»

Amazonova Alexa snemala pogovor in ga poslala naključnemu stiku

Slo-Tech - Po definiciji morajo Alexa (Amazon Echo), Google Home, mobilni telefoni in podobne naprave ves čas poslušati pogovore v okolici, če naj se odzovejo na ključne besede in postorijo želeno. To lahko predstavlja varnostno tveganje, če hekerji uspejo vdreti vanje, saj jih zlahka spremenijo v prisluškovalno napravo. Še bizarnejša zgodba pa se je zgodila paru iz Oregona, ki sta prejela telefonski klic od enega izmed moževih zaposlenih. Po telefonu je dejal, naj takoj izključita Alexo, ker da njune pogovore trosi naokoli. Amazon je bizaren incident potrdil.

O incidentu je sprva poročala lokalna televizija Kiro-TV, na katero se je obrnila uporabnica Danielle. Povedala je, da imata z možem doma Amazonovo Alexo. Pred nekaj tedni...

59 komentarjev

Cortana in Alexa sta lepi par

Slo-Tech - Microsoft in Amazon sta presenetila z napovedjo, da se bosta Cortana in Alexa začeli pogovarjati in sodelovati. Alexi bo tako mogoče reči odpri Cortano, pa se bomo lahko pogovarjali s slednjo, šlo pa bo seveda tudi v drugi smeri, torej Cortana, odpri Alexo. V prihodnosti želijo integracijo še poglobiti, tako da niti ne bo treba reči, s katero pomočnico se želimo pogovarjati, temveč bosta družno izbrali najprimernejšo.

Tu se tudi skriva razlog, zakaj bi si želeli sodelovanja med njima. Cortana in Alexa ima precej različne sposobnosti, ki izvirajo iz različne programske opreme, do katere imata dostop, hkrati pa tudi precej različno bazo uporabnikov. Medtem ko ima Cortana veliko množico uporabnikov, ki imajo nameščen Windows 10 - po Microsoftovih ocenah jih je...

16 komentarjev

Amazon bo z denarnimi nagradami spodbujal zunanje razvijalce za razvoj aplikacij za Alexo

Business Insider - Spletni trgovski velikan Amazon bo odslej zunanje razvijalce finančno nagrajeval za razvoj aplikacij in dodatnih funkcionalnosti za virtualno asistentko Alexo. „Iščemo različne načine, kako nagraditi razvijalce,“ je v sporočilu za javnost zapisal Amazon. Podjetje bo razvijalce nagrajevalo glede na pogostost uporabe njihove rešitve s strani uporabnikov Alexe. Kakšne vsote lahko razvijalce pričakujejo s tega naslova, Amazon ni razkril. Je pa podjetje poudarilo, da gre le za prvi korak in da lahko razvijalci v prihodnjih mesecih pričakujejo še druge piškotke.

Amazon se je za tak pristop odločil zaradi vse močnejše konkurence, predvsem zaradi Googlovega Asistenta in Microsoftove Cortane. Obe podjetji...

0 komentarjev

Dodatni razvijalci in pregled kode OpenSSL-a

Napadu pravijo "heartbleed", po SSL razširitvi "heartbeat", ki ga tudi omogoča.

Slo-Tech - Fundacija Linux je napovedala, da bo financirala temeljit pregled kode OpenSSL in zaposlitev dveh razvijalcev s polnim delovnim časom, v kar jih je prepričal odkrit hrošč Heartbleed. Čeprav trenutno že teče projekt LibreSSL, v sklopu katerega pripravljajo vitkejše in preverjene knjižnice, je tudi razvoj OpenSSL prav tako pomemben, zlasti ker LibreSSL ne bo podpiral vseh funkcionalnosti.

Doslej je bil OpenSSL kadrovsko in predvsem finančno zelo podhranjen, kar se je odrazilo tudi na kakovosti kode. Zato je...

30 komentarjev

Amazon bo odprl spletno trgovino za Android

ComputerWorld - Amazon misli resno s svojo spletno trgovino za Android, saj jo je včeraj odprl za razvijalce. Letna članarina za razvijalce stane 99 dolarjev (prvo leto je bodo oproščeni), medtem ko Google računa enkratno pristojbino v višini 25 dolarjev. Kot pravijo, bo ponujala kar nekaj prednosti v primerjavi z Googlovim Android Marketom. Glavna naj bi bila preverjene aplikacije, saj bo vsako preizkusil Amazon, preden se bo znašla v prodajalni, in obširnejši opis. Pornografija, škodljive, nekoristne in zlobne aplikacije tako ne bodo imele možnosti. Še letos bodo izdali tudi končno verzijo, ki bo odprta...

10 komentarjev

Amazon bo odprl spletno trgovino z Android aplikacijami

TechCrunch - Amazon se je odločil, da je čas, da se postavi na lastne noge in se upre Googlovi uradni kolekciji aplikacij.



Torej, govorice, ki so se že nekaj časa širile so očitno resnične. Kar nekaj časa se je Amazon že sumilo, da bo nekaj novega odprl, zdaj pa so viri potrdili, da je prav tik pred tem, da odpre svojo malo trgovinico z Android aplikacijami.

Podrobnosti še niso znane, ampak kako naj bi trgovina okvirno delovala si že lahko predstavljajo. Zaenkrat naj bi trgovina obratovala le v Ameriki, razvijalci bodo dobili 70 % dobička, Amazona pa naj bi imel tudi besedo pri tem kako bo njihova aplikacija delovala, kar bo lahko razjezilo marsikaterega razvijalca.

Za zdaj lahko samo še čakamo kaj se bo zgodilo in kaj bo imel o tem povedati Googlov predstavnik Eric Schmidt.

8 komentarjev

Nvidia zanika podkupovanje razvijalcev iger

X-Bit Labs - AMD-jev grafični oddelek ATI je javno obtožil svojega rivala Nvidio, da uporablja nedovoljene prakse za podpiranje in razširjanje svoje programske opreme za pisanje grafičnih pogonov PhysX. Richard Huddy iz AMD-ja je v intervjuju za Thing.co.uk dejal, da Nvidia z razvijalci iger sklepa dogovore, ki razvijalcem prinašajo finančne koristi, če uporabljajo PhysX. Letos je sicer AMD že obtožil Nvidio, da je spreminjala API-je PhysX tako, da ni bilo moč uporabiti vseh jeder na večjedrnih procesorjih. To naj bi počeli zato, da bi bila zmogljivost GeForcea impresivnejša od procesorskega pospeševanja grafike. Nvidia je to zanikala.

Tudi na zadnje obtožbe o podkupovanju je Nvidia odgovorila z odločnim ne. Dejali so, da lahko razvijalcem nudijo sodelovanje inženirjev in umetnikov, če jih potrebujejo za vključitev nekaterih efektov, a da nikakor ne vplivajo na odločitev, ali uporabiti PhysX ali ne. Pogon je tako ključni del igre, pojasnjuje Ashutosh Rege iz Nvidie, da na odločitev o njegovem...

58 komentarjev

GNOME in razvoj aplikacij

OSNews - Na OSNews je objavljen komentar tehnologije Mono, njenega razvoja in reakcij nekaterih podjetij. Avtorica napoveduje t.i. monorhijo in monopolizacijo, kar naj bi pomenilo, da bodo v bližnji prihodnosti vse nove aplikacije za GNOME razvite v Monu in C#. Poleg tega kritizira Sunovo stališče, ki je proti vsakršni vključitvi C# v Java Desktop System (JDS), ki temelji ravno na GNOME-u; po drugi strani pa se Sun ni potrudil niti toliko, da bi temeljito povezal Javo z zbirko orodij in s knjižnicami okolja GNOME.

Še ena novica v sklopu razvoja aplikacij za GNOME. Vladimir Silva, IBM-ov razvijalec, je predstavil spremenjeno izvorno kodo SimpLIstic sKin interface (SLIK) in spisal članek na temo razvoja aplikacij z naprednim uporabniškim vmesnikom za Linux in Unix .

2 komentarja