»

Virtualna konferenca in brezplačni Windows Server 2008

Microsoft - Microsoft prireja virtualno konferenco VORT-EX, namenjeno pregledu pasti in priložnosti, ki jih ponuja širni splet. Konferenca bo v angleškem jeziku, saj bo na njej sodelovalo več držav vzhodne in srednje Evrope, predavanja pa bodo razdeljena v tri sklope: za razvijalce, za oblikovalce in za poslovneže, ki v spletu iščejo nove in nove poti do zaslužka.

Kljub temu, da je konferenca brezplačna in virtualna, pa nagrade za udeležence niso; vsak udeleženec, ki si bo ogledal vsaj eno predavanje »v živo« in oddal vprašalnik, si bo lahko prenesel popolnoma brezplačni Windows Server 2008 Web Edition. Poleg tega organizatorji napovedujejo tudi nagradna žrebanja za dodatne nagrade.

Konferenca se bo kot že rečeno odvijala na spletu (www.vort-ex.com) in sicer 18. in 19. novembra od 14h do 17h oz. 18h. Stran je od prejšnjega tedna popravljena tako da deluje tudi v FF3.

51 komentarjev

Zaposlitev@Slo-Tech

Slo-Tech - Glede na trenutne rezultate ankete ter povpraševanja v forumu, vas bomo v kratkem času razveselili z zaposlitvenimi oglasi na strani.

V svojih profilih si lahko ogledate trenutni osnutek vprašalnika za podjetje, ki išče nove kadre. Vprašalnik bo potrebno izpolniti poleg oglasa (ki trenutno še ni na voljo), v katerem bo podjetje opisalo za kakšno delovno mesto trenutno išče kadre.

Zanima nas, katere podatke o podjetju samem bi še želeli videti v zaposlitvenih oglasih na Slo-Techu.

27 komentarjev

Katera Linux distribucija je primerna zame?

Slo-Tech - Vsak, ki se znajde pred množico Linux distribucij si je gotovo že postavil vprašanje katera neki je primerna zame?

Bolj ali manj zanesljive odgovore na to vprašanje je mogoče poiskati na forumih, pogumnejši pa bodo morda pobrskali po seznamu Linux distribucij.

Da pa bi bila izbira čim lažja, so pri Zegenie Studios že pred nekaj časa pripravili Linux Distribution Chooser - kratek on-line vprašalnik, ki vam glede na vaše želje pomaga pri izbiri vašim potrebam in znanju najprimernejše Linux distribucije.

Izbira je trenutno mogoča med 14 različnimi distribucijami, da pa boste našli tisto res pravo, pa se bo treba preklikati čez nekaj vprašanj.

66 komentarjev

Anketa

Slo-Tech - Tokrat se je anketa nanašala na overklokanje. Vprašanaje/trditev se je glasilo/glasila takole: "Moj abak deluje na višjih frekvencah od deklariranih"
- Da 56% (559);
- ne 38% (379);
- urg 7% (68).
Moram reči, da me je rezultat kar malce presenetil. Mislil sem, da ima več Slo-Techerjev navite mašine, toda izgleda, da sem se motil. Glede na to, da pa je overklokarjev še vedno več kot polovica se ne bojim za propad tega "poklica" .

18 komentarjev

Novi vprašalnik

Jaz - Ok, Primož je končno porihtal administracijo skripte za vprašalnik, tako da sem lahko zamenjal vprašanja [:D]. Idejo za to anketo je prispeval Primož Ermenc, o podobnih temah pa smo razglabljali tudi v Forumu. Torej, katero hrano najraje prežvekujete ob prebiranju Slo-Techa, igranju igric in uporabi računalnika na splošno. Vprašalnik bo trajal kakšna dva do tri tedna, potem pa bomo presodili kaj je ultimativna hrana Slo-Techerjev!

5 komentarjev