»

Brezplačni internet za Benečane

Reuters - Italijani so v Benetkah uvedli brezžični dostop do interneta, ki bo sprva obsegal center, Lido in parke v okolišču Mestre, jeseni pa naj bi pokrili še preostanek mesta. Uporaba bo za domačine brezplačna, turisti in drugi Nebenečani pa bodo za uporabi plačali pet evrov dnevno. Začetna investicija je znašal 10 milijonov evrov, kolikor je stala postavitev in priključitev optike, ki zagotavlja dosegljivost mestnega omrežja in povezljivost z internetom. Prvi dan delovanja so proslavili z velikim digitalnim lovom na zaklad. Klik!

21 komentarjev

Tyan naznanil matično ploščo za AMD Opteron procesorje

Slo-Tech - Danes je Tyan uradno naznanil novo matično ploščo, ki bo podpirala AMD Opteron procesorske enote, Thunder K8S S2880 imenovano. Na njej bo prostora za dva Opteron procesorja ter za do 12 GB spomina. Plošča bo podpirala tako Serial ATA kot tudi SCSI pogone. Poleg vseh drugih osnovnih stvari pa bomo na njej našli tudi 8 Mb integrirano grafiko. Za masivno prodajo bo mamaplata na voljo v maju. Več o matični plošči ...

7 komentarjev

Par novih Tyank

X-Bit Labs - Podjetje Tyan je, kot lahko preberemo v tej novici na x-bit labs, predstavilo dve novi dvoprocesorski plošči, poimenovani Thunder K7X Pro in Tiger i7500.

Prva, Thunder K7X Pro, je namenjena Athlonom MP. Na njej je AMD-760 MPX čipset, ki podpira 100 ali 133 MHz vodilo, štiri DIMM reže pa sprejmejo do 4 GB PC 1600/2100 DDR RAMa z ali brez ECCja, na njej pa najdemo še tri 32-bitne in dva 64-bitna PCIja, ATIjev RageXL grafični kontroler, dvokanalen ATA100, 4 USB 1.1 konektorje, 10/100/1000Mbit mrežni vmesnik ter še nekaj uporabnih zadevic, kot so nadzor sistema, ipd.

Druga, Tiger i7500, je zgrajena okoli Intelovega čipovja in je torej namenjena Xeon procesorjem. Vodilo tiktaka pri 400 MHz, v štiri konektorje lahko zatlačimo do 8 GB PC1600 DDR RAMa, ima en PCI in dva PCI-x konektorja, ostale specifikacije pa so identične plošči za Athlone.

3 komentarji

Ste nori na vesoljčke?

OCAddiction - Če ste nori na vesoljčke, zagret modifikator in vas žuli kakšnih 60$ preveč, potem ste dober kandidat za nakup te zaščite za ventilator.
Fantje na OC Addictions so dobili v roke komplet ventilatorja, mreže ter še nekaj posladkov, ki pripravijo to pašo za oči k delovanju. Kljub nekaterih napakam so jo ocenili zelo pozitivno, tako da vam svetujem ogled celotnega članka, poleg tega pa je na strani še lepa modifikacija celega ohišja.

4 komentarji

Nove Tiger plošče

X-Bit Labs - Podjetje Tyan večina izmed nas pozna kot kvalitetnega in uveljavljenega proizvajalca dvoprocesorskih matičnih plošč za AMD-jeve procesorje, ki pa se zadnje čase uveljavlja tudi na področju Intelovih procesorjev. Ker je Tyan podjetje, ki se ukvarja predvsem z dvoprocesorskim rešitvam, so tudi za ta trg ponudili dve plošči, ki lahko poskrbita za dva procesorja naenkrat. Izdelani sta na podlagi nabora VIA Apollo Pro133T in VIA Apollo Pro133A.
  • Plošča Tiger 230T (S2507T) bo zamenjala starejšo Tiger 230 (S2507D). Od slednje se razlikuje po podpori Tualatin procesorjem, drugačnemu tiskanemu vezju (PCB) in po integriranemu Promisovemu ATA/100 RAID krmilniku, ki bo poskrbel za diske. Ostale lastnosti ostajajo enake kot pri predhodniku: ATX format, 4 DIMM reže (podpora 2 GB PC100/PC133 SDRAM), tu pa so tudi AGP 4x ter 5 PCI rež, ter podpora standardu ATA.

  • Plošča Tiger 200T (S2505T) bo prav tako mišljena kot zamenjava za starejšo Tiger 200 (S2505). Nova plošča se od stare razlikuje po...

0 komentarjev

Gigabytova dvoprocesorska plošča za AthlonMP pripravljena

več strani - Podjetje Tyan, je do nedavnega držalo nekakšen monopol na področju AthlonMP matičnih plošč, zato so lahko navijali cene, kolikor se jim je dalo. Prvi korak, ki bi Tyanu privedel konkurenco, je naredilo podjetje MSI, vendar pa je njihova AthlonMP plošča pogorela. Tretji je bil na vrsti Supermicro, vendar njihove AthlonMP plošče nismo nikoli videli. Kljub dvema neuspelima poizkusoma, pa so se na koncu opogumili pri Gigabytu, kjer so predstavili dvoprocesorsko AthlonMP ploščo GA 7DPXDWJ, ki ponuja tudi 64-bitno PCI vodilo. Slike te plošče dobite na Akibi.
P.S. Temeljit opis Gigabytove plošče so spisali tudi na X-bit labsih.

0 komentarjev

Test Tyan Tiger MP matične plošče

2CPU - Tyan je v svetu AMD-jevih procesorjev kar dodobra poznan proizvajalec, saj je v tesnem stiku z AMD-jem in izdeluje kar dobre matične plošče. Podjetje se je proslavilo s svojo Thunder K7 matično ploščo, ki je AMD-jih prinesla kar nekaj svežine, saj je le-te izstrelila v orbito večprocesorskih sistemov. Čeprav so bili skrbniki strežnikov nad "gromom" navdušeni, pa so nosove vihali manj premožni, ki bi si na poceni način radi omislili poceni delovno postajo. Thunder plošča je to v marsikaterem pogledu preprečevala, saj je vsebovala Utra 160 SCSI krmilnik, 64-bitno PCI vodilo, zahtevala pa je tudi precej zmogljiv napajalnik (kar 450 W!). To je bilo za marsikaterega prehud zalogaj, zato se je Tyan odločil, da bo izdelal malce bolj oskubljeno, a še vedno dovolj privlačno dvoprocesorsko ploščo na AMD 760MP chipsetu. Tako je Tyan pred kratkim izdal Tiger MP ploščo, ki ni več tako požrešna, saj dobro deluje že na 300 W napajalniku, vendar pa še vedno hoče registriran DDR SDRAM pomnilnik....

0 komentarjev

Tyanova cenjša MP plošča

The inquirer - Tyan že dalj časa velja za enega izmed najboljših ponudnikov dvoprocesorskih matičnih plošč. Vendar pa so kljub temu njegove dvoprocesorke plošče imele tudi nekaj zoprnih pomanjkljivosti; kakovost se seveda dobro plača, zato se Tyanove matične plošče niso nikoli uvrstile med cenejše, problem pa je bila tudi velika požrešnost, saj so te plošče do nedavnega zahtevale kar 450 W napajalnike. Tyan se je zavedel pomanjkljivosti in izdal širšemu krogu potrošnikov bolj dostopno matično ploščo, ki se imenuje Tyan S2460 in je sedaj na voljo tudi v Evropi (za Slovenske kupce bo gotovo zanimiva Nemčija). Odlika plošče je tudi ta, da ne potrebuje jedrskega reaktorja, ampak lepo deluje na 300 W napajalniku .

0 komentarjev

Tudi Supermicro z dual-Athlon ploščami

The inquirer - Supermicro je običajnim uporabnikom manj poznano podjetje, saj se je bolj malo udinjalo na področju enoprocesorskih plošč, pa tudi kakšnih revolucij niso naredili z le-tem. So pa toliko bolj pomembni na področju dvoprocesorskih sistemov, saj pokrivajo dvoprocesorske plošče za Pentiume III in Tualatine, zadnje čase pa so jim zadišali tudi Athloni, zato pospešeno pripravljajo matično ploščo, ki bo zadovoljila tudi uporabnike, ki hočejo dvoprocesorsko platformo. Tukaj nesporno kraljuje Tyan, ki je v tesnem stiku z AMD-jem. Videli smo tudi poizkus MSI-ja, ki pa ni bil preveč uspešen. Kako bo uspelo Supermicru, je zaenkrat še uganka, saj bomo njihovo matično ploščo ugledali šele v začetku septembra. Gotovo pa jim ne bo spodletelo, saj imajo kar bogate izkušnje s takimi rešitvami. Lahko pa se tudi motim...

0 komentarjev

Nova Tyanova dvoprocesorska platka

X-Bit Labs - Tyan se je specializiral kot proizvajalec dvoprocesorskih matičnih plošč za Athlon procesorje. Kmalu bo najavil svojo tretjo matično ploščo, ki se bo imenovala Tiger MP (S2460). Plošča bo bazirala na AMD 760MP chipsetu na prodajne police pa prišla sredi avgusta. Po besedah Tyana naj bi, zahvaljujoč svoji ceni (250 $), postala najbolj priljubljena dvoprocesorska plošča v družini. Bodoče kupce bo (poleg nizke cene) gotovo razveselila novica, da plošča za delovanje ne bo potrebovala 460W napajalnika. Specifikacij je preveč, da bi jih prepisoval, zato si jih oglejte sami.

2 komentarja

Senfu "Overclocking DIY House"

Overclockers Australia - Podjetje Senfu se je proslavilo s svojim poceni vodnim hlajenjem, sedaj pa se poizkuša uveljaviti tudi na drugih področjih. V vsej svoji zagnanosti so izdali nekaj čudnih, a precej zanimivih izdelkov. Eden bolj zanimivih (in izvirnih) je Senfu "Overclocking DIY House", ki je nekakšen nadomestek za ohišje, čeprav niti malo ne spominja na ohišje. DIY House je bolj podoben nekakšni dvojni mizici, na katero položimo komponente. Vendar zakaj bi rabili tako stvar, če imamo komponente lahko lepo na varnem v ohišju? Hja, to se je spraševal tudi avtor članka in ugotovil, da je DIY House najbolj primeren za tiste, ki neprestano (dobesedno) šarijo po računalniku, za druge pa nima kake vrednosti . Test.

1 komentar

Prvi Dual Athlon sistem že naprodaj

več strani - Ampak ne ravno v kakšni ekskluzivno založeni japonski trgovini (kot bi verjetno pričakovali), temveč na nemškem eBayu. Neki tip je očitno dobil v roke Tyan Thunder K7 matično ploščo in sedaj celoten sistem prodaja preko on-line dražbene hiše. Fante za 8 tisoč DEM ponuja naslednjo konfiguracijo:
  • TYAN Thunder K7
  • 2x TBird 1.33GHz
  • 2x256MB PC2100 Apacer DDR SDRAM
  • Toshiba 10x/40x SCSI DVD-ROM
  • Plextor 12x SCSI CD-RW
  • 2x IBM 18.3GB SCSI HDD
  • ATX ohišje s 550W napajalnikom
Sanjski sistem, ni kaj, moti le uporaba navadnih TBirdov namesto prihajajočih strežniških Palominov. Verjetno ni hotel čakati do 4. junija.

Ko smo že pri dual Athlonih in njihovih cenah pa omenimo prihajajoče Dual plošče drugih proizvajalcev. Tyanka kmalu ne bo več osamljena, saj nam svoje...

0 komentarjev