»

Nov Slo-Tech

Slo-Tech - Zmrznil je pekel, prašiči letijo. Na Slo-Techu smo po sedmih letih in pol prenovili izgled strani (in še marsikaj). Prvo aprilska šala je bila na začetku sicer mišljena kot enodnevni poskus, ki pa je izpadel precej dobro -- 40% podaljšan povprečni čas prebit na strani, 30% več sporočil v forumu, 20% več ogledov. Glede na rezultate današnjega eksperimenta, se nam ne zdi smiselno začasno preklapljati nazaj na staro obliko, tako da bo ta ostala.

Za začetek bi radi poudarili, da je stari Slo-Tech še vedno dostopen na naslovu: star.slo-tech.com in da bo tam ostal v še precej nedoločljivo prihodnost.

V uporabo nove strani vas ne bomo poskušali prisiliti z ostrim rezom, temveč z razvojem dodatnih funkcionalnosti. Zavedamo se, da na novi strani še precej manjka. Tekom današnje noči lahko pričakujete registracijo in nekaj podobnih malenkosti, jutri uporabniške profile, potem pa bodo v nekaj dneh pričeli kapljati novi članki (in nazaj dostop do starih). Pri tem vas celotna ekipa Slo-Techa...

128 komentarjev

Abitov GeForce 4

Tweak Town - Torej, našemu master bwani luniju se je očitno zmešalo. Dal mi je pooblastilo, da pišem na Slo-Techu novice. Khm, be afraid, be very afraid... je nekoč zapisala TinkaPinka. Zgodovina se ponavlja, le imena so drugačna. Bojte se.[>:D].

Na TweakTown so si ogledali Abitovega GeForca 4 Ti4200, ki se ponaša z zanimivo lastnostjo - O.T.E.S (Outside Thermal Exhaust System), ki naj bi pomagala k boljšemu hlajenju ter, jasno, navijanju kartice. Klik!

3 komentarji

Majičke v prodaji!

Slo-Tech - Končno ste lahko dočakali dan, ko bo Slo-Tech prodajal svoje majice. Za začetek jih bomo prodali petdeset. Če hočete imeti Slo-Tech majico, pošljite e-mail na naslov hocem_majico_takoj@slo-tech.com in v sporočilo napišite:
  • Ime in priimek
  • Uporabniško ime
  • Polni naslov
  • Barvo majice (zelena, črna, modra)
  • Alternativno barvo majice (če slučajno prva izbira poide)
  • Tretjo željo za barvo majice (če slučajno obe ostali barvi poideta ;))
Aja, saj res - majice izgledajo takole:

Od zadaj...

...in od spredaj

Ko boste imeli Slo-Tech majico, se bodo babe kar limale na vas .
Cena, pravite? Skromnih tisoč in petsto sit. Z vračunano poštnino, se ve.

21 komentarjev

Danes na Infosu...

Slo-Tech - Zabavamo se, podučujemo ter se imamo čisto sejemsko. Jaz sem prevzel vlogo uradnega darovalca Slo-Tech listkov vsakemu mimoidočemu, ki se je slučajno znašel v območju petih metrov od dometa mojih oči. Ko se mi tega več ni dalo, je vlogo prevzel Morpheus, ki je tu prav zaživel, saj je pildkov kar zmanjkovalo. Vsa mu hvala. Sicer pa nas je na štantu bilo zelo dosti. TinkaPinka, luni, PaJo, Primoz ter moja malenkost smo se imeli zelo fajn - kdor še ni probal vdihovati helijevih balonov, zamuja dosti, saj salve smeha sprostijo dogajancijo še treh stojnic naprej. Sicer smo doživeli neodobravajoče poglede nekaterih odraslih oseb, za kar se jim iskreno opravičujem. Pokoril sem se - pustil balone ter se popolnoma posvetil razlaganja računalniških znanosti mimoidočim. Tri slikice (hvala, Brane), da boste videli Slo-Tech majice tudi v živo:
Če vas slučajno zanima, kdo so ti čudni ljudje, oblečeni v Slo-Tech majice zgoraj: Od leve proti desni Sergio, luni, TinkaPinka ter PaJo. Drugače pa -...

29 komentarjev

Prepotentnost Microsofta

ZDNet - Skladno z novico, ki jo je včeraj napisala TinkaPinka (izid Microsoft Windows XP beta 2), je Microsoft oznanil novo dobo v računalništvu. S pojmom nova doba on pojmuje hitre nalagalne in odnalagalne (!) čase, lepo grafično podobo, visoko sposobnost ter vsaj 128 megazlogov pomnilnika za udobno delovanje. Meni se to niti ne zdi nova doba računalnišktva ampak samo evolucija, en korak k lažjem delu. Revolucija je bila, na primer, Xeroxova uvedba GUI (Graphical User Interface). Lepši izgled, veliko novih funkcij in podpor novim tehnologijam ter boljša integracija spleta na namizje, so pa lepe geste, ki bodo ta operacijski sistem naredile še bolj vrednega. Upam pa, da bodo Windowsi XP tudi tako stabilni, kot njegov oče, Windows 2000. Drugače ne bo v redu. Klik!

9 komentarjev

Okies...

Jaz - No, PaJo je bil priden in uploadal novosti iz DL sekcije na naš drugi FTP strežnik, tako da lahko do novega 3D Marka 2001, WCPUIDa in MotherBoard Monitora dostopate sedaj vsi. Tudi tisti nesrečneži, ki vam drugače Perzej2 FTP ne dela. All hail PaJo!

2 komentarja

Propad dot.com podjetij

Jaz - Tisti, ki spremljate dogajanje na internetu se zavedate vsesplošne recesije, ki je zajela to področje računalništva zadnje čase. Prenaphinjena dot.com podjetja so se začela sesuvati kot hiše iz kart, zadnje med njimi pa je gigantski Yahoo, o čemer pa je bolj podrobno poročala že TinkaPinka. Kakorkoli, na CNNu lahko preberete kratko analizo trenutnega stanja: pogled na trg eno leto nazaj in sedaj...
No, moram priznati da mi je na neki način vse skupaj tudi všeč, saj se bo inet rešil vse nepotrebne in prenaphinjene navlake. Lahko bi rekli, da se vračamo v resničnost. Thnx, Tilen.

6 komentarjev