»

MC Hammer predstavil svoj spletni iskalnik

MC Hammer.

vir: TechCrunch
TechCrunch - Stanley Kirk Burrell, znan predvsem kot MC Hammer in po pesmi U Can't Touch This ('91), se je v zadnjih letih skušal uveljaviti kot spletni podjetnik in angelski investitor. Uvodne korake v to smer je opravil kot MC na družabnih delih priznanih spletnih konferenc (npr. TechCrunch Disrupt SF), sinoči pa je na Web 2.0 Summitu v San Franciscu predstavil svoj prvi startup, spletni iskalnik po imenu WIREDoo - Are you one?.

WIREDoo je za zdaj v zaprti beti (na svoje vabilo še čakamo), je pa Hammer na predstavitvi že razložil njegove ključne prednosti. Rezultati iskanja, npr. za določen kraj ali model avta, bodo opremljeni z bogatimi kontekstualnimi informacijami o iskanem pojmu, npr. z zemljevidi kraja, podatki o...

18 komentarjev

Hammerji s podporo DDR-II

X-Bit Labs - Kot vemo, bodo AMDjevi 64-bitni x86 procesorji imeli vgrajen pomnilniški krmilnik, ki bo omogočal višje hitrosti ter nižjo zakasnitev (latency). Slaba lastnost bo jasno strožja izbira pomnilnikov, saj bo tako posledično manj pomnilnikov delovalo z njim, ker bo potrebna podpora v procesorju in ne samo v samem čipovju.

AMD je potrdil, da zdajšnja revizija Hammerja podpira izključno PC2700 DDR SDRAM pomnilnik, vendar bodo v roku leta dni dodali podporo DDR-II standardu, ki bo prinesel večjo pasovno širino ter izboljšane zmogljivosti. Evolucija Hammerjev tako izgleda dokaj logična, pojavlja pa se vprašanje, ne ali bo Hammer podpiral DDR-II, temveč kdaj bo AMD sposoben izdati masovno dovolj takšnih čipov. Na žalost AMD noče reči ničesar gotovega o datumih, pravijo le, da bodo Hammerji na voljo prihodnje leto. Klik!

1 komentar

Test ClawHammerja

Tecchannel.de - Procesorja še ni na policah, prvi test se je pa že pojavil. Tukaj si namreč lahko ogledate test primerka, ki tiktaka na 800 MHz. Zadeva sicer še ni uradna prodajna verzija, ampak vseeno je zanimivo videti, kako se obnese v primerjavi z današnjimi procesorji. Primerjali so ga z 800 in 1600 MHz Athloni in Pentiumi 4 in kot kaže, boj za prvaka med procesorji še ni končan - nasprotno, šele začel se je!

9 komentarjev

Novi podatki o Hammerjih

Ace's Hardware - Izgleda, da nam AMD pripravlja zares slastne procesorje Hammer, ki bodo med nas udarili od sredine, pa do konca letošnjega leta. Na Ace's Hardware so objavili analizo ClawHammerja, ki so jo naredili na podlagi članka na Golem.de in ugotovili, da naj bi bil ClawHammer v 32 bitnih aplikacijah pri isti frekvenci 20 do 25 % hitrejši od Athlona XP. Ugotovili so tudi, da naj bi ClawHammer pridobil še dodatnih 15 % na hitrosti, če bi kodo 64 bitnega programa posebej prevedli za ukaze x86-64 (hehe, Linux je kot nalašč za take stvari :)). Seveda pa ima ClawHammer nekaj prednosti pred Athlonom XP, saj bo narejen v 0.13 mikronski tehnologiji in tehnološko močneje izpopolnjen.
Kot manjši privesek naj dodam še to, da naj bi SledgeHammer vseboval 1 MB L2 predpomnilnika in 128 bitni DDR SDRAM pomnilniški vmesnik. AMD med drugimi tudi zanika, da bi razvijal večjedrne različice SledgeHammerja.
Za več informacij si preberite ta članek, ki je v nemščini. Če pa nemščine ne obvladate, pa se ne...

4 komentarji

Intel: Iskanje svetih Not

Vnunet - Na, pa smo tam. Athlon 4, Athlon XP: za oba se verjame, da so drugi del oznake procesorja marketingraji izbrali pač zaradi trenutne / takratne tržne prepoznavnosti. No, sedaj pa je AMD začel igrati -- dobesedno -- še na tretjo noto: na referenčnih matičnih ploščah za procesorje 'Hammer' se nahaja slikica 4 not, na katere bo usekalo kladivo. Note predstavljajo oni Intelov 'ta da da dam', ki ga veselo zavrti na koncu vsake reklame, ko se pokaže 'Intel Pentium XY" logo.

13 komentarjev

Še več o Hammerju...

The inquirer - O arhitekturi Hammer procesorja, s katerim naj bi AMD začel invazijo na trg zmogljivih strežnikov in delovnih postaj, se lahko na internetu prebere marsikaj. Poleg Anandtechovega članka, sem zasledil še zanimivo razpravo na The Inquirerju, kjer so malce pošpekulirali o naslednjih dveh Hammer procesorjih:
  • Sledgehammerju - 1 MB L2 predpomnilnika in 3 HyperTransport kanali

  • Clawhammerju - 256 ali 512 KB L2 predpomnilnika in 2 HyperTransport kanala

Najbolj vroče so bile razprave o tem, zakaj ima prvi procesor 1 HT kanal več od drugega. Če vas zanima, potem kliknite sem in preberite celotno, malce daljšo novico.

0 komentarjev

Več podatkov o Hammer procesorju

The inquirer - Procesorji Hammer, ki bodo konkurirali Intelovemu Itaniumu, so še vedno precej skrivnostni, saj je o njih znanega le malo. Gotovo je to posledica AMD-jeve strategije, da javnosti streže specifikacije po malem in s tem ohranja zanimanje za procesor. Kot gotovo že veste, bo Hammer osnovan na podlagi x86-64 specifikacij. Procesor bo 64 biten, vendar pa bo podpiral tudi 32 bitne programe. Zaradi združljivosti za nazaj prehod na tak sistem ne bo zahteval novih vlaganj, saj ne bo potrebno na novo spisati programov. Poleg tega pa se bo Hammer zaradi te odlike pojavljal v strežnikih, desktop računalnikih in celo v prenosnikih. Procesorji so zasnovani tako, da lahko delujejo v navezi z drugimi (Hammer) procesorji. Po podatkih AMD-ja bomo lahko v 1 sistem spravili največ 8 Hammerjev. Procesorji bodo delovali v navezi z integriranim Northbridgom, AGP 8x vodilom, zelo dobro pa naj bi delovali skupaj s PC2700 DDR SDRAM pomnilnikom. Ker je AMD precej ponosen na svojo HyperTransport tehnologijo,...

0 komentarjev

Kladivo

Van's hardwere - Novice so se pojavile tukaj, da je AMD že začel s proizvodnjo svojega 64-bit -nega procesorja Hammer (dve verziji sta; SladgeHammer in ClawHammer). Hammer-ji bodo izdelani v 0.13 mikronski tehnologiji, s SOI postopkom izdelave. Tovarna v Dresdenu, Nemčija je namreč začela izdelovati prve primerke Hammer procesorjev. To je zelo zanimivo, ker bodo po AMD-jevem roadmap-u Hammer-ji načrtovani šele v drugi polovici prihodnjega leta (H2 '02). Še bolj čudno pa je, da so začeli s proizvodnjo Kladiv, ko še niso začeli masovne produkcije 0.18 mikronskih Palominov.
Zakaj se AMD-ju kar naenkrat tako mudi mi ni jasno. Verjetno hoče vstopiti na trg pravočasno, preden mu Intel odje velik del tržišča 64-bit nih procesorjev. Bomo videli...

1 komentar

Zavezništvo

X-Bit Labs - V petek sta AMD in Transmeta podpisala pogodbo o sodelovanju. Podjetji bosta delili tehnologije, ki si jih lastita. Transmeta je tako dobila pravico uporabe AMD-jeve x86-64 tehnologije (ki bo uporabljena v prihajajočih Hammer procesorjih) in HyperTransport interconnect technology (tehnologija, ki omogoča prenos podatkov med komponentami do hitrosti 6.4GB/s). Pričakovati je, da bo v bližnji prihodnosti AMD dobil kaj od Transmete (naprimer tehnologijo kako izdelati procesor z nizko porabo energije, ki bi AMD-ju prišla še kako prav).

1 komentar

AMDjeva tehnologija v XBoxu

MSXbox - Čeprav so za poganjanje Microsoftove uber konzole, XBoxa, bili izbrani Intelovi procesorji, tudi AMD ne bo ostal brez svojega kosa pogače. V tej novici na MSXbox strani lahko zasledite, da bo v Nvidiinem MCPX (Media Communications Processor) v uporabi AMDjeva HyperTransport tehnologija. To niti ni tako presenetljivo dejstvo, saj smo nekaj časa nazaj, v novici, namenjeni posebej HyperTransportu (oziroma LDTju) omenili, da AMD že sodeluje z nekaj velikimi podjetji, in med njimi je bila tudi Nvidia. Vse torej kaže, da bo XBox vseboval najboljše od vseh večjih proizvajalcev računalniške opreme in da Microsoft oziroma njegovi partnerji ne skoparijo pri snovanju...

0 komentarjev