» »

Amazon Video Prime postal globalen, na voljo tudi v Sloveniji

Amazon Video Prime postal globalen, na voljo tudi v Sloveniji

Slo-Tech - Amazonova storitev Video Prime je od danes resnično globalna, saj je na voljo v dodatnih dvesto državah, med njimi tudi v Sloveniji. Edina opazna vrzel je Kitajska, ki jo je Video Prime obšel (takisto Netflix), sicer pa si ga lahko za zdaj za tri dolarjev ali v EU evre privoščite kjerkoli. Polna cena, ki je dvakrat višja, bo začela veljati čez pol leta, ko se izteče akcijsko obdobje. Na voljo pa je tudi sedemdnevna preizkusna verzija, ki je brezplačna. V državah, kjer je na voljo Amazon Prime (za 10 dolarjev mesečno), je Video Prime v to ponudbo priključen brezplačno.

Amazon je z ogromno geografsko širitvijo ponudbe sledil Netflixu, ki je to storil v začetku tega leta. Poteza kaže tudi na spremembo v Amazonovem dojemanju Video Prime, ki je bil doslej zgolj bonbonček, ki bi ljudi pritegnil k naročnini na Prime. Toda velik uspeh Amazonovih videovsebin, tako med gledalci (denimo The Grand Tour nekdanjih ustvarjalcev Top Geara ima neslavni rekord kot najbolj piratizirana oddaja) kot kritiki (enajst nominacij za zlate globuse, med njimi Transparent in Mozart in the Jungle), je Amazon prepričal v spremembo paradigme. Video Prime je postal samostojna storitev.

Še vedno so na voljo le originalne Amazonove produkcije, torej še ne ponuja tako široke množice vsebin kot Netflix, a po drugi strani Amazonovih vsebin legalno drugje sploh ni mogoče dobiti. In Netflix je tudi dražji, saj se njegove cene začno pri devetih dolarjih.

25 komentarjev

bratwurzt ::

"denimo The Grand Tour nekdanjih ustvarjalcev Top Geara ima neslavni rekord kot najbolj piratizirana oddaja"

Nope:
Update (12/12/2016): Muso contacted Variety to clarify that the data did not say that The Grand Tour was the most pirated show ever, but rather the most pirated British TV program as well as the most pirated first-year series (as of the first three episodes). Another research firm, Tecxipio, also found that while episodes of The Grand Tour were shared via peer-to-peer networks 1.92 million times between November 18th and December 11th, that number is dwarfed by established programs like The Walking Dead, which was illegally downloaded 9.87 million times in that same period.

in:
https://torrentfreak.com/no-the-grand-t...

OK.d ::

Za naš trg je bolj žalost od filmov, tole pa imajo v UShttps://www.amazon.co.uk/b/ref=atv_hm_h...
LPOK.d

M.B. ::

In Netflix je tudi dražji, saj se njegove cene začno pri devetih dolarjih.


Moj bančni račun pravi drugače. Netflix se začne pri 7.99 EUR naprej kar je 8 EUR če že in 8.5 $ če že gremo v dolarjih.

Torej imamo 6EUR za samo amazonovo produkcijo in 8 EUR za Netflix produkcijo + ostale filme in serije. Vse kar vem o Amazon primu je da ima zanič UI. Netflix sicer ni bistveno boljši ampak na srečo obstajao druge strani za iskanje filmov/serij na Netflixu.

P.S.: Film spectral:

na Netflixu vsebuje baje tudi Slovenske dialoge. reddit.
Everyone started out as a newbie.
Sadly only a handful ever progress past that point.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Primoz ()

tbag ::

Hmm a to pomeni, da lahko gledam vse za teh 8€ na mesec? Ker recimo za posamično epizodo Shipping Wars zahtevajo 2,99$. Ravno ta Shipping Wars me zelo "rajca". Na travniku pa je samo S1 in S2 :(

Isotropic ::

Shipping Wars

raje ne gledat imo
itak maš takih serij kot listja

Zgodovina sprememb…

orbika ::

Kako pa lahko gledaš vse te oddaje? Samo preko računalnika? Ali pa bi delovalo tudi na TV-ju? Rabiš kakšno posebno zadevo?

harmony ::

Gledas pa samo stara jajca, se zmeraj moras placati za najnovejsi top sit.

www.neokino.net - sicer podnapisi yugo, ampak je za dzabe.

M.B. ::

To vem da za določene stvari morš pri amazon prime še doplačat. Vsaj tak vtis sem dobo z reddita. Da nekaj stvari je zastonj nekaj pa je doplačilo po epizodi. Netflix je pa vse vključeno.

Edino baje HD dela celo na Linuxu tako da en + Amazona. Pri Netflixu HD dela samo na Safari v Mac OS in Microsoft Edge na Windowsu. Na vseh drugih browserih in OSih je omejitev 720p.

@orbika: Če imaš pametni TV se baje samo Amazon App downloada pa lahko gledaš. Če pa nimaš pa rabiš Amazon Fire TV stick. Vir
Everyone started out as a newbie.
Sadly only a handful ever progress past that point.

OK.d ::

Preko android tv-jev se tudi da gledati;)
LPOK.d

matter ::

Offtopic: Spectral sem gledal 2 dni nazaj na Netflix. Sicer se dogaja v Moldaviji (nisem 100%), ampak sta notri 2 mulca, ki že takoj na začetku rečeta: "Slovenca sva". In potem celi film slovensko govorita :). Pa še mula dobro igra haha
Grem basket pa bom neloke metal

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: matter ()

zez ::

Amazon Video ima nekatere prednosti pred Netflixovim basic paketom za 7,99 eura in sicer za 5,99 eura dobiš tudi HD kvaliteto in ne samo standardno kvaliteto kot pri Netflixu, poleg tega lahko gledajo 3 osebe naenkrat v nasprotju z eno na Netflixu. No seveda lahko to pri Netflixu nadgradiš z boljšim paketom, vendar je potem cena 9,99 oz. 11,99. Slabost je sicer zaenkrat res to, da je pri amazonu na voljo samo njihova produkcija v primerjavi z netflixom, ki ima veliko več vsebin, čeprav je tudi netflixova slovenska knjižnica v primerjavi z ameriško tudi bolj švoh. Amazon za doplačilo ponuja tudi možnost ogledov vsebin, ki jih ne mora ponujati kot del Amazon Videa, npr. Finding Dory, Big Bang Therory, je pa res, da npr. te filmi ali serije niso na voljo na Netflixu še zaenkrat. Čeprav tudi tu vlada zmeda in Amazon nekaj ponuja za doplačilo čeprav je drugje to že na voljo. Tako da zaenkrat Netflix glede na količino serij in pa filmov še vedno prednjači. Itak je potem tako, da imajo ponudniki vse več lastne produkcije in se potem odločiš na koncu glede na to, če si pač ljubitelj Orange is the new black boš pač izbral Netflix, za Grand tour amazon video... Sem pa vesel konkurence, ki je vedno dobrodošla. Prav radoveden sem, kako se bodo v prihodnosti osredotočali na lokalne vsebine, tako glede lastne produkcije kot tudi odkupa lokalnih vsebin in da na svoji platformi ponudijo kakšnega Gorskega zdravnika ali pa Žlahtno štorijo. Je pa res, da je Slovenija premajhen trg, da bi se kaj takega sploh splačalo.

Meni se trenutno noben izmed ponudnikov ne izplača, ker nimam časa gledati televizije in se mi zdi brezveze plačevati 6 ali 8 eurov na mesec, zato da si pogledam en film na dva meseca... Si pogledam kakšen film na televiziji za sprostitev, res "most wanted" nove filme pa si ogledam v kinu, ker itak traja, preden pridejo na Netflix ali Amazon.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: zez ()

Spajky ::

harmony je izjavil:

www.neokino.net - sicer podnapisi yugo, ampak je za dzabe.
Par vprašanj: -Prihaja kakšen spam na mejl, ko se registriraš kasneje
- se da DL-at brez ogleda npr. v mp4 formatu
- Kakšen plugin je treba, ali dela Flash/HTML5

Hvala ...
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

harmony ::

Spajky je izjavil:

harmony je izjavil:

www.neokino.net - sicer podnapisi yugo, ampak je za dzabe.
Par vprašanj: -Prihaja kakšen spam na mejl, ko se registriraš kasneje
- se da DL-at brez ogleda npr. v mp4 formatu
- Kakšen plugin je treba, ali dela Flash/HTML5

Hvala ...

Nimam pojma okrog tega. Jaz sem cisto slucajno nasel to stran. Ne downloadam nic, nimam nobenih posebnih pluginov. Kliknes na play in dela.

čuhalev ::

Žalostno je tudi to, da navezava Firefox in Linux še kar ni podprta. ;(( Diskriminacija!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: čuhalev ()

Gatsu ::

Če komu uspe na Sony 4K tvju usposobit 4K resolucijo naj mi pove recept, ker men gre max do FHD... Netflix pa dela bp 4K.

M.B. ::

Neokino dela na Linuxu vsaj Chrome sem probal. Amazon pa naj bi celo HD v Linuxu delal tudi v Chrome.

Si ziher da maš DRM v Firefoxu? Članek. Kako preverit. Vem da Chrome ima privzedo Widevine DRM poleg pa dela. V FF pa zgleda morš namestit. Je pa zanimivo včaih kaj dela kaj pa ne. Za gledanje tvnow (nemški komercialni kanali, RTL, VOX, etc.) Mi dela samo FF s starim flashem. Chrome in FF z novim flashem pa ne dela, ker pravi da ne prepozna DRMja, in to odkar so posodobili stran.
Everyone started out as a newbie.
Sadly only a handful ever progress past that point.

zizou ::

Še vedno mi ni čisto jasno, njihov sistem. Torej sedaj imajo akcijo za 3 dolarje, za te 3 dolarje dobimo samo njihovo produkcijo al kako? Potem je treba še vedno doplačati za recimo Big Bang Theory ali kaj drugega? Tri dolarje res ni veliko, samo če je potrem potrebno še doplačevati ostale zadeve res nima smisla...

4knative ::

Zgleda, da so nas spet dali pod nerazviti svet, nam dali naročnino na pol, vsebino na četrt in zgornjo mejo kvalitete slike na HD.

Ghost007 ::

In kje lahko gledaš kaj? 30 day trial sem aktiviral...

edit:
Amazon original series deluje, ostalo geo lock?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Ghost007 ()

4knative ::

Jaz sem dobil samo 7 dni free. Ni glih dosti vsebine, v UHD in HDR samo GT. Žalost!

Ghost007 ::

Hm... Sem morda na napačni strani? Z twitchem sem tudi povezal in subal enemu streameru. Teh 30dni free pa ze gledam ziher leto dni pa sem zaj komaj aktiviral.

Ne najdem dobene lokacijske nastavitve...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Ghost007 ()

Ghost007 ::

zaj sem si vspostavo en oni free virtual PC na amazon oblaklu. Gor pa proxy vrgo da mi odpre US vsebino.

4knative ::

In je kaj uporabnega, maš opcijo UHD za vse?

sivistol ::

kok treba za prime plačat ?

harmony ::

sivistol je izjavil:

kok treba za prime plačat ?

Mislim da okrog 65€


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Apple bučno najavil sveženj svojih storitev (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
7315292 (12013) bajsibajsi
»

Amazon Video Prime postal globalen, na voljo tudi v Sloveniji

Oddelek: Novice / Ostalo
2510245 (6424) harmony
»

Amazon Kindle gre čez lužo

Oddelek: Novice / Ostale najave
63229 (2592) Okapi
»

Amazon je osvežil svoje Kindle

Oddelek: Novice / Android
228556 (6913) kuglvinkl
»

Neomejena izposoja knjig na Kindlu

Oddelek: Novice / Ostale najave
1210508 (8979) 111111111111

Več podobnih tem