» »

AD wars

AD wars

CNet - Eh, že tako nam gredo na jetra vse te pop-up reklame ter pasice, potem se ti pa še najdejo programčki, ki one, 'prave' reklame, kot jih zahteva spletna stran, povozijo s svojimi.

Ravno zaradi tega se tožita potjetji Gator (izdelovalec programja za shranjevanje osebnih podatkov in gesel ter njih hitro vnašanje v spletne obrazce) ter IAB, ki zastopa več oglaševalskih podjetij in spletnih strani. Klik tukaj!

Pravici na ljubo, se mi taka dejavnost preprosto gnusi. No, saj ne rečem - živimo v kapitalistični družbi (ok, 'soialno-kapitalistično', v narekovajih) kjer nam gre za denar. Avtor članka je prav tako navedel dobro primerjavo - to je tako, kot bi pred vašim poštnim nabiralnikom prestregli revijo Times ter zadnjo stran prelepili z 'našim' oglasom. No, po drugi strani pa se odvetniki Gatorja zagovarjajo, da je med inštalacijo uporabnik obveščen, da bo 'Gator prikazoval oglase glede na uporabnikove navade'. Pih! Klik.

3 komentarji

MRtwister ::

Ninja, kje pa si se ti znasel, hehe.

Ziga Dolhar ::

oooooooooooooh Twisty!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Happy geforce owner :] Kako?

MRtwister ::

Hehe. Geforce owner no more. Sem prodal, zdaj posedujem spoosjenega savaga 3d. Hehe. Kupu playstation 2. Zdej pa mislim prodat playstation 2 in nadgradit pc. :PP


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Novo gostovanje

Oddelek: Izdelava spletišč
173214 (2688) neoserv
»

Kateri web hosting za blog?

Oddelek: Izdelava spletišč
192030 (1509) garg
»

Razlozite nekaj glede varnosti na internetu

Oddelek: Omrežja in internet
191439 (1178) Ziga Dolhar
»

winxp in gator

Oddelek: Operacijski sistemi
141370 (1103) Mr.B
»

kaj za vraga je to

Oddelek: Pomoč in nasveti
6787 (594) CaqKa

Več podobnih tem