»

V Kiberpipi ta teden: LeanEngine, Swizec Teller in The Stranger

Kiberpipa - V torek 17.1. ob 19h, bomo na Pipinih odprtih terminih spoznali orodje LeanEngine in z njim v najkrajšem času povezali svojo mobilno aplikacijo z Googlovim AppEngine-om. Praktično brez programiranja na strežniškem delu bo vaša aplikacija znala shranjevati podatke v oblak in se avtentikacije s pomočjo Facebook, Google, Yahoo ali OpenId računa. Po kratki predstavitvi projekta bosta avtorja projekta (Matjaž Tercelj in Peter Knego) še na praktičnem primeru pokazala enostavnost uporabe.
 VIP večer s Francijem Zavrlom - Bistvo marketinga je zgodba, 12. Jan 2012

VIP večer s Francijem Zavrlom - Bistvo marketinga je zgodba, 12. Jan 2012


V sredo, 18.1. ob 19h nam bo Swizec Teller v predavanju Bloganje, klobuki in sprednja stran interneta povedal zgodbo o tem, kako so mu kar naenkrat vsi začeli govoriti, da zna blogat in da ve, kaj dela.

V četrtek 19.1. ob 20h, vabljeni v naš kino Filmšteka, kjer bomo tokrat pogledali pravi noir trailer, pozabljene mojstrovine Orsona Wellesa. The Stranger Orsona Wellesa je takoj po koncu druge svetovne vojne šokiral ameriško...

0 komentarjev

Nov članek: Kaj kupiti, 1. del.

AMD Athlon XP 2100+

Slo-Tech - AtaStrumf, naš dobro poznani forumaš, je napisal zelo poučen članek, ki strjuje stanje slovenskega računalniškega trga v predpoletnem obdobju. V prvem delu se je za vas poglobil v najbolj optimalno izbiro procesorja, osnovne plošče, procesorskega hladilnika ter ohišja in pomnilniškega modula. Članek je zelo poučen, tako da je branje obvezno. Drugi del članka sledi v prihodnjih dneh. Pa lahko noč vam želim [:D].

16 komentarjev

Osnove cinjenja

Alltechbox.com - Na AllTechBox.com so spisali kratek a poučen članek o cinjenju (ali lotanju kot temu postopku tudi rečemo). Avtor članka nam razloži in opiše dve vrsti naprav za cinjenje ter se omeji na eno od dveh metod lotanja. Opiše, kako na najlažji in najhitrejši način uporabljamo cinjenje pri modifikacijah elektronskih elementov kot so matične plošče in podobno. Opozori tudi na strupene pline, ki se jim moramo izogibati. Poučen članek, ki ga boste prebrali v manj kot petih minutah. Pricini me!

17 komentarjev

Dreamcast napada!

Security Focus Online -

Na Security Focus Online si lahko preberete krajši članek - When Dreamcasts Attack, kako lahko z tako majno in nedožno igračo kot je Dreamcast povzročite dosti škode nekemu podjetju.

Opremljeno z Ethernet povezavo jo damo na neko manj vidno mesto, ker si najde povezavo v svet in s tem omogoči povezavo nepridipravom od zunaj do omrežja v podjetju.

Poučen članek ki bo mogoče prebudil kako glavo ki skrbi za varnost v podjetjih.

4 komentarji

Peltier

Overclockers Australia - Peltierjev gotovo ni treba posebej razlagati, saj opis njihovega delovanja najdete med Slo-Techovimi članki. Gre namreč samo za nekakšno ploščico, ki se na eni strani precej ohladi, na drugi strani pa precej ogreje. Če nameravate peltierja v prihodnosti kupiti, potem si preberite precej poučen članek, ki so ga napisali na Overclockers Australia. Članek je spisal tip, ki je na svojega Durona 900 hotel spraviti 55 W peltier. Do tukaj vse lepo in prav. Komplikacije so se pojavile, ko se je procesor začel bolj segrevati, kot pa ohlajati. Problem je bil v tem, da je Duron oddajal 52 W toplote, kar pa je bilo za 55 W peltier pretrd oreh. Avtor članka navaja, da moramo za učinkovito hlajenje procesorja kupiti najmanj dvakrat toliko W peltier, kolikor W toplote oddaja procesor. Kako ugotoviti, koliko toplote oddaja procesor? Najpreprostejši način je, da downloadate programček Radiate, ki vam izračuna koliko W toplote bo procesor oddajal....

1 komentar

Linux 2.4

The Duke Of URL - Dosti ljudi je čakalo 2.4 verzijo jedra vse bolj priljubljenega operacijskega sistema Linux. Izid se je prelagal in prelagal, a končno smo ga ugledali. The Duke Of URL je spisal poučen članek, ki opisuje in razčlenjuje vse prednosti novega jedra, od podpore ATA-100 diskov ter PCMCIA kartic... Poučno branje za vse, ki se s tem ukvarjate ljubiteljsko, vam "Linux Destiny's Childom" pa stvari niti ni treba gledati, saj je to vam že itak znano . Članek si oglejte na tej strani.

0 komentarjev