»

Blizzardova naslednja masovka še bolj masovna

Zgolj peščica uporabnikov

vir: bit-tech.net
bit-tech.net - Blizzard je s svojimi 11 milijoni naročniki, ki vsak mesec plačajo za igranje World of Warcrafta, brez težav alfa in omega sveta masovno-večigralskih spletnih iger. A tudi tako velike množice, kot jih ima WoW, Blizzardu očitno niso dovolj, saj so povedali, da bo njegov naslednik bolj zanimiv za širšo javnost. Kako bodo to dosegli še ni znano, a že dolgo je potrjeno, da naslednik ne bo uporabljal franšize, podobne World of Warcraftu. To pomeni, da odpadejo magična bitja vseh velikosti in oblik ter da bo nova masovka mnogo bolj vsakodnevna, torej bodo namesto škratov, orkov, palčkov in podobnih aktualni predvsem običajni ljudje. A po drugi strani je popolnoma mogoče tudi, da bodo ljudje le...

41 komentarjev

Debian z grafičnim vmesnikom na T-Mobile G1

LXDE na T-Mobile G1

vir: bit-tech.net
bit-tech.net - Čeprav je bil Debian že uspešno nameščen na T-Mobile-ov mobilnik G1, je le-ta deloval brez grafičnega vmesnika, saj ni bilo na voljo grafičnega gonilnika. Tokrat pa se je član strani Andorid Fanatic poigral v drugi smeri. Da bi se ognil potrebi po grafičnemu gonilniku, je na Androidu v ozadju pognal Debian, nanj pa se povezal z VNC odjemalcem.



V tem primeru je bil za namizno okolje uporabljen LXDE, saj bi Gnome oz. KDE preveč upočasnila sistem, čeprav bi ju bilo prav tako popolnoma mogoče uporabiti. Ker se je na linux enostavno povezati iz samega Android operacijskega sistema, funkcije mobilnega telefona seveda ostanejo, obenem pa je moč izkoristiti...

1 komentar

Kmalu konkurenca Telekomu

Dnevnik - Dnevnik poroča, da je vlada na včerajšnji seji sklenila, da mora vseh pet javnih podjetij za distribucijo električne energije, Eles kot upravljalec prenosnega omrežja ter Holding Slovenske elektrarne, do konca leta, skupaj ustanoviti novo samostojno podjetje, ki bo izvajalo telekomunikacijske dejavnosti za celoten sistem.

Minister za okolje Kopač je ob tem izjavil, da s tem želijo v državi zagotoviti vzporedno telekomunikacijsko hrbtenico. Seveda Telekom temu nasprotuje, sindikati v Telekomu pa so celo zapisali, je ta odločitev nesmisel brez primere v svetovnem merilu. Po njihovem mnenju namreč vlada podpira krepitev nelojalne konkurence državnih podjetij.

Zanimivo, da tako mnenje zapišejo ravno v Telekomu, ob tem pa pozabljajo na njihove zaplete s ponudniki interneta v Sloveniji in njihov monopolistični položaj ter nelojalno konkurenco. Upam le, da uporabniki telekomunikacijskih storitev ne bomo pozabili njihovega obnašanja in odnosa do strank v preteklosti...

19 komentarjev

Cooler Master ATC-710

Club Overclocker - Mljask, odličnih ohišij ni nikoli dovolj. Tole prihaja iz delavnic Cooler Masterjev. Notranji dizajn je podoben Chieftecom, ki jih na Slo-Techu dobro poznamo, vendar je ATC-710 popolnoma kovinski, torej je tudi sprednja maska aluminijasta, razlikuje pa se še v nekaj drugih podrobnostih. Po natančnem pregledu pri Club Overclocker so ugotovili, da je ohišje pravzaprav skorajda brez napak, neznano kam sta izginila le LED dioda za aktivnost trdega diska in reset gumb. No ja, nihče ni popoln, pa vendar je ohišje vredno nakupa, stane namreč (le?) 140 dolarjev. Kot vedno pa je vprašljiva dobavljivost v ljubi Kokoški. Klik!

4 komentarji

Ali Telekom izstavlja pravilne račune?

Slo-Tech - Novičko je poslal ASPmaster. Hvala!

Zadnje čase je bilo moč na različnih krajih slišati pripombe, da so Telekomovi računi previsoki. Slednje se je zazdelo tudi meni in po natančnem pregledu računa sem ugotovil, da so posamezne postavke obračunane večkrat, zato sem se obrnil na njihovo obračunsko službo po razlago.

Uradna razlaga se je glasila: Težave so posledica uvedbe novega računalniškega sistema (beri software-a), za obračunavanje. Torej je popolnoma mogoče, da so težave nastopile tudi takrat, ko je računalnik obračunaval stroške za vašo naročniško številko.

Bo to dovolj tehten razlog, da bo Telekom končno, kot se spodobi, poleg računov začel brezplačno dodajati položnicam tudi izpis pogovorov. Morda, če bo pritisk dovolj močan. Sam sem slednje zahteval, in moji zahtevi so ugodili, kaj boste storili vi, pa je vaša stvar. Klik!...

22 komentarjev

nForce že tu?

The Register - Dell je zelo pro Intel podjetje. Praviloma vse kar pride iz Dell-a, nosi Intel Inside nalepko. Ampak to se bo, če so govorice resnične, spremenilo!
Kaj je tisto kar je spreobrnilo Dell? Nvidia in njeno nForce čipovje. Če prav pomislite, je to popolnoma logično. Prodajalci končnih sistemov (ala IBM Aptiva) niso navdušeni nad AMD precesorji, ker kolikor prihranijo pri ceni AMD-jev, zgubijo pri dragih matičnih ploščah za AMD-je. Nvidia je z nForcem to spremenila. To vezno čipovje za svojo ceno ponuja ogromno! Logično je Dell v tem videl dober posel in ga zagrabil. Prihranil bo na ceni procesorja in, ker ima nForce grafično že vgrajeno, tudi na grafični kartici zelo dobre kakovosti.
So sicer še bolj nepotrjene govorice kot te zgornje, da bo Nvidia izdala posebno verzijo nforca za P4. Tako da bo Dell v resnici izdal nForce in P4 "combo", ampak te se mi zdijo preveč odtrgane, da bi bile resnične. Po drugi strani pa je čisto možno, da bo zgoraj omenjeni Dell-ov AMD sistem tekel na...

0 komentarjev

The Radeon Tome

FullOn3D - Fantje pri FullOn 3D so sestavili verjetno najbolj podroben in natančen pregled vseh Radeon kartic. V njihovem članku boste našli praktično vse o ATIjevih karticah nove generacije, od trenutno dobavljivih modelov, tehnologije, ki je v uporabi, overclockanja pa do primerjavo z ostalimi grafičnimi karticami. V primeru, da si lastite kakšnega Radeona, je ta članek obvezen ogled, saj boste v njem izvedeli praktično vse, kar bi morali vedeti. Priporočljiv ogled!

0 komentarjev