»

Facebook zaposluje

FB odpira nove pisarne na Madison Avenue.

Slo-Tech - Facebook z začetku prihodnjega leta načrtuje podvojitev števila zaposlenih, s sedanjih približno 3000 na blizu 6000. Večina novih služb bo na voljo v New Yorku, kjer imajo trenutno le kakih 100 ljudi, večinoma tržnikov. Tokrat iščejo predvsem inženirje, ki bodo delali na novih funkcijah za blizu 800 milijonov uporabnikov tega socialnega omrežja.

Mesto je podjetje sprejelo z odprtimi rokami, župan Bloomberg pa je na v naglici organizirani tiskovki poudaril, da New York postaja novo središče tehničnih podjetij. Služb je za 30% glede na leto poprej, tam pa domujejo znani startupi kot so Tumblr, Foursquare, Etsy, Kickstarter in tudi slovenska Zemanta. Zanimiv ogled so tudi mesečna srečanja NY Tech Meetup, kjer dobi 10 podjetij priložnost v parih minutah predstaviti...

5 komentarjev

Največ člankov na Wikipediji opisuje Evropo

Izmed prvih desetih je v Evropi sedem konurbacij.

Slashdot - Članki na Wikipediji, ki opisujejo turistične znamenitosti, mesta in vasi, pomembne zgradbe, postaje podzemne železnice in podobno, imajo že nekaj časa dodane zemljepisne koordinate tvarine, ki jo opisujejo (geo-tagging). Projekt se je začel leta 2005 in do danes so bile koordinate vnesene v vse pomembne članke (v angleščini, drugod so različno aktivni). To nam omogoča zanimivo primerjavo, o katerih področjih na Zemlji Wikipedija pove največ. Izkaže se, da je to Evropa.

Rezultat je seveda odvisen od zrnatosti, a bistvenih razlik ni. Če primerjamo področja s premerom en kilometer, so najgosteje popisani Firence, Stockholm, Dunaj in London v centru. Prvo neevropsko mesto je New York na 15. mestu. Če širino intervala razširimo in primerjamo področja z desetkrat večjim premerom, še...

0 komentarjev

New York: blogerji so enakovredni novinarjem

Slashdot - V svetu spoznavajo, da so blogi resničen medij in ne neka obskurnost na internetu. Navadili smo se že, da so ob velikih novicah in dogodkih blogi običajno ažurnejši od velikih novinarskih hiš, mnogokrat so celo bolj nepristranski. Da gre za zaresen medij, so priznali tudi v New Yorku, kjer bodo odslej blogerji upravičeni do značk press, ki jim bodo dovolile vstop na mesta, doslej rezervirana le papirnate, televizijske in radijske novinarje.

Odločitev seveda ni spontano vzniknila v mestnem svetu, marveč gre za odgovor na tožbo iz leta 2008, ko so trije spletni novinarji tožili, ker niso dobili novinarskih prepustnic. V New Yorku te navadno omogočajo prehod policijskega rumenega traku. Newyorška policijska uprava bo odslej blogerjem, ki...

7 komentarjev

Svetovna Wi-Fi prestolnica ostaja London

Slashdot - Slashdot poroča, da je svetovna prestolnica za brezžičen dostop do medmrežja še vedno London. Zadnja študija, ki jo je opravila RSA, je odkrila, da je v Londonu 12.276 dostopnih točk, kar za več kot 3000 presega njihovo število v New Yorku. Največjo rast so zabeležili v Parizu, kjer se je njihovo število pošesterilo, medtem ko je ta v Londonu znašala 72 %, v New Yorku pa le 45 %. Precej bolj žalosten je podatek o varnostni neosveščenosti skrbnikov, saj je v New Yorku 97 % vseh dostopnih točk v podjetjih zaščitenih, v Londonu pa le 80 %. Za primerjavo: domači uporabniki so v New Yorku svoje točke zakriptirali v 97 %, Londončani pa v 90 %.

4 komentarji

Dell goljufal svoje stranke

Dell

Slo-Tech - Sodišče zvezne države New York je v torek spoznalo Dell za krivega goljufije, lažnega oglaševanja, sumljivih poslovnih potez in neprimerne izterjave dolgov. Dell je svojim strankam zavračal ali močno oteževal tehnično pomoč kljub temu, da so bile do tega upravičene v okviru garancije ali so takšno pomoč kupile. Pogosto je to pomenilo, da so morale stranke izredno dolgo časa čakati na telefonu, njihove povezave pa so bile pogosto preusmerjene ali prekinjene med čakanjem.



Dell tudi ni uspel zagotoviti svojim strankam t.i. "popravila na domu", saj so kljub nakupu takšne storitve morali čakati tudi do dva meseca, preden je tehnik dejansko prišel k njim. Stranke, ki so kupile storitev "pomoč naslednji dan", so bile deležne vse prej kot te - včasih so morali čakati celo leto, preden so dejansko bile deležne kupljene pomoči. Pogosto so tudi pozabili na...

25 komentarjev

Pipin odprti termin: A Hacker Manifesto

Slo-Tech - V torek 21.3. vas ob 19.00 vabimo v Kiberpipo na Pipin odprti termin na predavanje McKenzie Warka z naslovom A Hacker Manifesto.

McKenzie Wark, znameniti avstralski teoretik digitalne kulture, je profesor kulturnih in medijskih študij na New School University v New Yorku. Ob izidu hrvaškega prevoda njegove knjige Hekerski manifest bo predstavil svoje poglede na digitalno tehnologijo. O knjigi, katere bistvo bo predstavljeno na predavanju, so kritiki zapisali, da bi jo lahko brez težav označili za Komunistični manifest 2.0. V svojem bistvu gre za posodobitev jedra Marksistične teorije za zgodovinsko dobo, ki je znana kot informacijska doba.

6 komentarjev

Pisarna vaših sanj

Slashdot - Joel Spolsky, direktor podjetja Fog Creek Software, je bil nekaj časa nazaj predstavljen pred dejstvo, da mora preseliti prostore iz stare babičine hiše v bolj primerno četrt mesta New York.

Ker je želel, da se njegovi programerji čim boljše počutijo na delovnem mestu, se je o opremi pisarne pogovoril z arhitektom Royem Leonom. Končni izdelek je malo nenavadna, vendar izredno navdušujoča pisarna.

9 komentarjev

Še eno pikiranje

Slashdot - V New Yorku se je zgodila še ena letalska nesreča. Strmoglavil je Airbus A 300 podjetja American Airlines, namenjen v Dominikansko republiko. Tokrat gre sicer verjetno za mehansko okvaro, saj očividci poročajo, da je bil motor pred sesutjem v ognju. Če bi ciljal Osama, bi bil bolj logičen cilj zasedanje WTO v Qatarju...
Več morda na Slashdotu
Update: Še boljše novice pa se navadno najde na Indymedia

7 komentarjev

Grandiozno

Microsoft - Majnen-mehek (Microsoft) je danes najavil, da bo WindowsXP izdal 25. oktobra (to je znano) v New Yorku (to ni bilo znano). Glavni dogodek, ki po tradiciji Microsofta nikoli ni skromen, se bo dogajal na Marriott Marquis Theatre v Time Square's theatre okrožju.
Zakaj bo Microsoft predstavil WinXP ravno v Rušolandu, ups, New Yorku mislim, ni znano. Ali ima to kakšen globji simbolični pomen ali pa gre pač za to, da ima New York veliko prebivalcev (tj. potencialnih kupcev) lahko le ugibamo. Kaj menite vi?

9 komentarjev

Predčasni WinXP

The inquirer - Za tiste, ki ne morejo počakati do 25. oktobra, ko WinXP uradno izidejo, je Microsoft pripravil paket, ki vsebuje Windows XP (za katero različico gre, ne navajajo, gotovo pa je to RC1), ki deluje 180 dni. Paket stane pri Microsoft UK (Velika Britanija) 10 funtov, kako pa je z dostopnostjo OS-a pri nas, pa zaenkrat še ne vem. Še opozorilo: če se boste odločili, da "predogledne" WinXP kupite in se novembra odločite, da boste na svoj sistem namestili polno verzijo, potem boste morali formatirati disk, kajti zaenkrat ni še nikakršnih novic, da Microsoft pripravlja kakšno nadgradnjo.

5 komentarjev