bodo bistveno vplivali na prodajo, saj napovedujejo, da bodo v ZDA prodali do konca leta kar 1.1 milijona teh konzolic. Wow .

0 komentarjev

Napovedana astronomska prodaja Gamecubov

The Register - Nintendova konzola Gamecube je na sejmu E3 požela ogromno zanimanje, ki pa se gotovo ne bo usahnilo še dolgo časa. Glede na zanimanje so se pojavile tudi prve napovedi o prodaji same konzole. Samo ob začetku prodaje na Japonskem, ki se bo začela 14. septembra je za pričakovati, da bodo ljudje dobesedno razgrabili prvih 500,000 primerkov. Nintendo pa namerava do konca leta na Japonskem prodati še nadaljnjih 400,000 Gamecubov. Znano je tudi, da bodo prvi serija izključno v vijolični barvi, v drugi seriji pa naj bi se pojavile tudi t.i. "alternativne" barve.
Za ZDA so napovedi povsem drugačne: do novembra, naj bi se na tem trgu prodalo okoli 1.1 milijona Gamecubov, Ameriški oddelek Nintenda pa načrtuje, da bo poleg konzol prodal še 900 000 kosov igre Luigi's Mansion. Do marca 2002 naj bi se število prodanih Gamecubov povečalo na 4 000 000. Ocen za evropsko prodajo še ni.
Tako, počakajmo samo še na uradne podatke, ki bodo potrdili napovedi . ...

0 komentarjev