»

Samsung lahko na daljavo onesposobi prodane televizorje

Samsung - Da pametne naprave, ki so priključene v internet, v resnici nikoli niso povsem naša last, ugotavljajo tudi lastniki Samsungovih televizorjev. Povod za ugotovitev je bila sicer velika tatvina televizorjev iz skladišč v južnoafriški provinci KwaZulu-Nata, ki so je neznanci izvedli 11. julija letos. Kdor ima doma televizor iz tega ropa, bo ob priključitvi na internet razočarano strmel v črn zaslon, saj je Samsung blokiral serijske številke teh televizorjev in jih na daljavo onesposobi.

Kot so pojasnili v izjavi za javnost z začetka tega meseca, imajo vsi novi televizorji funkcijo blokiranja. Ta se aktivira, če Samsung ugotovi, da je bil posamezen televizor pridobljen nezakonito. Vsak televizor ob povezavi z internetom pokliče tudi Samsungove strežnike in to preveri. Tehnologija je že v vseh novih televizorjih.

V konkretnem primeru ni bilo težko poiskati pobeglih televizorjev, saj so poznali njihove serijske številke. Ni pa še jasno, ali bo storitev na voljo tudi običajnim...

135 komentarjev

Samsung pravi, da virusi prežijo tudi na pametne televizorje

Slo-Tech - Ko so televizorji dobili pamet in povezavo v splet, so postali tudi privlačna tarča za viruse in drugo nesnago. Če k temu dodamo še dejstvo, da imajo nekateri moderni televizorji tudi kamero in mikrofon, gre razumeti najnovejše Samsungovo svarilo. Podjetje je namreč na Twitterju zapisalo, da je redno preverjanje pametnih televizorjev QLED za okužbe z virusi enako pomembno kot pri računalnikih, če so televizorji priključeni na Wi-Fi. Svetujejo, da preventivno zaženemo antivirusni program vsakih nekaj tednov, priložen pa je tudi videoposnetek.

Podjetje je objavo na Twitterju in videoposnetek kasneje umaknilo in pojasnilo, da je šlo za izobraževanje uporabnikov in kot korak pri reševanju težav, ne pa za odziv na kakšno konkretno grožnjo. V resnici imajo...

12 komentarjev

Samsung s posodobitvijo onesposobil nove televizorje

Slo-Tech - Samsung je naslednje v vrsti podjetij, ki jim je uspelo na daljavo posodobiti svoje izdelke na tak način, da so kupci ostali z nedelujočimi nabiralci prahu. Minuli teden smo pisali, da je nekaj podobnega uspelo LockStatu, ki je na daljavo onemogočil svoje pametne ključavnice, ta teden pa je veliko prahu dvignila napoved, da bo DJI namerno onemogočil delovanje letalnikov, ki do prihodnjega meseca ne bodo posodobljeni. Samsung pa je minuli teden posodobil svoje nove televizorje, ki so potem nehali delovati, kupci v Veliki Britaniji pa so še danes brez delujočih naprav.

Žalostno je, da gre za nove in precej drage televizorje. Na Guardian se je obrnilo več kupcev 1400 funtov vrednih televizorjev, ki že teden dni strmijo v prazne zaslone, potem...

66 komentarjev

Samsungovi pametni televizorji ga lomijo z vsiljevanjem reklam

CNet - Komaj se je poleglo razburjenje zaradi pogojev uporabe Samsungovih pametnih televizorjev, ki podjetju dovoljujejo snemanje dogajanja v dnevni sobi in posredovanje tretjim osebam, že so se te iste naprave znašle v novi aferi. Uporabniki so ugotovili, da televizorji sami predvajajo reklame med gledanjem drugih vsebin. Samsung je neljubo napako priznal in že popravil.

Pri uporabi aplikacij Plex in Foxtel TV namreč televizor prekine predvajanje filma in prikaže reklamo za gazirano pijačo, potem pa nadaljuje predvajanje. To se ponovi ne glede na film. Glede na to, da je Plex aplikacija za predvajanje (streaming) datotek z lokalnih nosilcev (računalnikov, mrežnih diskov itd.) na televizor, se uporabniki upravičeno jezijo, od kod neki so se vzele...

66 komentarjev

Ne šepetajte skrivnosti pred televizorji

The Daily Beast - Pogojev uporabe še pri računalniških programih navadno ne beremo, kaj šele pri pametnih televizorjih. Pa bi jih morali. Če se poglobimo v Samsungove pogoje uporabe SmartTV, uvidimo, da pred televizorjem ni dobro šepetati skrivnosti, so prvi opazili pri Daily Beastu.

Samsungove televizorje Smart TV lahko krmilimo z zvokom, kar je praktično, a seveda mora v tem primeru televizor ves čas poslušati zvoke v prostoru. V pogojih uporabe je sterilen in suhoparen stavek: "[...] če govorjene besede vsebujejo osebne ali druge občutljive informacije, bodo te med podatki, ki jih [naprava] zajame in pošlje tretjim...

101 komentar

Skype simultano prevaja!

Slo-Tech - Microsoft je izdal prvo verzijo Skypa, ki podpira simultano prevajanje govorjenega besedila. Medtem ko so junija kazali prototip, ki je prevajal iz angleščine v nemščino ter nazaj, ima nova verzija izključno podporo za angleščino in španščino. Drugi jeziki bodo še sledili.

Nova verzija je dostopna le tistim, ki so se prijavili v preizkusni program. Za uporabo potrebujemo operacijski sistem Windows 8, 8.1 ter v prihodnosti Windows 10 in aktiviran Microsoft oziroma Skype ID. Če te pogoje izpolnjujemo, lahko preizkusimo Skype Translation Preview. Microsoft je v promocijske namene posnel videoposnetek, kjer se pogovarjata učenki iz ZDA in Mehike, vsaka v svojem jeziku, resno pa so si novost ogledali ter jo preizkusili na Mashable.

Sistem...

63 komentarjev

CES 2014: Philipsovi pametni televizorji z Androidom

Yahoo News - Letos se na CES-u veliko govori o pametnih televizorjih, ki jih bodo začeli prodajati vsi večji proizvajalci. Poganjali jih bodo različni sistemi, od lastniških do webOSa, FireFox OSa in seveda Androida. Televizorje z Androidom je za letos napovedal Philips.

Pravzaprav jih ne bo proizvajal Philips, ampak podjetje TP Vision, ki ga imata v lasti nizozemski Philips in hongkonški TPV ter proizvaja televizorje pod znamko Philips. Tako naj bi v drugem četrtletju tega leta za evropski trg pripravili televizor, ki ga bo poganjal Android.

Novi televizorji bodo nadgradili trenutne funkcije Smart TV v Philipsu. Prek njih bo mogoče dostopiti do Google Play in tamkajšnjih aplikacij, gledati video na zahtevo, poslušati glasbo itn. Sčasoma se obeta popolna združitev pametnih...

19 komentarjev

LG-jev televizor gleda, kaj gledate

Ars Technica - V Orwellovi distopiji Devetnajsto štiriinosemdeset imajo državljani v dnevni sobi teleekrane, ki jih navadna raja ne more izključiti. Imajo dvojno funkcijo, in sicer delujejo kot televizorji ter hkrati kot nadzorne kamere, ki gledajo v dnevno sobo. Resničnost jih počasi dohiteva, če nekoliko karikiramo. Neki Britanec je namreč odkril, da LG-jev pametni televizor v internet pošilja podatke o tem, kateri program se predvaja in imena datotek na vstavljenih USB-ključih. LG trmasto vztraja, da to ni njihov problem.

Ugotovitve je razkril na svojem blogu. K raziskavi ga je pritegnila možnost Collection of watching info, ki jo je v meniju televizorja mogoče izključiti. Gre za funkcijo v okviru G Smart A, ki omogoča spremljanje uporabe, da bi lahko ponujala ciljane...

66 komentarjev

Google v personalizirano iskanje vključuje elektronsko pošto

Iskanje tudi po elektronski pošti.

Google - Google nadaljuje zlivanje podatkov in združevanje iskalnih zadetkov iz več virov. Pravno podlago za to početje so si ustvarili marca, ko so začeli veljati novi pogoji uporabe njihovih storitev, ki spreminjajo njihovo politiko zasebnosti in omogočajo združevanje vseh zbranih podatkov o uporabnikih z več mest. Že lani je tudi Google krenil v to smer, ko je podprl iskanje po socialnih straneh, sedaj pa bodo to nadgradili z iskanjem po elektronski pošti.

Uporabniki mednarodne verzije Google (google.com), ki se bodo posebej prijavili v nov program, bodo med iskalne rezultate dobili tudi vsebino svoje elektronske pošte. Google namreč opaža, da imamo veliko relevantnih informacij v povezavi z iskalnimi ključnimi besedami že med elektronsko pošto, zato je smiselno iskati tudi po njej. Kdor se...

12 komentarjev

Google Voice za cenejše klice

TG Daily - Google je pripravil novo storitev, ki bo omogočala telefoniranje z uporabo njihovih rešitev. Lani so prevzeli podjetje Grand Central, ki je tržilo spletno telefonijo (VoIP) in je uporabnikom omogočalo dosegljivost na eni sami številki kljub več telefonskim aparatom, ne glede na to ali so bili doma, v službi, v avtomobilu ali kje drugje. Sedaj je Google ta izdelek izpopolnil in predelal v Google Voice.

Nova storitev bo uporabnikom, sprva seveda v ZDA, omogočala brezplačne lokalne klice in poceni mednarodne, uporabo glasovnih sporočil, glasovne pošte in še nekaj drugih možnosti. Google se s tem dejanjem še bolj odmika od stereotipa, da je njihov edini produkt iskanje po spletu in oglaševanje, hkrati pa hodi v zelje Skypu in drugim ponudnikom sorodnih storitev.

Google je implementiral nekaj zelo zanimivih funkcionalnosti, kot je denimo samodejno prepoznavanje govora v glasovnih sporočilih in avtomatska izdelava transkripcije, ki jo lahko uporabniki dobijo po elektronski pošti ali...

6 komentarjev