»

Google gre v četrti razred

vir: Google
Slo-Tech - Čeprav Google že nekaj let svoj rojstni dan praznuje na današnji dan, ima Google pravzaprav na izbiro obilico možnosti, kdaj praznovati rojstni dan:
  • januarja 1996 sta Larry Page in Sergey Brin začela delati na BackRubu, ki se je razvil v Google;
  • 15. septembra 1997 sta registrirala domeno google.com;
  • 7. septembra 1998 se je Google inkorporiral;
  • 27. septembra se ni zgodilo nič pomembnega (avgusta 2005 je Yahoo objavil, da išče po več straneh kot kdorkoli drug, 27. septembra pa ga je Google spet prehitel, pravijo). Odtlej je tako Google določil prav ta dan za svoj uradni rojstni dan.
Vse najboljše, Google!

12 komentarjev

Shure E500s

Den Guru - Dandanes ima že vsakdo od nas kakšen prenosni predvajalnik, bodisi tiste, skorajda arhaične, ki predvajajo CD-je, bodisi popularne s podporo formatu MP3 v najrazličnejših barvah, oblikah in velikostih. Te napravice lahko nesemo s sabo kamorkoli, zato so prvenstveno namenjene kratkočasenju, kvaliteta njihovega zvoka pa ni vedno na visokem nivoju. Eden od glavnih razlogov so tudi slušalke, saj proizvajalci ponavadi prilagajo cenene primerke, zato vsi, željni lepše glasbe, kmalu po nakupu nabavijo kvalitetnejše.

Trendi pa se počasi spreminjajo. Predvajalniki boljših znamk, kot so iriver, Creative in Apple, spravijo iz sebe kvaliteten zvok, na voljo pa so tudi različni modeli slušalk, ki bi naj konkurirali dražjim zvočnim sistemom. Navajeni smo, da večje audio slušalke lahko stanejo tudi po nekaj deset tisočakov, malce čudno pa je, če etiketo s pet- in šestmestnimi številkami zagledamo na majhnih slušalkah, ki se vtaknejo v ušesa. Prav takšne izdelke dela podjetje Shure, na Den Guru...

10 komentarjev

Google upihnil peto svečko

Googlova očeta

vir: BBC
Google - Sicer malce pozno, a takšen jubilej je vsekakor potrebno omeniti. Google, najpomembnejši spletni iskalnik, največji katalog spletnih strani (in največkrat uporabljena beseda v forumu ;)) je v nedeljo praznoval peto obletnico svojega obstoja. 7. septembra 1998 sta Sergey Brin in Larry Page, ki sta tedaj izdelovala doktorsko nalogo na Standfordski univerzi, v Menlo Parku v Kaliforniji začela projekt, sprva namenjen le univerzitetni rabi, ki se je razširil bolj kot sta tedaj pričakovala v najdrznejših sanjah in postal svetovni katalog internetnega znanja. Klik, več o Googlovi zgodovini.

8 komentarjev

IBM opozarja na nevarne zaslone

The Register - IBM in njegov tajvanski partner, LiteOn, sta po poročanju Registra kot potencialno nevarnih označila več kot 63.000 zaslonov.

Prvotnim 56.000 zaslonom, ki jih je IBM vpoklical še marca, se je sedaj pridružilo že omenjenih 63.000 zaslonov serij G51 in G51t. Kot opozorarjo pri IBM-u, obstaja pri omenjenih 15" zaslonih, izdelanih septembra 1998, nevarnost, da se zaradi pregrevanja vžgejo. Odločitev so sprejeli po tem, ko so prejeli sedem obvestil o samodejnem vžigu.

Če menite, da ste lastnik katerega od omenjenih zaslonov, najprej preverite serijske številke, nato pa se obrnite ustreznega zastopnika IBM-a.

9 komentarjev

Oh, Visiontek...

Visiontek - Še pomnite, prijatelji, podjetja Visiontek, od katerega je rulja tako rada kupovala grafične kartice, ki so bile v celoti narejene na nVidiinih procesorjih? No, VisionTek je vlekel precej slabe poteze, ter se dobesedno zaklal s tem, ko je hotel februarja 2002 prodreti na evropski trg. Avgusta so že napovedali bankrot, a se jim je vseeno ponudila rešilna bilka. VisionTek je sedaj popolnoma predan kanadskemu podjetju ATi. To se pozna tudi na njihovi prenovljeni spletni strani. Klik obvezen, vključite zvočnike!

9 komentarjev

Tablet PC

ZDNet - Če spremljate sceno na področju prenosnikov, verjetno poznate Compaqove prenosnike Evo. Namenjeni kot nasledniki znane serije Armada, so sicer postregli z lepim designom, samo so bili, vsaj po moje, premalo zmogljivi in predragi.

Kljub temu so bili vmesna stopnja do t.i Tablet PC-jev. Tako bo HP iz trga umaknil serijo N200, ki jo bo nadomestil Evo tablet PC. Pogruntavščina, ki jo podpira tudi Mali Mehki, omogoča, da na prenosnik pišemo s posebnim peresom, poleg tega pa je naprava tudi normalen prenosnik, samo zaslon bo potrebno zasukat, saj bo v "Tablet" načinu zaslon pokrival tipkovnico.

S Transmetinim procesorjem Crusoe TM5800, ki bo nihal pri 1 Ghz, in velikostjo modela N200 nas bo za okoli 2000$ doletel sedmega novembra, poročajo na ZDNetu.

0 komentarjev

Hecno - nevarni napajalniki

The Register - Se spomnite, kakšen vik in krik so zagnali vrli VIP-ovci (brez Pamele), ko so odkrili potencialno nevarnost napajalnikov pri zvočnikih, ki jih je (med drugimi) prodajalo podjetje Jerovšek Computers? No, žal je ostalo pri 'potencialni nevarnosti', medtem ko dejanskih napak oz. pomanjkljivosti sploh niso (dosledno) omenjali (kar se vsaj meni osebno zdi jako sporno ob dejstvu, kakšen medijski pomp so iz tega naredili).

Današnjemu Prometeju pa je ime CISCO. Namreč, podobno kot Compaq, se tudi proizvajalec predvsem mrežne opreme (usmerjevalniki...) spopada z težavnimi napajalniki, ki grozijo z nenapovedanim () staljenjem ter grožnjo električnega šoka - do sedaj naj bi bil znan 1 primerek nesreče, brez žrtev. Svojeglavi napajalniki (95.000 jih je) nosijo številko '34-0949-02', priloženi pa so bili ADSL usmerjevalnikom 827, 827-4V, 826, SOHO77, SOHO77-50 in 827-EUR. V kolikor kakšen primerek posedujete, se brž obrnite na Ciscovo spletno stran ali pa na 'brezplačni' telefon +1 (800)...

1 komentar

Compaqovi nevarni adapterji

Vnunet - Zaradi nevarnosti pregrevanja ter posledičnega vžiga, Compaq kupce oz. lastnike napajalnikov PPP003SD, PPP003 in PP2012 poziva, naj jih vrnejo v zamenjavo za 'varne' adapterje.

(Potencialno) Nevarne napajalnike je Compaq prodajal od septembra 1998 do julija 2001 posamično oz. v paketu s prenosniki, kot npr. Armada M300, Armada 3500, Armada M700, Armada E500s, Armada E500, Armada V300, Armada 100s, Armada 110, Notebook 100, Prosignia 170 in Prosignia 190. Če ste nesrečni lastnik omenjenega skupka žic inu plastike, pokličite 888-302-7689, še raje pa obiščite njihovo spletno stran . Klik!

0 komentarjev

AD wars

CNet - Eh, že tako nam gredo na jetra vse te pop-up reklame ter pasice, potem se ti pa še najdejo programčki, ki one, 'prave' reklame, kot jih zahteva spletna stran, povozijo s svojimi.

Ravno zaradi tega se tožita potjetji Gator (izdelovalec programja za shranjevanje osebnih podatkov in gesel ter njih hitro vnašanje v spletne obrazce) ter IAB, ki zastopa več oglaševalskih podjetij in spletnih strani. Klik tukaj!

Pravici na ljubo, se mi taka dejavnost preprosto gnusi. No, saj ne rečem - živimo v kapitalistični družbi (ok, 'soialno-kapitalistično', v narekovajih) kjer nam gre za denar. Avtor članka je prav tako navedel dobro primerjavo - to je tako, kot bi pred vašim poštnim nabiralnikom prestregli revijo Times ter zadnjo stran prelepili z 'našim' oglasom. No, po drugi strani pa se odvetniki Gatorja zagovarjajo, da je med inštalacijo uporabnik obveščen, da bo 'Gator prikazoval oglase glede na uporabnikove navade'. Pih! Klik....

3 komentarji