»

Amazon začel prodajati obnovljene izdelke

The Register - Amazon je začel prodajati obnovljeno strojno opremo, ki je namenjena tistim, ki se čisto nove ne morejo (ali želijo) privoščiti. V ta namen so pripravili program Certified Refurbished, ki je že stekel v ZDA in Nemčiji, širili pa ga bodo v druge države. Na voljo bodo pametni telefoni, prenosni računalniki, tablični računalniki, bralniki e-knjig in podobno, naprave pa bodo do tretjino cenejše od novih.

Amazon zagotavlja, da bodo vsi rabljeni izdelki temeljito preverjeni, z zamenjanimi defektnimi deli, očiščeni in opremljeni z enoletno garancijo; prav slednje je najpomembnejši faktor. Za zdaj bodo rabljene izdelke velikih znamk (Apple, Dell, HP, Lenovo, Microsoft, Samsung) smeli ponujati zgolj uradni prodajalci, s čimer želi Amazon držati standarde kakovosti.

Prodaja rabljenih obnovljenih izdelkov je velik posel, zato je presenetljivo, da se ga je Amazon lotil šele sedaj. Prenosni računalniki se...

20 komentarjev

Amazonov Fire OS v dveh dneh izgubil in dobil šifriranje

The Verge - Amazon je izbral verjetno enega najslabših možnih trenutkov za spreminjanje svoje politike glede šifriranja podatkov v operacijskem sistemu Fire OS. Medtem ko v ZDA poteka razvpit boj med FBI-jem in Applom, v katerem prvi želi oslabitev varnostnega sistema v iPhonu, kar bi olajšalo razbijanje šifriranja s surovo silo, je Amazon s posodobitvijo programske opreme v svojem Fire OS onemogočil šifriranje. In si čez dva dni po silovitem odzivu premislil.

Amazonove naprave, ki jih poganja Fire OS, torej Kindle Fire, Fire Phone, Fire HD in Fire TV Stick, imajo možnost šifriranja podatkov, ki je resda privzeto izključena, a jo kljub temu številni uporabniki uporabljajo. Posodobitev...

3 komentarji

Amazon uvaja barantanje

Slo-Tech - Na Amazonu sicer redno najdemo različne popuste in akcije, a bistvena razlika v primerjavi s Ebayjem in podobnimi ostaja dokončnost prikazane cene. Kolikor piše, da izdelek stane, za toliko ga lahko dobimo. Odslej to ne bo več edina možnost.

V želji po povečanju prodaje je Amazon uvedel nov način prodaje Make an Offer (Postavi ponudbo). Prodajalci, ki za svoje izdelke odkljukajo to možnost, bodo imeli ob ponudbi še dodaten gumb, s klikom na katerega bodo lahko potencialni kupci predlagali nižjo ceno za izdelek od postavljene. Prodajalec bo potem lahko ponujeno sprejel, zavrnil ali postavil protiponudbo. Če se bosta prodajalec in kupec sporazumela o drugačni, nižji ceni, se bo kupčija sklenila po tej ceni. Amazon želi pristaviti svoj lonec in pospraviti provizijo, zato ju vzpodbuja za uporabo njegove...

2 komentarja

Amazon uporablja že 15.000 robotov

Amazon - Prek spleta se je lani prodalo za 4500 milijard dolarjev blaga. Največji spletni trgovec Amazon je zabeležil 37 milijonov naročil oziroma dobrih štiristo vsako sekundo. Pravkar smo vstopili v najbolj obremenjen čas leta, ki traja od črnega petka do novega leta, zato je Amazon pokazal, kako izpolnijo čedalje več naročil - z roboti!

Robotizacija proizvodnih procesov ni nič novega. Eden odmevnejših primerov je pogodbeni proizvajalec strojne opreme Foxconn, kjer so natančni roboti že cenejši od parov pridnih kitajskih rok. Ne gre le za proizvodnjo in logistiko - roboti resnično prevzemajo čedalje več opravil.

V Amazonu jih je danes kar 15.000, je razkril spletni gigant. Pred dvema letoma so za 775 milijonov dolarjev kupili...

117 komentarjev

Amazon predstavlja Fire TV Stick

vir: AnandTech
AnandTech - Amazon in Google med seboj tekmujeta praktično na vseh področjih razen na svojih osnovnih, iskanju in oglasih za Google ter nudenju trgovskih uslug za Amazon. Konkurirata tako pri ponudbi digitalnih trgovin za knjige, glasbo, filme in aplikacije, saj Amazon prodaja aplikacije v svoji trgovini tako za običajne naprave z Androidom kot za svoje tablice Kindle in telefon Fire Phone, na katerih teče dodobra preoblečena in za Google neuradna izdaja Androida, FireOS.

Kot rečeno tekmujeta tudi na področju strojne opreme, saj oba ponujata tablice in mobilne telefone ter predvajalnike za televizorje, na katerih ponujata velik nabor digitalnih vsebin iz prej omenjenih trgovin. Google je začel s Chromecastom, malim ključkom, ki se priključi v priključek HDMI in omogoča še deljenje slike z osebnih računalnikov...

9 komentarjev

Amazon pripravlja svoj pametni telefon?

TG Daily - Na spletu so se pojavila ugibanja, da Amazon pripravlja svoj pametni telefon. Neimenovani viri blizu podjetja trdijo, da je razvoj pravzaprav že pri koncu in da je Amazon sklenil pogodbo s kitajskim proizvodnim gigantom Foxconnom o izdelavi pametnih telefonov. "Kindle Phone", kot mu za zdaj pravijo, naj bi bil po nekaterih navedbah nared vsak hip in na voljo že do letošnje božične nakupovalne sezone. Vprašanje, ki si ga zastavlja domala ves internet, je preprosto - mar trditve držijo in ali se bo model Amazonu izšel.

Kindle Fire je bil za Amazon zadetek v polno. Prodajna cena je...

6 komentarjev