»

VIA izdala novo EPIA osnovno ploščo

X-Bit Labs - Tajvanski gigant, podjetje VIA Technologies, je danes izdal novo osnovno ploščo družine EPIA, ki se imenuje EPIA-M. Via pravi, da naj bi imela nova plošča izjemno malo skupnega s svojo predhodnico, ploščo EPIA. Plošča podpira integriran C3 ali EDEN in EBGA procesor, PC2100 DDR SDRAM, USB2, Firewire, Ethernet, vgrajeno pa ima tudi lastno grafično kartico. Natančnejših podatkov o tem, kdaj bodo plošče dostopne tudi v Kokoški ter ceni še ni, v zraku visi le informacija, da cena plošč ne bo presegala 200 dolarjev. Natančnejše specifikacije ter preglednica novosti na tem naslovu.

0 komentarjev

HardOCP + Slo-Tech = OK

Slo-Tech - Očitno se strani kot sta HardOCP in Overclockers Australia precej zanimata za vodno hlajenje, saj sta že pred časom objavili povezave na Slo-Techov forum, kjer sta tedaj Boeing in morphling1 predstavila svoje vodne bloke za hlajenje procesorja.
Danes pa sem na HardOCP zasledil še eno povezavo na Slo-Techov forum, in sicer na temo, kjer je morphling1 predstavil svoj trenutni projekt izgradnje vodnega bloka, ki bo hladil Herculesovega Radeona 8500. Zato bo Slo-Tech najverjetneje zopet deležen malce večjega obiska.
Mimogrede, če nove teme še niste opazili, potem je skrajni čas, da se pridružite debati.

1 komentar

Velikost je pomembna

Legion Hardware - Torej, če imate radi velike stvari, si lahko na Legion Hardware ogledate, kako lahko izprijen človeški um pride do zamisli, da iz svoje ozke grafične kartice naredi debelo zverino, samo da bi pridobil kakih 10 sličic v sekundi pri igranju Q3A. Človek je za predelavo svojega GF4 uporabil kar 3 hladilnike! Slike pa ne bom priložil - zaradi mentalnega zdravja. Klik!

5 komentarjev

VIA izdala popravek za PCI hrošča

The inquirer - Že kar dolgo nazaj sem poročal o Tecchanelovi ugotovitvi, da imajo vsi Viini nabori precej reven prenos preko PCI vodila. Stran je ugotovila, da prenosi niti slučajno ne dosegajo konkurence (Intel, SIS, ALi) in Viine nabore odsvetovala vsem zahtevnejšim uporabnikom. To pa je bil kar hud šok za Vio, saj ima Tecchanel očitno kar veliko bralcev, zato se je VIA še toliko bolj zavzela in kolikor se da natančno spisala popravek, ki hrošča ubije in prenose poviša od 20 do 30 MB/s. Tako je VIA končno ujela konkurenco. Tecchanelu pa se je vse skupaj zdelo tako zelo pomembno, da je stran, ki vsebuje obrazložitev, nove teste in popravek, spisal kar v angleščini (za malce manj podučene: Tecchanel je izrazito nemška stran).

1 komentar

Kocka je padla - Intel bo tožil Vio

The inquirer - VIA si je naredila kar lepo reklamno kampanjo, ko je najavila, da bo izdala svoj P4X266 nabor za Pentium4 procesorje brez uradne Intelove licence. Intelu to ni bilo nič kaj preveč všeč, zato je Vii grozil z raznimi tožbami, če se ne bodo ravnali po pravilih "igre". Vie pa ni nič kaj preveč motilo in je še naprej nemoteno razvijala svoj čip. Intel je spet prešel v ofenzivo in marsikateremu proizvajalcu matičnih plošč, ki si veliko obeta od prodaje izdelkov, ki so namenjeni P4 procesorjem, zagrozil s prenehanjem dobave svojih naborov. Tudi to ni prijelo, saj so se marsikateri manjši ali srednje veliki proizvajalci požvižgali na Intelove pridige. Olje na ogenj je prililo dejstvo, da Intel ne sme izdelovati DDR naborov za svoje Pentium4 procesorje zaradi pogodbe z Rambusom, ampak samo SDRAM izvedenko, ter da VIA še vedno ni plačala licenčnine. Ko je Intel izčrpal še zadnje možnosti, se je odločil, da Vio toži. S tem Intelovim ukrepom se bodo najverjetneje tudi končale razne žolčne...

10 komentarjev

Še več testov KT266A

več strani - Da je VIA izdala nov DDR nabor, ki se imenuje K266A, vam je povedal že Pretorijanec, vendar pa je gotovo marsikdo podvomil v test na VIA Hardware, kjer imajo kar precej prijateljske odnose z Vio in Viinih izdelkov gotovo ne kritizirajo tako, kot kakšne druge neodvisne strani. Teste so opravili še na:

0 komentarjev

Spet en ogled tovarne

vir: Guru 3D
Guru 3D - Potem, ko smo že videli tajvanski ABIT in VIO, je tu še en sprehod po tovorani. Tokrat evropski. Tu si lahko ogledamo Creative tovarnico na Irskem. Gre le za pakirnico in preizkuševalnico Creative grafičnih kartic, zvočnih kartic, DVD-ROM-ov,... Ne gre za članek ali intervju, ampak za foto sprehod po tovarni(ci).

1 komentar

Pretorijančev prvenec

Slo-Tech - Kot sem vam včeraj v svojem polmiljonskem spisu obljubil, so (z malo zamudo) prišle na vrsto miši. Ta test, ki ga je kot svojega prvega spisal Pretorijanec, obsega kar 10 miši, ki so bile delno ali v celoti narejene z Logitechove strani. Test je zelo obsežen, vključuje faktorje kot so "coolness", uporabnost v UT, natančnost,... Če si nameravate v prihodnosti kupiti miš ter ne veste katero - je ta test edina prava rešitev za vas. Veselo na branje!

52 komentarjev

Novi VIA 4 in 1 gonilniki

Slo-Tech - Tudi VIA se konstantno trudi z izboljšavami svojih čipovnih gonilnikov, kar lahko samo pohvalim. Tako je na VIA Hardware že na voljo nova različica, 4.31. Največja novost v teh gonilnikih je odpravljena napaka v 686B SouthBridgu. Fantje z VIA Hardware zatrjujejo, da gre za finalno različico gonilnikov, vseeno pa jih smatrajte kot BETA, saj jih ni na VIAini uradni strani. Najdete jih tukaj. Thnx mitja34.

0 komentarjev

Test VIAinega KT133A čipovja

VIA Hardware - VIA KT133A čipovje je v bistvu popolnoma enako KT133ki, ki je popolnoma enaka KX133ki. Torej gre za čipovje, ki je staro okoli enega leta, ob primernem času pa ga podmladijo s potrebnimi funkcijami. Tako je edina prednost KT133A pred KT133 podpora 266MHz zunanji frekvenci novih SocketA procesorjev. Vseeno so se na VIA Hardware spravili dotično čipovje testirat in ga primerjat s prejšnjo verzijo. Če se vam to zdi upravičeno, potem si test oglejte tukaj, drugi pa raje pojdite počet kaj bolj pametnega... Recimo pisati sporočila v Forum [;)].

0 komentarjev