»

Pleksi na pohodu

The Tech Zone - Verjetno se spomnite, da smo pred nekaj dnevi poročali o dveh prozornih ohišjih, ki sta bili plod lastne iznajdljivosti in dela. Sedaj pa so denar zavohala tudi podjetja.

Eno od prvih je Xoxide, ki se že nekaj časa ukvarja z ohišji, sedaj pa so na trg poslali še prozoren model. Pod drobnogled so ga vzeli na The Tech Zonu, ga dodobra stestirali, poslikali in mu na koncu prisodili oceno 8.5/10. Ocena je sicer verjetno malo pretirana, samo če si privoščite lepšo matično ploščo in kakšno neonko ter prozorne ventilatorje, pa zna biti drugače.

0 komentarjev

Prozorno ohišje na ExtremeMHz

ExtremeMHz - Na tem naslovu si lahko preberete prvega od treh člankov o, vsaj za moje pojme, enem najlepših prozornih ohišji. V prvem delu od treh se ukvarjajo s pregledom sistema kot celote ter komponent ter s končnim izgledom ohišja. Kmalu lahko pričakujemo tudi dve nadaljevanji. Drugi del bo obravnaval hlajenje in navijanje tega sistema, v tretjem delu pa bodo obširneje spregovorili o modifikacijah ohišja. Klik!

5 komentarjev

Prozorno ohišje

Mikhailtech - Prozorna ohišja niso bila nikoli preveč popularna, saj so bila vedno precej draga. Tako pravijo tudi na Mikhailtech, kjer so si nedavno ogledali enega izmed takih primerkov, ki ga proizvajajo pri podjetju ClearPC. Ali jim je bilo prozorno ohišje všeč, si lahko preberete tukaj, kjer so v kar obširnem članku zaobjeli vse njegove slabosti in odlike. Če mene vprašate, bi si prozornega lepotca hitro prisvojil, vendar pa je moje navdušenje kar pošteno upadlo, ko sem videl ceno, ki znaša niti ne tako...

1 komentar

Greha vredno ohišje

Bit Technologies - Na Bit-Techu sem zasledil, da je njihov urednik kar tri mesece sestavljal ohišje iz pleksi stekla. Kot boste lahko videli, je človek perfekcionist tretje vrste, saj je ohišje domala popolno. Od tega, da je naredil prozorno ohišje za disk, napajalnik ter DVD do tega, da se mu zgornja stranica odpira prek plastičnih ležajev ter tega, da ohišje skupaj držijo plastični vijaki,... Članek je zelo obsežen, saj ima kar 16 strani ter 4000 besed (za primerjavo - ena tiskana stran v A4 reviji vsebuje okoli 700 besed, s slikami) ter 80 slik ohišja. Dokumentirano je domala vse - od ideje, preko vrtanja lukenj v pleksi, do sestave ter testa. Za vse modelarje! :D

9 komentarjev

Project Crystal

Bit Technologies - Zadnjič je bila opisana modifikacija ohišja z štirimi ventilatorji in prozorno steno. Na Bit-tech pa je opisana izdelava računalnika v prozornem ohišju in z vodnim hlajenjem. Opis je zelo podroben z veliko slikami. Računalnik je zelo tih in prekrasno izgleda. Oglejte si to prekrasno mojstrovino Link.

0 komentarjev

Nočna lučka

Bit Technologies - Še ena novica, ki nam jo je poslal Darko Pevec:

Na bit-techu so sprobali še en luškan mod. Tokrat so se lotili značke na računalniku. To je tista nalepka na sprednji strani računalnika na kateri je ponavadi logotip podjetja, ki vam je prodalo računalnik. V bistvu je kar enostavno. Oni so to stvarco kupili za 10 dolarjev, jaz bi pa to kar sam naredil (važna je ideja :). Klik!

4 komentarji

Zanimivo

Bit Technologies - Fantje (in morda še kakšno dekle, da me ne bo kdo obtoževal diskriminacije) na Bit-Techu so znani po svojih kratkih člankih, v katerih pa marsikdaj napišejo marsikaj zanimivega. Zares škoda, da niso malce bolj pisunsko nadarjeni. Eden izmed takih bolj zanimivih člankov je sigurno tale, ki govori o tem, kako vgraditi neonko na vezje za nadzor RPM-jev pri ventilatorjih. In v čem je fora? Hja, nekateri se izgleda ne zanašajo na vezje, ampak hočejo vse skupaj preveriti na vizualen način, zato uporabijo neonko (ali kakšen drug svetilni element), ki ob manjšem številu RPM-jev sveti z manjšo jakostjo, kot pri večjemu številu. Problem utegne nastati samo, če imate računalnik v isti sobi kot posteljo, saj vam bo neonka vzela marsikatero urico spanja .

0 komentarjev

Zanimiva modifikacija Orba

vir: HardOCP
HardOCP - Nekaj časa je bil ducting (ali usmerjanje zraka) precej popularna zadeva med overclockerji, potem pa ga je počasi izrinilo vodno hlajenje. Vseeno pa je ducting preverjenjo najboljša metoda izboljšave zračnega hlajenja in Orbi so očitno kot nalašč za takšen preprost, a učinkovit poseg. Tako si je neki Avstralec vzel pol urce časa, naredil to modifikacijo ter vmes poslikal postopek in končni rezultat. Opis njegovega dela najdete tukaj, dejanske fotografije modifikacije pa tukaj. Zanimivo...

1 komentar