»

Amazon bo odklenil zakladnico svojih filmov in serij

Slo-Tech - Malokdo ve, da so legendarni naslovi 12 Angry Men, Rocky ali Stargate od lani v Amazonovi lasti. Marca so za studio MGM (Metro-Goldwyn-Mayer) odšteli 8,5 milijarde dolarjev, s tem pa pridobili tudi materialne avtorske pravice nad njihovo celotno zbirko, ki vsebuje več kot 20.000 naslovov filmov in serij. Hkrati ima Amazon tudi čedalje bogatejši lastni program, ki je na voljo ekskluzivno prek Amazon Prime Video. To se kani sedaj korenito spremeniti.

Ustanavlja enoto Amazon MGM Studios Distribution, ki bo skrbela za distribucijo Amazonovih filmov in serij, kar velja tako za izvirne vsebine kakor za nakupljene. To med drugim pomeni, da bodo doslej ekskluzivno Amazonove vsebine na voljo tudi drugim. Amazon je dejal, da pričakujejo veliko povpraševanje in temu primerne prihodke. Chris Ottinger, ki je doslej vodil MGM, sedaj pa Amazonovo enoto, dodaja, da pričakujejo povečanje prihodkov z uvedbo novih načinov prodaje in paketov.

Amazon je sicer v preteklosti že distribuiral posamezne...

12 komentarjev

Netflix drugo četrtletje zapovrstjo z izgubo naročnikov

The Wall Street Journal - Tudi v drugem letošnjem četrtletju je Netflix zabeležil padec števila naročnikov, kar je prvikrat, da se je negativni trend vlekel več kot eno četrtletje. Potem ko je v prvem letošnjem kvartalu izgubil 200.000 naročnikov, je v drugem izgubo poglobil na 970.000 naročnikov. Trenutno ima Netflix 220,6 milijona naročnikov. Zmanjšanje njihovega števila je povzročilo tudi upočasnitev rasti prihodkov in dobička. V minulih treh mesecih je Netflix povečal prihodke le za 8,6 odstotka na 8 milijard dolarjev, medtem ko je dobiček iz poslovanja 15 odstotkov nižji kot četrtletje pred tem. Čisti dobiček se je sicer povečal za 6,5 odstotka na 1,35 milijarde dolarjev.

Netflix je zmanjšanje števila naročnikov predstavil kot uspeh. Napovedovali so bili upad za dva milijona, zato je polovico manjši odliv investitorje navdušil, tečaj delnice pa je poletel za 7,4 odstotka. Podjetje se namreč sorazmerno uspešno sooča s konkurenco in z inflacijo, hkrati pa uspešno odkriva nove načine monetizacije....

101 komentar

Amazon je več kot leto dni sistematično podplačeval zaposlene

Slo-Tech - Amazon zaposluje več kot 1,3 milijona ljudi po celem svetu. Za upravljanje tako veliko zaposlenih uporabljajo tudi algoritme, avtomatizirane sisteme in druga orodja brez človeške interakcije, kar lahko ima škodljive posledice za zaposlene. The New York Times razkriva zgodbo zaposlene, ki ji je Amazon več mesecev izplačeval 90 dolarjev prenizko plačo. Podatek postane povednejši z dejstvom, da bi morala njena plačati znašati 540 dolarjev in da je zaposlenih z isto težavo več tisoč v 179 Amazonovih skladiščih.

Ko se je naposled pritožila kar izvršnemu direktorju Jeffu Bezosu, je Amazon začel interno preiskavo in ugotovil, da gre za sistemsko težavo. Do današnjega dne identificirajo zaposlene, ki so prejeli prenizko plačilo, in jim izplačujejo razliko, je povedala tiskovna predstavnica Kelly Nantel. Težava je doletela mlade starše, ki so izostajali z dela zaradi nege, kar je Amazon sistematično napako obračunaval. Toda to ni edina težava, ki jo je imel Amazon z odnosom do zaposlenih.

...

16 komentarjev

Amazonu epidemija pomagala do velikega skoka prodaje, a padca dobička

Slo-Tech - Ena izmed skupin podjetij, ki so jim med epidemijo koronavirusa prihodki močno zrasli, čeprav se ne ukvarjajo z opremo za boj proti virusu, so gotovo spletni trgovci. Največji med njimi, Amazon, je v prvem kvartalu beležil kar 26-odstotno rast prihodkov, ki so dosegli 75,5 milijard dolarjev in močno presegli pričakovanja analitikov. To je tudi relativno najvišja rast v zadnjih šestih četrtletjih.

Toda ob tem je dobiček upadel. Kot je pojasnil izvršni direktor Jeff Bezos, je za zmanjšanje s 3,6 milijarde dolarjev lani na letošnjih 2,5 milijarde dolarjev kriv boj proti koronavirusu. Večino dodatnega dobička, ki bi ga prinesla večja prodaja, je namreč pojedla nabava zaščitne opreme za delavce (800 milijonov dolarjev) in izplačilo višjih dodatkov (700 milijonov dolarjev). Amazon je prav tako moral najeti 175.000 dodatnih zaposlenih, da je lahko obdelal povečano število naročil. Bezos je dejal, da bo podjetje za ukrepe v povezavi z virusom zapravilo več ko štiri milijarde dolarjev...

13 komentarjev

Amazonu uspelo začasno zaustaviti oddajo milijardnega posla Microsoftu

BBC - Ameriška vlada je oktobra lani Microsoftu dodelila projekt JEDI , pri čemer je za favorita pri izboru ves čas veljal tudi Amazon. Gre za izbor ponudnika, ki bo vsem vejam vojske v naslednjih desetih letih nudil oblačno infrastrukturo v najširšem pomenu te besede, v zameno pa prejel približno milijardo dolarjev letno.

Sodišče je včeraj Ministrstvu za obrambo naložilo, naj do končne odločitev o zadevi zaustavi vse aktivnosti v zvezi s projektom, Amazon pa je moral pred tem založiti 42 milijonov dolarjev za morebitne stroške, če se bo v postopku izkazalo, da sta imela prav vlada in Microsoft. Čeprav se posel zdi dobičkonosen, pa milijarda letno pomeni manj kot odstotek Microsoftovih prihodkov za letošnje leto, ki naj bi po načrtih znašali 142,5 milijarde USD.

Amazon že ves čas od izbora Microsofta zatrjeval, da gre za prirejeno odločitev in da so se uradniki uklonili pritiskom predsednika Donalda Trumpa, za katerega je znano, da je že dlje časa v ostrem sporu z lastnikom Amazona,...

23 komentarjev

Amazon ob visokem dobičku spet v klubu bilijon

Slo-Tech - Po dveh letih je Amazonova tržna kapitalizacija ponovno presegla bilijon dolarjev, k čemur so jo pognali dobri poslovni rezultati minulega četrtletja in celotnega leta 2019. Z 11-odstotno rastjo tečaja se je Amazon pridružil Applu, Microsoftu in Alphabetu (Google) v bilijonskem klubu.

V zadnjem kvartalu so prihodki dosegli 87 milijard dolarjev, kar je 20 odstotkov več kot v enakem obdobju lani. V celotnem minulem letu pa je Amazon ustvaril 280 milijard dolarjev prihodkov ali petino več kot leta 2018.

Čisti dobiček podjetja se je nekoliko povečal, in sicer je za kvartal znašal 3,27 milijarde dolarjev, za celo leto pa 11,6 milijarde dolarjev. To predstavlja 23 dolarjev na delnico, kar predstavlja pri tečaju 2000 dolarjev vrednost kazalnika P/E na 87. To je visoko nad dolgoletnim povprečjem delniškega trga, kar kaže na visoko ceno delnice.

Ob tem je direktor Jeff Bezos dodal, da ima Amazon Prime že 150 milijonov naročnikov. Amazon namreč čedalje več zasluži s storitvami. V AWS...

9 komentarjev

Amazonu naložbe sklestile dobiček

vir: Pxhere

Slo-Tech - Oblačni velikan, ki, ko gre za rezultate običajno obhaja rekorde, je letošnje tretje četrtletje zaradi višjih stroškov zaključil nekoliko drugače. Neto dobiček se je namreč glede na enako lansko obdobje zmanjšal za 27 odstotkov, z 2,9 milijarde na 2,1 milijarde ameriških dolarjev. Dobiček je podjetju upadel prvič v zadnjih dveh letih, kar je v nadaljnjem trgovanju ceno delnice pognalo navzdol za 7 %.

Kriva so vlaganja, zlasti prehod na brezplačno dostavo z dveh na en sam dan za uporabnike programa Amazon Prime, ki naj bi bili te ugodnosti deležni že v prihajajočih praznikih. Sam CEO, Jeff Bezos je v pogovoru z investitorji priznal, da gre za drago naložbo, a na dolgi rok pravilno odločitev, ki jo bodo uporabniki znali ceniti. Stroški, ki jih za dostave plačuje podjetje so se namreč glede na lansko leto povzpeli za 46 %, skupni operativni stroški celotnega Amazona pa so v tem četrtletju poskočili z 52,9 milijarde USD na 66,8 milijarde. Visoki stroški se bodo po napovedih v...

2 komentarja

Amazon po pomoti fotografsko opremo prodajal za drobiž

Slo-Tech - Letošnji Amazonov nakupovalni praznik Prime Day je poskrbel za za nekaj resnično dobrih kupčij, ki so jih bili uporabniki deležni zaradi Amazonove napake. Najprej je nekdo ugotovil, da Sonyjev fotoaparat namesto dobrih 500 evrov stane manj kot stotaka, kar se je hitro razvedelo. Pri tem ni šlo za napako kakšnega izmed tretjih prodajalcev, ki uporablja Amazonovo infrastrukturo, temveč za izdelek, ki ga je prodajal in pošiljal Amazon neposredno.

Kasneje so uporabniki opazili, da je po isti ceni 94,48 dolarjev na voljo še cel kup drug opreme, denimo dva tisočaka vreden Sony A7iii, razni teleskopi, fotoaparati, številni objektivi itd. Nekdo je uspel po tej ceni naročiti objektiv, ki stane 13.000 dolarjev. In to ne le enega, temveč pet! Podobnih zgodb se kar tare, saj so ljudje...

30 komentarjev

Netflixu bežijo ameriški gledalci, drugod počasnejša rast novih

vir: Max Pixel

vir: The Verge
The Verge - Popularni pretočni storitvi s TV vsebinami je v drugem četrtletju prvič v zgodovini upadlo število ameriških naročnikov. Še več, opaziti je tudi trend zaustavljanja rasti naročnikov drugod po svetu. Sicer je podjetje v tem času globalno pridobilo 2,83 milijona novih gledalcev, a v poročilu vlagateljem so se lahko pohvalili le s številko 2,7 milijona, 130.000 manjkajočih pa naj bi predstavljali Američani, ki so pogodbe prekinili. Takoj po objavi rezultatov je Netflixova delnica zdrsnila navzdol za približno desetino svoje vrednosti.

Ugibanja o razlogih za zdaj ostajajo ugibanja, a najverjetneje gre za posledico zadnje podražitve v ZDA, ki je ceno najbolj priljubljenega paketa dvignila z 10,99 na 12,99 dolarja. Kljub temu...

61 komentarjev

Kaj je Amazon dobil za praznike? Veliko denarja!

vir: Picpedia.org

Slo-Tech - Zadnje četrtletje se je za Amazon - pa seveda njegove vlagatelje - izteklo odlično. Najbolj po zaslugi šoping petkov, ponedeljkov in praznikov nasploh. Rezultati so bili nad pričakovanji, saj so prihodki presegli 72 milijard ameriških dolarjev, kar je petino več, kot v primerljivem obdobju lanskega leta, dobička je bilo za dobre tri milijarde, lanskega je presegel za 66 %. Celoletni prihodki znašajo 233 milijard, s čimer je podjetje prvikrat v zgodovini preseglo mejo 200 milijard.

AWS ostaja eden ključnih paradnih konjev, saj so prihodki zrasli za 45 %, najbolj, za 95 %, pa je zrasel njihov segment "other", kamor sodijo predvsem zaslužki iz oglaševanja. Zadnji trije meseci so bili rekordni tudi za Amazonovo storitev...

0 komentarjev

Netflix išče še dve milijardi

Slo-Tech - Netflix potrebuje še dve milijardi dolarjev, zato bo izdal nove nezavarovane komercialne zapise. Po najavi so delnice podjetja izgubile tri odstotke. Podjetje je imelo konec septembra 8,3 milijarde dolarjev dolgoročnih dolgov, kar je 71 odstotkov več kot pred letom dni. Bonitetna agencija Moody's je v ponedeljek Netflixovo oceno znižala na Ba3, s čimer se označujejo špekulativne naložbe (non-investment grade speculative).

Netflix ima hudega konkurenta v Amazon Primu, zato potrebuje veliko denarja za produkcijo lastnih vsebin. Zadnji poslovni rezultati sicer kažejo, da podjetje širi svojo uporabniško bazo, a ima negativen denarni tok. V zadnjem četrtletju je znašal -859 milijonov dolarjev, leto pred tem pa v enakem obdobju -465 milijonov dolarjev. V celotnem...

41 komentarjev

Jeff Bezos, najbogatejši človek v moderni zgodovini

vir: Wikipedia
Slo-Tech - Ustanovitelj in solastnik Amazona je s 150 milijardami dolarjev premoženja postal najbogatejši človek moderne zgodovine, vsaj v času od leta 1982, ko je revija Forbes začela spremljati neto vrednost posameznikov, primerjalno za nazaj obteženo z učinki inflacije. Samo od prvega junija letos se je Bezosovo imetje povečalo za 5 milijard. Doslej je prvo mesto zasedal Bill Gates, čigar premoženje se je leta 1999 za kratek čas povzpelo...

67 komentarjev

Amazon bo nudil pomerjanje oblek

Amazon - Oblačila so ena izmed vrst izdelkov, ki jih je prek interneta nehvaležno kupovati, zato večina ponje še vedno zavije v klasične trgovine. Standardizirane kose sicer lahko pomerimo v trgovini in jih potem (ceneje) naročimo prek spleta, v splošnem pa to ne gre. Da bi prodrl še na ta trg, je Amazon uvedel program Prime Wardrobe, ki omogoča pomerjanje oblačil in njihovo vračilo.

Vračilo oblačil, ki nam niso prav, sicer ni nič novega, saj to ponuja že večina trgovcev. Toda Amazon je program še dodelal. V programu Prime Wardrobe lahko naročimo od tri do 15 izdelkov, ne da bi jih v resnici kupili. Potem jih prejmemo na dom, kjer jih lahko pomerimo, in vrnemo tiste, ki nam niso prav. Šele v tem trenutku nam Amazon zaračuna tisto, česar nismo...

10 komentarjev

Amazon ukinja shrambo z neomejeno kapaciteto

Slo-Tech - Amazon je ugotovil, da neomejene količine prostora za uporabnike niso najboljša ideja, ker peščica uporabnikov to začne izkoriščati. Zato se je odločil, da na svojem Amazon Drivu ukine možnost imeti neomejeno velik račun za 60 dolarjev letno, ki je veljala doslej. Odslej bosta paketa dva: 100 GB za 12 dolarjev letno ali 1 terabajt za 60 dolarjev letno (torej za enako ceno kot prej neomejeno). Komur to ne bo dovolj, bo lahko kapaciteto dokupoval po 60 dolarjev za vsak dodaten terabajt.

Sprememba je ta teden začela veljati za nove uporabnike, ki ne morejo več dobiti starih paketov. Obstoječi uporabniki bodo ohranili trenutne pakete do njihovega izteka. Z drugimi besedami to pomeni, da bodo morali pri obnovitvi naročnine...

54 komentarjev

Za en Amazon danes dobite dva Walmarta

recode.net - „Trgovine so sedaj na spletu,“ je v začetku maja dejal investitor Warren Buffet in tako prvič v javnosti spregovoril o tem, zakaj je februarja njegovo investicijsko podjetje  Berkshire Hathaway prodalo za slabo milijardo delnic trgovca Walmart. Buffet napoveduje, da čez 10 let trgovci v današnji obliki pač ne bodo več obstajali.

In z njim se očitno strinjajo tudi borze. Danes je največji spletni trgovec Amazon na borzi vreden kar dvakrat več od njegovega off-line konkurenta Walmart. Oziroma v številkah: tržna vrednost Amazona je okoli 460 milijard, Walmarta pa 228 milijard. Vendar same številke ne opravičujejo tako velike razlike: Walmart ima na letni ravni za približno 300 odstotkov večje prihodke in za 500 odstotkov večji dobiček od Amazon. Očitno prvi mož...

48 komentarjev

Netflix gre po novo milijardo

Slo-Tech - Netflix je sporočil, da bo z dolžniškim financiranjem zbral dodatno milijardo evrov, ki jo bo porabil za "splošne poslovne namene". Zapisali so, da bodo sredstva zbrali predvsem v tujini (torej izven ZDA), njihov tiskovni predstavnik pa je v pojasnilu dodal, da so globalno podjetje in da so obrestne mere v Evropi ta hip zelo privlačne. Z drugimi besedami, Netflix bo očitno bodisi najel sindicirano posojilo v Evropi bodisi izdal obveznice.

Trenutno sodi Netflix med manj zadolžena podjetja, saj ima razmerje med dolžniškimi sredstvi in lastnim kapitalom okrog 10 odstotkov, kar je zelo ugodno. V prvem letošnjem četrtletju so za obresti odšteli 46,7 milijona dolarjev, kar je ob prihodkih 2,67 milijarde evrov povsem znosno. Nazadnje so dolžniški kapital zbirali...

34 komentarjev

Amazon kaznovan zaradi zavajanja potrošnikov

Slo-Tech - Nekako smo se že navadili, da prečrtanim cenam na razprodajah ni verjeti; stara cena je verjetno napihnjena, da je prikazan popust bolj impresiven. Podobno se dogaja tudi na internetu, zaradi česar je bil Amazon v Kanadi kaznovan z milijonom dolarjev. Glede na Amazonove dobičke je globa bolj simboličnega pomena, a pomembna je njena sporočilna vrednost, da se vsega pač ne sme.

Kanadski urad za varstvu konkurence je po dveletni preiskavi dosegel dogovor z Amazonom, da zaradi zavajanja potrošnikov plača milijon dolarjev kazni. Problematične so bile primerjalne cene dobaviteljev, ki jih je Amazon prikazoval poleg svojih cen. Seveda so bile primerjalne cene zelo visoke, da je bila Amazonova cena videti kakor odlična kupčija, tudi kadar je šlo za povsem normalno...

25 komentarjev

Amazon Video Prime postal globalen, na voljo tudi v Sloveniji

Slo-Tech - Amazonova storitev Video Prime je od danes resnično globalna, saj je na voljo v dodatnih dvesto državah, med njimi tudi v Sloveniji. Edina opazna vrzel je Kitajska, ki jo je Video Prime obšel (takisto Netflix), sicer pa si ga lahko za zdaj za tri dolarjev ali v EU evre privoščite kjerkoli. Polna cena, ki je dvakrat višja, bo začela veljati čez pol leta, ko se izteče akcijsko obdobje. Na voljo pa je tudi sedemdnevna preizkusna verzija, ki je brezplačna. V državah, kjer je na voljo Amazon Prime (za 10 dolarjev mesečno), je Video Prime v to ponudbo priključen brezplačno.

Amazon je z ogromno geografsko širitvijo ponudbe sledil Netflixu, ki je to storil v začetku tega leta. Poteza kaže tudi na spremembo v Amazonovem dojemanju Video Prime, ki je bil doslej zgolj bonbonček,...

25 komentarjev

Microsoftove delnice presegle rekord iz leta 1999

Slo-Tech - Microsoft je včeraj sporočil, da so v zadnjem četrtletju, ki v njihovem fiskalnem letu predstavlja prvo četrtletje 2017, ustvarili 4,7 milijarde dolarjev dobička ob 20,5 milijarde dolarjev prihodkov. Prilagojena vrednost (brez diskontiranega vpliva Winows 10) je 22,3 milijarde prihodkov in 76 centov dobička na delnico (+6 odstotkov). Ti rezultati, sicer v absolutnih številkah ne rekordni, a z odličnimi obeti zaradi rasti na trgu storitev v oblakih, so navzgor pognali Microsoftove delnice, ki so dosegle absolutni rekord.

Prihodki so v primerjavi z enakim obdobjem lani ostali praktično nespremenjeni, medtem ko je čisti dobiček padel za 4 odstotke. Prilagojeni rezultati, ki v celoti...

13 komentarjev

Amazon in Bezos rekordno

Slo-Tech - Še pred tremi leti se je Amazon soočal s problemi, ko ogromnih prihodkov niso znali ali mogli pretvoriti v dobiček. Investirali so ogromno, občasni polomi, kot je bil Fire Phone, pa so dodatno preizkušali potrpljenje investitorjev. Toda vmes se je zgodilo mnogo, trg oblačnih storitev je poletel in včeraj je Amazon sporočil, da so že tretje četrtletje zapovrstjo sklenili z rekordnim dobičkom. V zadnjih treh mesecih so Amazonovi prihodki zrasli za 31 odstotkov, dobiček pa je kar devetkrat višji od dobičke v enakem obdobju lani. Amazon je pridelal 857 milijonov dolarjev dobička ob 30,4 milijardah dolarjev prihodkov. Zato ni presenetljivo, da so v zadnjih 12 mesecih Amazonove delnice pridobile skoraj polovico.

Razlogov za dobre rezultate je več, vsi pa imajo...

12 komentarjev

Amazon naposled le postal podjetje z visokimi dobički

Slo-Tech - Amazon je dolga leta veljal za podjetje z visokimi prihodki, a kvečjemu ubornem dobičku ali celo izgubi, ker so praktično vsa razpoložljiva sredstva investirali naprej. To se je sedaj spremenilo, saj so po polmilijardnem dobičku v zadnjem lanskem četrtletju tudi v prvem letošnjem kvartalu ustvarili 513 milijonov dolarjev dobička in 29 milijard dolarjev prihodkov, kaže finančno poročilo.

Rekordno četrtletje, kar je še posebej zavidljiv dosežek ob upoštevanju dejstva, da gre za prvi kvartal in ne recimo zadnjega, ki je zaradi božične nakupovalne mrzlice tipično najboljši, je v pomembni meri posledica rasti prihodkov iz naslova oblačnih storitev Amazon Web Services. Čeprav so se v primerjavi z enakim obdobjem lani odhodki...

10 komentarjev

Apple sklenil najuspešnejše leto v zgodovini

Apple - Apple je objavil rezultate zadnjega četrtletja v fiskalnem letu 2015, ki se je končalo 26. septembra, s katerimi so razveselili svoje delničarje. Prihodki od prodaje so se v zadnjih treh mesecih povzpeli na 51,5 milijarde dolarjev, dobiček pa na 11,1 milijarde dolarjev. V enakem obdobju lani so ustvarili 8,5 milijarde dolarjev dobička (30-odstotna rast) ob 42 milijardah dolarjev prihodkov (22-odstotna rast). Bruto marža se je dvignila za dve odstotni točki na 40 odstotkov.

Če potegnemo črto pod celo leto 2015, je lahko Apple več kot zadovoljen. Rekordne prihodke v višini 234 milijard dolarjev, kar je 28 odstotkov več kot v letu 2014, so nadgradili s 53,4 milijardami dolarjev dobička. To je...

91 komentarjev

Apple s padcem dobička

Apple - Apple je včeraj zvečer objavil težko pričakovane poslovne rezultate za prvo letošnje četrtletje. V medijih se je špekuliralo, da bo to prvo četrtletje po skoraj treh letih rekordnih dobičkov, ko Apple ne bo zmogel povečati dobička. To se je tudi zgodilo, saj Apple ni povečal dobička v primerjavi s preteklim četrtletjem, a to ni razlog za preplah, sej je prodaja še vedno stabilna.

Apple je v zadnjih treh mesecih zbral 43,6 milijarde dolarjev prihodkov, ob čemer so ustvarili 9,5 milijarde dolarjev dobička,...

18 komentarjev

Apple z rekordnim dobičkom, delnice padle kot kamen

Slo-Tech - Apple je danes objavil težko pričakovane poslovne rezultate za prvo četrtletje v fiskalnem letu 2013, ki je v Applu trajalo do 29. decembra 2012. V tem času so ustvarili rekordnih 54,5 milijarde dolarjev prihodkov od prodaje in prav tako rekordnih 13,1 milijarde dolarjev dobička. Investitorji so bili nad rezultati tako razočarani, da so delnice Appla danes izgubile več kot 11 odstotkov vrednosti. Od lanskega vrha so izgubile že več kot tretjino. Ne razumete? Berite dalje.

Investitorji so bili doslej od Appla navajeni, da je napovedi analitikov z lahkoto presegal in nizal rekordne dobičke, ki so bili večji celo od rekordnih napovedi. V zadnjem kvartalu...

129 komentarjev

Dellov poslovni izid nad pričakovanji, govorice o prevzemu AMD-ja

Slo-Tech - Dell je objavil poslovne rezultate za četrto četrtletje in celotno fiskalno leto 2011. Prihodki so v zadnjem kvartalu znašali 15,7 milijarde dolarjev, na letni ravni pa 61,5 milijarde dolarjev, kar je za 16 odstotkov več kot leto pred tem. Čisti dobiček se je povzpel na rekordno raven v zadnjih petih letih in je v zadnjem četrtletju dosegel 927 milijonov dolarjev. V celotnem letu so zabeležili 2,6 milijarde dolarjev dobička ali 84 odstotkov več kot leto poprej in bistveno nad pričakovanji analitikov.

Za dobre rezultate imajo zasluge predvsem podjetja, ki so njihove stranke. Prodaja velikih podjetjem je zrasla za 12 odstotkov (na 4,7 milijarde dolarjev v zadnjem kvartalu), prodaja...

16 komentarjev