»

Salesforce prevzema Slack

vir: BBC
BBC - Gre za enega največjih prevzemov zadnjih let in nasploh največjega v Salesforcovi zgodovini, saj bodo za Slack poravnali kupnino v višini 27,7 milijarde ameriških dolarjev. Dosedanji lastniki bodo del prejeli v denarju, manjši delež pa v Salesforcovih delnicah.

Slack je svojo poslovno pot začel leta 2009, sprva so se nameravali posvetiti razvoju iger; mimogrede, soustanovitelj Stewart Butterfield je bil obenem tudi soustanovitelj Flickra. Danes vsesplošno znani Slack pa je pozneje nastal kot geekovska alternativa za poslovno komunikacijo, v prvi vrsti je bil njihov namen nadgraditi okorelo sporazumevanje po elektronski pošti. Pozneje je iz njega nastala zaokrožena productivity suite, z videokonferencami, gostovanjem in deljenjem datotek ter številnimi drugimi funkcijami, zaradi česar je Slack postal resna konkurenca, denimo Microsoftovim Teams. Kljub temu pa jim zadnje čase ni šlo najbolje, zadnja tri četrtletja, kljub povečanju dela na daljavo zaradi pandemije Covid-19, jim...

9 komentarjev

Slack se v boju z Microsoftom povezuje z Amazonom

Stewart Butterfield

vir: Wikipedia
The Verge - Pandemija koronavirusa je močno povečala zanimanje za teledelo in zanj potrebna komunikacijska orodja, zaradi česar sta se zadnje mesece v neizprosen boj za stranke spustila Slack in Microsoft s svojimi Teams. Direktor Slacka, Stewart Butterfield, je v nedavnem intervjuju celo izjavil, da je Microsoft morda kar preveč nezdravo zaposlen z ubijanjem njihovega podjetja.

Tudi zato je Slack včeraj najavil partnerstvo z Amazonom, med drugim bodo Amazonovi zaposleni začeli uporabljati njihovo komunikacijsko platformo, Slack pa naj bi za temelj svojega govornega in video komuniciranja poslej uporabljal Amazonov Chime.

Slack je v prvem letošnjem četrtletju, ki ga zaznamovala karantena, dobil 12.000 novih naročnikov njihove plačljive storitve, skupaj z brezplačnimi uporabniki pa 90.000. V tem času so zabeležili 202 milijona ameriških dolarjev prihodkov, kar je za polovico več, kot v primerljivem lanskem obdobju. Kljub temu vlagatelji niso bili zadovoljni, delnice podjetja so po objavi...

14 komentarjev

Slackov debut na newyorški borzi

vir: Wikipedia
Slo-Tech - Za Slackom je (pod trgovalnim simbolom WORK) prvi dan kotiranja na borzi, potem, ko so včeraj določili izhodiščno ceno delnice v višini 26 ameriških dolarjev, kar je podjetju pripisalo tržno vrednost približno 16 milijard dolarjev. Cena delnice je takoj zjutraj začela naraščati, vrh je dosegla pri dobrih 42 dolarjih in se na koncu ustalila pri 38,75 dolarja.

Namesto, da bi pri prehodu na borzo uporabili institut javne prodaje (IPO), kot večina drugih podjetij, se je vodstvo Slacka odločilo za neposreden vpis v kotacijo. Kot zadevo pojasnjujejo poznavalci, tak način uberejo podjetja, ki nimajo na razpolago veliko sredstev, pogosto tedaj, ko želijo dotedanji lastniki del svojega lastništva preprosto prenesti na zunanje investitorje. S tem se izognejo precejšnjim dajatvam in stroškom za raznotere svetovalce. Ob vstopu na borzo tako ne razpišejo novih delnic, saj njihov...

5 komentarjev

Slack strankam zaupal nadzor nad lastnimi šifrirnimi ključi

Slo-Tech - Slack je danes najavil storitev EKM (Enterprise Key Management), ki uporabnikom oziroma strankam Enterprise Grida daje nadzor nad šifrirnimi ključi. Gre novost, ki so jo pokazali že na jesenski konferenci Frontiers. EKM so razvili interno, a uporablja Amazonov KMS za upravljanje ključev za šifriranje. V praksi to pomeni, da imajo organizacije, ki uporabljajo Slackovo platformo, dodaten nivo šifriranja, ki ga v celoti nadzorujejo same, tako da so njihovi podatki varni.

Ta nivo šifriranja podatkov in sporočil se izvaja med podatkovno bazo in odjemalcev, na voljo pa je le uporabnikom Enterprise Grida. Slack sicer že sedaj šifrira podatke tako med prenosom kot pri shranjevanju, le da nadzora nad ključi uporabniki...

4 komentarji

Izšel Slackware 14

Slackware - Po malo več kot treh letih je sinoči izšla štirinajsta inačica ene najstarejših GNU/Linux distribucij, Slackware.

Slack je dobro znan po svoji preprostosti, minimalnemu spreminjanju paketkov oz. sistema (sploh v primerjavi z Ubuntum), ter stabilnosti. Privzeto jedro je sicer (prvič) različice 3.x, vendar zgolj 3.2.29, ki ji je obljubljeno še vsaj 2 leti podpore, medtem ko je na kernel.org trenutna različica že 3.6-rc7, stabilna pa 3.5.4. Za novejša jedra so sicer na voljo paketi, če si že želite tvegati. Podobno je z grafičnim okoljem: paketki za KDE in Xfce so sicer na voljo, seveda pa...

13 komentarjev

Kotacija Facebooka 18. maja

The Wall Street Journal - Zadnje dejanje v Facebookovi javni ponudbi delnic (IPO) se bo zgodilo v petek, 18. maja, poroča Wall Street Journal. Takrat bodo namreč delnice tega velikana začele kotirati na ameriški borzi Nasdaq, s čimer bo premoženje njegovih lastnikov dobilo tržno vrednotenje. Ocenjujejo, da bo tržna kapitalizacija podjetja okoli 100 milijard dolarjev, IPO pa med največjimi v zgodovini.

Že ta ponedeljek se bodo začele javne predstavitve podjetja, na katerih se bo Facebook pogovarjal z zainteresiranimi institucionalnimi vlagatelji, ki bi v podjetje vložili večje zneske. Gre predvsem za banke, vzajemne sklade, hedge sklade in ostale portfeljske vlagatelje, ki bi primaknili po več deset milijonov dolarjev.

Facebook namerava zbrati 5...

5 komentarjev