»

Netflix prihaja k našim sosedom

vir: Reuters
Reuters - Netflix je razgrnil svoje nadaljnje načrte za Evropo. Trenutno so že prisotni v Veliki Britaniji, Islandiji, na Nizozemskem in v skandinavskih državah, še letos pa mislijo biti v Nemčiji in Franciji. Naslednje leto potem sledijo Avstrija, Švica, Belgija in Luksemburg.

S tem misli podjetje še povečati svojo bazo naročnikov, ki zdaj šteje 48 milijonov v 40 in nekaj državah sveta, od tega jih je dobra četrtina zunaj ZDA. Tu bi jim lahko veliko pomagali prav Nemčija in Francija, ki imata obe res veliko naročnikov širokopasovnega interneta (29 oz. 25 milijonov, po nekaterih ocenah).

Po drugi strani pa bodo sedaj problemi z jezikom ter seveda s pravicami za (čim hitrejši) začetek ponujanja filmov. Za Nemčijo...

38 komentarjev

Štiri in pol leta zapora za nemškega upravitelja kino.to

Racija v Leipzigu ob izključitvi strani Kino.to

vir: Heise
PC Magazine - Z obsodbo kolovodje Dirka B. na 4 leta in 6 mesecev zapora ter plačilo 3.7 milijona evrov denarne kazni je nemško tožilstvo ta teden sklenilo dve in pol leti dolgo preiskavo zoper operaterje portala kino.to. Stran so zasegli junija lani, ob tem pa izvedli več deset hišnih preiskav v Nemčiji, Franciji, Španiji in na Nizozemskem. Malo kasneje so na bančnih računih v Nemčiji in Španiji našli 2.5 milijona evrov nezakonitih prihodkov iz oglaševanja in naročnin na stran. Sledili so sodni postopki in obsodbe. Glavni dizajner strani je decembra lani dobil poltretje leto, programer pa letos aprila štiri. To so sorazmerno visoke kazni, upoštevajoč, da je šefica podobne ameriške operacije...

86 komentarjev

Netflix prihaja v Evropo, sprva na Otok

BBC - Priljubljena storitev Netflix, ki v ZDA, Kanadi in v zadnjem času tudi Južni Ameriki ponuja video na zahtevo (video-on-demand) in neposredne prenose prek spleta (streaming), se pripravlja na širitev v Evropo. Prihodnje leto bodo začeli poslovati tudi v Veliki Britaniji in na Irskem, kasneje pa se bodo širili tudi na kontinent. Še junija je sicer veljalo, da bo v Evropi prva na vrsti Španija, a so očitno na Otoku prikazali večjo pripravljenost za sodelovanje.

Netflix bo v Evropi ponudil podobne storitve kot v ZDA, to je neomejen streaming TV-oddaj, serij in filmov prek interneta. Klasični DVD-by-mail ostaja omejen izključno na ZDA po trenutno znanih podatkih. Cene in podrobnosti še niso znane, saj jih bo Netflix razkril tik pred zagonom storitve, kar bo v...

32 komentarjev

Britanski informacijski pooblaščenec: Google ni kriv

Avtomobil Google Street Viewa

BBC - Pisarna angleškega informacijskega pooblaščenca (ICO) je oznanila odločitev, da Google s prestrezanjem prometa po brezžičnih omrežjih, ki je maja dvignilo toliko prahu po svetu, ni ravnal napak. Spomnimo, da se je Google tedaj zagovarjal, da je šlo za napako, a so na koncu pristali na posredovanje zbranih podatkov Španiji, Franciji in Nemčiji. Primer so poleg teh držav intenzivno preiskovali še v Avstraliji, Hongkongu in Veliki Britaniji. Slednji so prvi dvignili roke.

V izjavi za javnost je ICO zapisala, da "na podlagi videnih primerkov lahko trdijo, da ni verjetno, da bi Google zbral pomembne količine osebnih podatkov". Dodajajo, da ni dokazov, da bi zbrani podatki mogli povzročiti ali...

1 komentar

MSN na mobilcih

ZDNet - Velikan je v sredo obelodanil prve MSN portale v Franciji in Nemčiji (angleško govorečemu ljudstvu bo na voljo kmalu), katerega bit je poleg bogate inu raznovrstne vsebine seveda HotMail.

Portali so posebej prirejeni manjšim zaslonom, žal pa Microsoftova politika plačevanja ne ustraza najbolj evropskim ponudnikom, ki povečini računajo za poslane -- in ne prejete -- SMSje. Več.

2 komentarja