»

Brušenje procesorja in hladilnika

Extensiontech - Procesorji z višjimi frekvencami sicer pridobijo na hitrosti, a s temu se veča tudi toplota, ki jo procesor oddaja. V ta namen je na trgu ogromno hladilnikov, ki prihajajo v vseh možnih velikostih in oblikah. A taki hladilniki imajo na dnu nepravilnosti, zaradi katerega nastane potreba po brušenju hladilnika in CPUja. Za brušenje potrebujemo nekaj brusnega papirja, podlago in predvsem močno roko. Te stvari lahko kupimo posamično ali pa se odločimo za komplet.

7 komentarjev

Brušenje hladilnih teles

NeoSeeker - Na NeoSeekerju so napisali krajši članek o brušenju hladilnih reber. Zbrusili so procesorski in vezno-čipovski [:8)] hladilnik. To je zelo priporočena "modifikacija", saj so lahko razlike v temperaturah enormne, ker tovarne ne znajo ali ne uspejo narediti dovolj ravne površine.

Sicer imamo članek o brušenju hladilnih teles tudi na Slo-Techu (glejte postavko "Brušenje Gorba"), vendar več informacij nikoli ne škoduje (ali pač?). Članek tukaj.

0 komentarjev

Arctic Silver 3

Overclockers Cafe - Novo termalno pasto Arctic Silver 3 testirajo na vseh koncih in krajih in vsi so zelo zadovoljni z njo:
Na AtlantaOC so ji dali 10 pik od 10 možnih, saj so z njo v primerjavi z Arctic Silver II pridobili tudi do 4°C. Arctic Silver II pa je itak že prej vodila pred ostalimi pastami.
Tudi na OverclockersClub so jo precej dobro ocenili, saj se je tudi tu izkazala za vodilno. Komaj čakam, da jo tudi jaz dobim v roke. Takrat bo seveda en kratek test!

3 komentarji

Odklepanje Athlonov XP

Overclockers Australia - S predstavitvijo Athlonov XP je AMD-ju uspel veliki met, saj se ti procesorji zadnje čase prodajajo kot sveže žemlje. Kupci so navdušeni. Godrnjajo samo navijalci, ki jim je AMD tokrat zadal kar precej težavno nalogo, saj povezovanje mostičkov L1 ni več lahkotno opravilo, ampak že kar izziv, ki ga uspejo rešiti le najbolj vztrajni. Ravno zaradi tega problemčka, so se takoj po predstavitvi začeli pojavljati razni kompleti za odklepanje, ki naj bi kupcem procesorja Athlon XP omogočili učinkovit odklep. Na žalost ti kompleti ne vsebujejo nobenih posebnih pomagal, s katerim bi kupec lažje odklenil procesor, ampak samo potrebne sestavine, ki jih potrebujete za to opravilo. Eden izmed takih kompletov so opisali na AtlantaOC. Imenuje se HighSpeedPC XP Unlock Kit in vsebuje vse potrebne sestavine za tak poseg. Sicer so take all-in-one rešitve, v katerih dobiš vse potrebno za odklep procesorja kar uporabne, vendar pa je pred nakupom vseeno bolje premisliti, saj kaj takega pri nas zagotovo...

0 komentarjev

Kompatiblinost z Blue Orbom

VodkaRedbull - Čeprav je Blue Orb zasnovan tako, da je kompatibilen z večino novih matičnih plošč in grafičnih kartic se še vedno najdejo modeli, na katere ga ne boste spravili. Zato se je pred nakupom dobro pozanimati o kompatibilnosti vaše platke/grafikulje s tem Thermaltakovim čudom. Na strani VodkaRedbull (huh ) so tako pripravili Blue Orb bazo. V njej zaenkrat še ni veliko komponent, toda ne dvomim, da se bo (tudi z vašo pomočjo) zadeva kmalu razširila!

0 komentarjev

alien-wjeve modifikacije

Jaz - Odkar sem objavil prvo predogledno slikico alien-wjevega ohišja ste med nonstop nadlegovali kdaj bo na voljo članek. No, ta srečni dan je prišel, alien-wjeva mojstrovina stoji razgaljena pred vami. Članek je vreden ogleda samo zaradi ostalih slikic, toda alien-w sej je res potrudil, tako da je povrhu še informativen. Pa še bonus: v njem boste izvedeli tudi, kako zbrusiti GOrba do zrcalne gladkosti in s tem pridobiti 4-6 stopinj C! Obvezen ogled, torej!

9 komentarjev