»

Microsoftova nova ukazna vrstica

Slashdot - Na Microsoftovi PDC 2003 so med drugim predstavili tudi naslednjo generacijo ukazne vrstice, ki so jo poimenovali kar Microsoft Shell oz. s kodnim imenom MONAD. Nova ukazna vrstica predstavlja Microsoftov odgovor na vedno glasneješe zahteve po UNIX-like ukazni vrsti, ki bo omogočila izkušenemu uporabniku, predvsem pa sistemskemu administratorju ter programerjem, bolj efektivno delo v njihovem najljubšem operacijskem sistemu.

Jason Nadal je v svojem blogu opisal nekaj novih zanimivih zmožnosti, ki jih bomo nekoč ugledali v naslednji generaciji Oken - Longhornu. Glede na to, da lahko že sedaj v Windows Server 2003 vse postorimo iz ukazne vrstice je še izboljšana različica samo še dodatni...

36 komentarjev

HP: AMD v vsak vaški dom...

The Register - ... če se le kupujejo računala pri HP-ju -- obratno od tega je v naši deželici sicer prej pravilo kot izjema, saj imamo slo-tech ter zelo malo tajnic.

AMD je s svojim Athlonom že od začetka imel pravcato smolo. Kljub svoji odličnosti ga veliki oem proizvajalci (HP, Dell, Compaq, Gateway...) kar niso želeli požegnati ter vključiti v svoja predpripravljena računala. To pa se je spremenilo: prvi korak je naredil HP, ki bo v svoje računalo 'Compaq D315 Business PC' vključilo Athlona XP 1800+ ter hitrejše. Klik!

4 komentarji

WinXP.CMD

TechTV - Danes brskam za novicami ter vidim eno in isto: že oseminštirideseti test EPoX 8KHA+, nato test XP 1800+ ter 1900+, GF2 Titaniumi, Radeoni, itd itd itd. Res živi dolgcajt. Nato pa naletim na stran, ob kateri se mi je milo storilo. Ker sem sam pripadnik "ne-mlade-ampak-tudi-ne-stare" generacije računalničarjev, sem se dodobra seznanil z ukazno vrstico že pri šestih letih, ko sem dobil svojo prvo dvaosemšestico. Ker se z Linuxom ne ukvarjam, mi je umetnost arhiviranja na roko (arj ter pkzip, hehe) že čisto pošla. Seveda se je s prihodom grafično usmerjenih operacijskih sistemov zadeva še "hujšala". Vse se da naresti le s klikom miši. No, na tej strani pa razlagajo, da vse še ni mrtvo. Kako defragmentirati ter razparticionirati disk v Windowsih XP prek ukazne vrstice? Sledite zgornji povezavi.

1 komentar

Ekskluzivni test EPoX 8KHA+

Slo-Tech - Heh, prav zanimivo je, da smo že tako ekskluzivni, da lahko danes preberete test osnovne plošče, ki bo v Sloveniji šele čez kakšen teden. EPoX 8KHA+ je prva osnovna plošča, katero sem se spravil testirati, zato mi, prosim lepo, prizanesite ;). Temeljoč na VIA KT266A čipovju, ki naj bi navkljub VIInem ugledu pri stabilnosti čipovij ponujalo le-te gomilo, je plošča že na premnogo tujih straneh požela vse hvale. Priznam - imeli so prav. Sicer morate pa test itak prebrati ;).

17 komentarjev

Novi PKZIP Suite

Slo-Tech - ZIP standad še vedno živi, Žiga pa poroča o njem:

Med vsemi temi "zipi", ima PKZIP za nekatere legendaren pomen. Bil je eden izmed tistih, ki so orali ledino na mnogih področjih. Po besedah ZDNeta pa naj bi bila nova verzije PKZIP Suite-a zopet "tisto pravo". Sam sem sicer malce skeptičen - pkzipa nisem nikoli preveč pogosto uporabljal (maral), saj sta mi WinZIP ter WinACE služila več kot odlično... Program najdete tukaj

1 komentar

Windows povzema tehnologijo Napster

Tom's Hardware - Microsoft je predstavil Windows, ki vključuje servise, ki naj bi olajšali izmenjavo datotek med uporabniki tega operacijskega sistema. Zadeva naj bi delovala na podoben način, kot sedaj deluje Napster, le da bo to že vgrajeno v sam sistem. Microsoftova tehnologija naj bi šla še dlje od Napsterjeve, saj naj bi omogočila preprosti prenost datotek tako med PC-ji, kot tudi med dlančniki, raznimi brezčičnimi napravicami in celo konzolami.Microsoft razvija tudi nov format digitalnega zapisa glasbe, kateri naj bi nadomestil MP3. Bomo videli. Klik !

2 komentarja