» »

Kaj je Amazon dobil za praznike? Veliko denarja!

Kaj je Amazon dobil za praznike? Veliko denarja!

vir: Picpedia.org

Slo-Tech - Zadnje četrtletje se je za Amazon - pa seveda njegove vlagatelje - izteklo odlično. Najbolj po zaslugi šoping petkov, ponedeljkov in praznikov nasploh. Rezultati so bili nad pričakovanji, saj so prihodki presegli 72 milijard ameriških dolarjev, kar je petino več, kot v primerljivem obdobju lanskega leta, dobička je bilo za dobre tri milijarde, lanskega je presegel za 66 %. Celoletni prihodki znašajo 233 milijard, s čimer je podjetje prvikrat v zgodovini preseglo mejo 200 milijard.

AWS ostaja eden ključnih paradnih konjev, saj so prihodki zrasli za 45 %, najbolj, za 95 %, pa je zrasel njihov segment "other", kamor sodijo predvsem zaslužki iz oglaševanja. Zadnji trije meseci so bili rekordni tudi za Amazonovo storitev Alexo, naprave Echo Dot pa so bile med prazniki globalno najbolje prodajan izdelek. Naprav z Alexo, torej Amazonovih in tistih od tretjih ponudnikov so doslej prodali že več kot sto milijonov.

Je pa slabšo, komaj 15 % v primerjavi z lanskimi 29 %, rast dosegla globalna prodaja. Pa tudi obeti niso najboljši, saj so nekatere države začele razmišljati o načinih zaščite svojih malih trgovcev. Amazon je moral te dni v Indiji iz svoje spletne trgovine umakniti okoli 400.000 izdelkov. V Indiji je namreč začel veljati zakon, ki tujim spletnim prodajalcem prepoveduje prodajo prek trgovin, v katerih imajo lastniški delež.

To in nekoliko slabše napovedi za tekoče četrtletje, deloma pa tudi napoved velikih vlaganj, ki jih je podjetje napovedalo za bodoče, je po objavi rezultatov povzročilo 5 % padec delnice, ki se je v letu dni sicer povzpela za 18 %.

0 komentarjev



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Applovi četrtletni rezultati slikajo negotovo prihodnost (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Rezultati
976589 (2373) Invictus
»

Amazon ustvaril rekorden dobiček

Oddelek: Novice / Rezultati
163318 (2111) starfotr
»

Apple prvikrat po 15 letih s padcem prihodkov (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Rezultati
11813784 (9426) blackbfm
»

Amazon in Bezos rekordno

Oddelek: Novice / Rezultati
123866 (2541) Nebomgabiksa
»

Microsoft rekordno v zadnjem četrtletju

Oddelek: Novice / Rezultati
144124 (3212) MrStein

Več podobnih tem