»

Apple Pay prispel v Slovenijo

Slo-Tech - Po spomladanskih napovedih se je sedaj tudi zgodilo. V Sloveniji je danes začel delovati Apple Pay, ki ga lahko uporabljajo imetniki kartic MasterCard, ki imajo račun odprt pri N26, Revolut ali Monese. Klasične banke pri nas se še niso opogumile.

Apple Pay so danes dobili tudi v številnih drugih državah, kjer ga doslej še niso imeli: v Bolgariji, na Cipru, Estoniji Grčiji, na Hrvaškem, Latviji, Liechtensteinu, Litvi, Malti, na Portugalskem, Romuniji in na Slovaškem. Banke in spletne banke, ki ga podpirajo, so Banca Transilvania, Boon, Edenred, J&T, mBank, Monese, N26, Revolut, Slovenská sporiteľňa in Unicredit Bank. Za Slovence je najbolj aktualna nemška spletna banka N26, ki je novost že objavila na svojem Twitterju. Uporabe banke N26 je brezplačna in v celoti poteka prek interneta,...

169 komentarjev

Apple Pay bo tudi v Sloveniji

Slo-Tech - Slovenija je ena izmed ne tako majhne množice evropskih držav, kjer še ni možno uporabljati Applove storitve za plačevanje Apple Pay. Dostopnost storitve je v posamezni državi odvisna od sodelovanja z lokalnimi bankami in od zakonodaje, zato storitve v Sloveniji še ni. Se bo pa to kmalu spremenilo, saj bomo dobili prvo banko, ki bo podprla Apple Pay. To bo nemška spletna banka N26, ki pa že dolgo normalno in povsem legitimno sprejema slovenske uporabnike, ki jih danes že ni več malo.

N26 je na Twitterju...

110 komentarjev

Microsoft Payments je na poti

Ars Technica - Bolje pozno kot nikoli, zato se tudi Microsoft pridružuje tekmi za vzpostavitev platforme za mobilna plačila. Google Wallet, Apple Pay in Samsung Pay bodo dobili konkurenco v obliki Microsoft Payments, lahko razberemo iz vlog, ki so jih vložili v Redmondu. Uradno sicer niso potrdili ničesar, a je iz uradnih zaznamkov razvidno, da so se v vseh 50 zveznih državah ZDA in ameriških odvisnih ozemljih prijavili za izdajo licence za opravljanje finančnih storitev.

FinCEN (Financial Crimes Enforcement Network) bo tako odločal o Microsoftovi zahtevi, da postane MSB (money services business), kar bodo najbrž dovolili. Prva zvezna država, ki je dovoljene že izdala, je Idaho.

Zanimivo je, da čeprav Google Wallet obstaja že štiri...

7 komentarjev

Težave s prevarami pri Apple Pay

Slo-Tech - Ko je Apple lani jeseni najavil storitev za opravljanje mobilnih plačil Apple Pay, so banke in prodajalci kar tekmovali, kdo bo hitreje zadostil vsem pogojem in se uspel vpisati v elitno druščino tistih, ki omogočajo uporabo Apple Paya. Pol let pozneje kaže, da ni vse zlato, kar se sveti, in da Apple ima tudi temno plat. Številne banke neuradno potožijo, da je stopnja goljufij na Apple Pay bistveno previsoka, varnostni standardi pa slabi, poroča The New York Times. Pomisleke naj bi banke imele že ob vpeljavi, a si vélikemu Applu nihče ni upal povedati, da v svetu finančnih transakcij vse vendarle ni tako preprosto, kot bi si v Cupertinu želeli.

Če ste se kdaj vprašali, zakaj vztrajamo pri nič kaj varnem sistemu plačevanja s kreditnimi kartici prek interneta, je...

39 komentarjev

Samsung z nakupom LoopPaya vstopa v tekmo za mobilna plačila

Slo-Tech - Apple ima svoj Apple Pay, Google ima svoj Google Wallet, Samsung pa doslej še ni pripravil svojega odgovora. Da ne bi zamudili, so kupili podjetje LoopPay, o čemer se je začelo šušljati konec minulega leta, in vstopili v dirko sredi polčasa. V ZDA se namreč letos in prihodnje leto obeta ogromen kos pogače, saj bodo izdajalci kreditnih kartic uvedli nove kartice s čipi, ki jih imamo v Evropi že nekaj let. Hkrati pa se obeta razmah tehnologije NFC.

LoopPay je začel kot mobilna denarnica za iPhone. Prek posebnega modula potegnemo vse kartice z magnetnim trakom, s čimer v LoopPay preberemo podatke s kartice. Ko podatke shranimo v telefon, lahko na klasičnih POS-terminalih plačujemo kar s telefonom, namesto da bi uporabljali kartice. Ima tudi odstranljiv...

3 komentarji

Applove novosti: iPad Air 2, iPad Mini 3, novi iMac z Retino, OS X 10.10, iOS 8.1

Slo-Tech - Sinoči je Apple na veliki tiskovni konferenci v Cupertinu predstavil še zadnje novosti, ki so jih čuvali za letos. Prvi kos smo dobili že septembra, o preostanku pa je, precej nenavadno, Applu že pred dogodkom ušlo precej informacij.

Prispeli sta novi tablici iPad Air 2 in iPad mini 3. Prva je najtanjša Applova tablica doslej, saj v debelino meri vsega 6,1 milimetra, kar je petino manj (to se sliši impresivneje kakor dober milimeter) od predhodnika. Zaslon ima 9,7 palca dolgo diagonalo, ločljivost ostaja 2048 x 1536. Ima novo drobovje, in sicer A8X, ki je 40 odstotkov hitrejši od predhodnega, medtem ko je grafična enota napredovala za 2,5-krat, pomnilnika pa je dvakrat več - 2 GB. Hkrati nov čip prinaša še nekaj...

174 komentarjev

Applove novosti: Smart Watch, iPhone 6 in iPhone 6 Plus, Apple Pay in iOS 8

Slo-Tech - Potem ko je bil Apple letos bolj skop s predstavitvami novih izdelkov kot v minulih letih, so zvečer včeraj v Flintovem centru za upodabljajoče umetnosti v kalifornijskem Cupertinu, nedaleč stran od sedeža podjetja, predstavili zvrhan koš novosti. Iz Appla prihajajo pametna ura, nova in večja iPhona ter nov način plačevanja.

Pametnih ur smo letos videli že precej (recimo Samsung Gear S in LG G Watch R), zato Apple ni imel druge izbire, kakor vključiti se v tekmo. In tako smo danes dočakali pametno uro, ki so jo precej neizvirno poimenovali Apple Watch. Najprej od daleč.

Zaslon je iz safirja, ki je zelo odporen na praske in ga razi le diamant. Zaslon je pravokotne oblike, uro pa na zapestje pričvrstimo s pasom, ki ga...

227 komentarjev