»

Devet dni CS-ja

Slo-Tech - Ne vem, kaj si mislite vi, a ko sem sam prebral tak naslov sem mislil, da gre za kak LAN party. Ko pa sem bral dalje sem videl, da gre za nekaj povsem drugega. 14-letni Romun Michel Savin je devet dni (ja, devet dni) neprestanoma igral vsem znano igro Counter-Strike. Po devetih dneh se je zgrudil in odpeljali so ga v bolnišnico. Zdravniki so rekli, da je bil psihično in duševno povsem izčrpan. Kot pravi njegova mama se ni niti umival, izgubil pa je skoraj 9 kg. Doma je baje celo kradel denar in se lagal, da bi lahko prišel do interneta in igral Counter-Strike. Hja ... pa naj še kdo reče, da igre niso nevarna droga. [:D] Izvirna novica.

7 komentarjev

Streljanje po Counter Strike turnirju

Heise - Oblasti v Los Angelesu razmišljajo o uvedbi strožjega nadzora nad internet kafiči, saj naj bi po Counter Strike turnirju v njihovem malem mestu prišlo do streljanja. V njega je bilo vključenih kar 8 mladeničev, eden njih pa je bil ranjen v nogo. Podobne razprave potekajo tudi v Nemčiji, zaslugo za to pa ima mladenič z Erfurtske gimnazije, ki je storil samomorilski napad. Naključje -- bil je vneti igralec Counter Strika. Klik!

14 komentarjev

Temna in meglena slika na monitorju?

TweakHardware - Lastniki cenenih monitorjev ste najbrž že neštetokrat bentili nad slabo sliko, ki jo proizvedejo vaši vpikčevalniki. Če odštejemo konvergenco, slabo geometrijo in ostale nevšečnosti, ki se jih da v veliki večini odstraniti z ustreznim nastavljanjem, ste mogoče že marsikdaj obupali nad meglenostjo in temnostjo slike, ki se jo z gumbi na maski zaslona nikakor ni dalo odpraviti. Čeprav ste imeli gumb za svetlost obrnjen do konca, je bila slika še vedno preveč temačna za uspešno igranje iger, kot so Counter-Strike in podobne. No, če ste imeli ali še imate take probleme, potem monitorja nikar ne mečite stran, saj obstaja precej enostavna rešitev. Pod plastičnim ohišjem številnih monitorjev se namreč nahajata dva...

2 komentarja

Prišel je!

več strani - Po zelo dolgem in napornem čakanju (ker vsi vemo, da je čakati na nekaj velko težje kot le-to ustvarjati) je končno prišel. Govorim o Counter Strike mod-u 1.3. Pa da malo skrajšam duhoveznenje, ker zagotovo veste vse od CS, prehajam na najpomembnejši del; posodobitev verzije 1.1 na 1.3 dobite tu. Celotno verzijo dobite tu. Tu dobite posodobitev HL verzije 1.0.0.7 na verzijo 1.0.0.8, ki je potrebna za namestitev CS 1.3. Celotno verzijo tega popravka dobite tu. Opozarjam pa vas, da so trenutno vsi strežniki, ki gostijo CS 1.3 popravek zasedeni...

DeGi iz Discharged.org me je opozoril, da lahko dobite vse stvari potrebne za poganjanje verzije 1.3 Couner Strike-a pri njih! To pomeni, da boste, ker je strežnik lociran v Sloveniji, file sneli hitreje in ker nas je Slovencev le dva miljona (od teka igra CS verjetno le kakih 2000) faile prej kot pa na katerem koli tujem strežniku. Torej moje priporočilo: odsurfajte na zgornji naslov in UŽIVAJTE! Thx DeGi, za opozorilo ....

0 komentarjev

Boti za CS

Overclockers Australia - Counter Strike je odlična igra, saj ni boljšega občutka, ko čakaš v popolni temi in nato mimoidočemu hladnokrvno odstreliš glavo. Vendar, če nimate ravno mreže, kabla ali ADSL-ja, vam položnica, ki vam jo bo vsak mesec izstavil Telekom ne bo prav nič všeč. Če vas vedno muči omejitev ali misel na denar, ki ga boste morali plačati ob astronomskem telefonskem računu, potem je najbolje, če se streljate z umetnimi nasprotniki. Sicer občutek ni ravno najboljši, vendar zadostuje za prvo silo. Kako usposobiti Counter Strike, da boste imeli bote, si preberite na tej strani.

0 komentarjev

Še par fotografij

FiringSquad - Da ne boste rekli, da nikoli nič zabavnega ne najdem! Tukaj si boste lahko ogledali, kako GeForce3 obvlada FSAA. Članek je predvsem estetske narave, ker je malo napisano in veliko poslikano. Fantje so primerjali, kako GeForce3-jev FSAA deluje v Quake3 brez, z 2x, z 3x in 4x-nim FSAA. Ker pa so fantje pridni , so enak test zagnali še v Counter Strike-u. Pa še ATI Radeon-ov FSAA so stestirali!

5 komentarjev

Portorož

Jaz - Tako. Vsi, ki bi morali DANES biti v Portorožu, so že prispeli. Tako sedaj tukaj organiziramo, da se boste jutri imeli čimbolj finofajn, v redu itd itd... Če hočete malo inside info, vam povem, da tukaj vlada prava mala zmeda. Primož veže mrežo, FlipeR se pač živcira, luni ter PaJo pa kontrolirata celo zadevo. Jaz pa ždim za najbližjim online računalnikom ter vas obveščam .

Upam, da se boste jutri udeležili tekmovanja v čim večjem številu, da se bomo spoznali, malo tekmovali ter kakšno rekli. Prijavite se še vedno lahko. Proti večeru se bo pojavil tudi uradni urnik tekmovanja. Torej, jutri gremo zares! Se vidimo v Portorožu.

9 komentarjev

M$ Sidewinder Game Voice

Noodle and Sauce - Trenutno je Counter Strike najbolj popularna on-line igra in treba je izkoristiti situacijo. Izgleda, da je M$ kljub svoji ogromnosti še vedno dovolj prilagodljiv, da se hitro odziva na trg. Tako so izdali pripomoček za igranje Counter Strika in podobnih iger, posebne slušalke z mikrofonom, ki so sposobne odstranjevati šume. Zadevo so testirali tipi na Noodles and Sauce strani (WTF? [:)]) in so nad njo kar navdušeni... Najbolje bo, da si test kar ogledate in presodite sami.

0 komentarjev