»

Bi imeli originalnega ThinkPada z najnovejšo tehnologijo?

ThinkPad 700c iz leta 1992

Lenovo - Eden izmed najprepoznavnejših dizajnov prenosnih računalnikov je gotovo IBM-ova linija ThinkPad, ki jo je oblikoval Richard Sapper in IBM premierno predstavil leta 1992 v modelih ThinkPad 700, 700C in 700T. Dizajn se je v zadnjih dveh desetletjih korenito moderniziral, leta 2005 pa je znamko od IBM-a odkupil Lenovo. Ta se sedaj poigrava z mislijo, da bi obudil prvotni dizajn v modernih prenosnih računalnikih.

Zamisel niti ni neumna, saj na svetu obstaja precej izdelkov, ki se po oblikovni plati niso radikalno spremenili. To je seveda možno in smiselno le tedaj, kadar je bil že originalni izdelek velik uspeh in obuditev ali vztrajanje pri prepoznavnem dizajnu daje dodano (čustveno) vrednost izdelku....

44 komentarjev

IBM ne bo več proizvajal čipov

IBM - IBM je sporočil, da bodo svoj oddelek za proizvodnjo polprevodniških čipov odstopili Globalfoundries, kar so napovedovali že februarja. IBM bo v naslednjih treh letih nekdanji AMD-jevi livarni Globalfoundries plačal poldrugo milijardo dolarjev. IBM se bo tako lahko v celoti posvetil storitvam v oblaku, storitvam za poslovne uporabnike in analitiki.

S tem se bo IBM rešil dela, ki mu je povzročal izgubo. Lani so izgubili 700 milijonov dolarjev, v prvi polovici letošnjega leta pa dodatnih 400 milijonov dolarjev. V pogodbi z Globalfoundries so zapisali še, da bo ta naslednjih 10 let ekskluzivni dobavitelj nekaterih procesorjev Power za IBM in da bo dobil dostop do IBM-ove...

32 komentarjev

IBM praznuje stoletnico

Ikona praznovanj stoletnice

vir: Hexus
Hexus - Eno izmed največjih in najbolj znanih imen v računalniški industriji, IBM (International Business Machines) letos praznuje svojo stoto obletnico. Samo ime IBM sicer obstaja šele od leta 1924, a je bilo že trinajst let prej ustanovljeno podjetje Computing Tabulating Recording Corporation, ki se je nato preimenovalo v IBM. Nabor inovacij modrega giganta je ogromen, od ustvarjanja programskih jezikov Fortran in SQL do iznajdbe trdih diskov z magnetnim zapisom, arhitekture RISC, prenosnih računalnikov (obilico inovacij pobere serija ThinkPad, ki so jo pred leti skupaj z namiznimi računalniki prodali Lenovu), laserskih tiskalnikov, črtne kode, itd.

Inovacije se ne ustavijo le na tehnološkem področju, saj so bili eni prvih, ki so se zavzemali za...

20 komentarjev

Lenovo tudi z AMD-ji

CNet - Prenosniki podjetja Lenovo so bili dolgo časa Intelov ekskluzivni klub, kamor konkurenčni proizvajalci procesorjev niso imeli vstopa. Časi se spreminjajo in Lenovo je napovedal, da bodo v dveh prihajajočih modelih prenosnikov ThinkPad na voljo tudi AMD-jevi procesorji. Gre za ThinkPad X100e in 13-palčno verzijo novega ThinkPad Edge, ki bosta imela AMD-jeve procesorje Athlon Neo (v eno- ali dvojedrni inačici) ali dvojedrne Turione. Večja brata, 14- in 15-palčni ThinkPad Edge, bosta še vedno uporabljala le Intelove čipe. Več o tem.

1 komentar

IBM predstavil novega peresno lahkega prenosnika serije X40

IBM - IBM je predstavil nov zelo lahek prenosni računalnik, Thinkpad X40. Od predhodnikov se razlikuje predvsem po masi, saj tehta vsega 1, 25 kg. To pomeni, da gre za najtanjšega in najlažjega člana družine prenosnikov ThinkPad. Kljub zelo omejenim dimenzijam ima prenosnik še vedno tipkovnico standardne velikosti.

Skupaj s prenosnikom so pri IBM-u predstavili tudi povsem novo tehnologijo iz serije ThinkVantage Technology, imenovano "Rescue and Recovery with Rapid Restore". Nova tehnologija integriranemu varnostnemu sistemu omogoča, da se zažene še pred zagonom operacijskega sistema. S tem razrešuje probleme, ki so nastali v računalniku tudi tedaj, ko dostop do operacijskega sistema ni več mogoč. Tehnologija bo na voljo v vseh prenosnikih serije ThinkPad X40.

Novinci prihajajo na prodajne police v marcu. Za več informacij kliknite sem.

2 komentarja

Dvajset milijonov ThinkPadov

X-Bit Labs - IBM je včeraj objavil, da so prodali dvajset milijonti ThinkPad, s čimer je znamka ThinkPad prepričljivo najbolj prodajana znamka prenosnikov vseh časov. ThinkPadi nas spremljajo že od davnega leta 1992, ko se je pojavil prvi, ki je revolucionarno uvedel 14' barvni zaslon LCD, tipkovnico polne velikosti in zamenljiv trdi disk. Konkurentje so postajali vedno boljši, tako da je bil tudi IBM prisiljen vgrajevati vedno nove izboljšave in nove tehnologije. Zadnja takšna je Active Protection System, o kateri smo že poročali. Več o tem.

7 komentarjev