»

Nove podrobnosti Twitter hacka

Slo-Tech - Mineva nekaj dni od odmevnega vdora v najvidnejše račune na Twitterju in tako podjetje kot mnogi preiskovalci ter vpleteni so postregli z nekaj več detajli. Zaenkrat še vedno kaže, da je šlo za kripto-potegavščino, saj ni videti, da bi jo zlikovci podurhali z zasebnimi sporočili Obame, Muska in drugih pomembnih oseb; toda na končne sklepe bo potrebno še čakati.

V noči s srede na četrtek po našem času se je Twitterju pripetil bržkone največji vdor v zgodovini socialnih omrežij. Mnogi računi vidnih svetovnih političnih, gospodarskih in medijskih osebnosti, kot so Barack Obama, Elon Musk, Bill Gates in Jeff Bezos, so začeli bljuvati prevarantske objave, ki so imele namen od lahkovernežev izvabiti kriptokovance. Na koncu so nepridipravi dejansko pobasali za prek sto tisoč dolarjev plena, pri Twitterju pa so po dveh urah mahinacije le zaustavili - tudi s pomočjo prijemov, ki jih vidimo jako redko, kot je vsesplošno blokiranje preverjenih (verified) uporabniških računov. Ker je...

13 komentarjev

Project Ara bo še nekoliko počakal

Google - V tem četrtletju bi moral Google v Portoriku začeti prodajati telefon Spiral 2, bolj znan kot Project Ara, ki je obljubljal revolucijo na področju prilagodljivosti in nadgradljivosti. Od ostalih mobilnih telefonov se Spiral 2 razlikuje po modularnosti, saj je mogoče zamenjevati posamezne module, denimo čipe za Wi-Fi, boljšo kamero, hitrejši procesor itd. Fiksen je le okvir, ki služi kot ohišje.

Minuli teden pa se je po daljšem spanju prebudil kanal ProjectAra na Twitterju. Po opravičilu zaradi neaktivnosti v zadnjih mesecih so sporočili, da pilotski projekt čaka nekaj sprememb. Sicer so zagotovili, da se v prihodnosti na Portoriko vseeno odpravijo in da Ara ni mrtev projekt, a telefona v tem četrtletju gotovo še ne bo.

Googlova tiskovna predstavnica za skupino ATAP (Advanced...

1 komentar

Project Ara ali modularni pametni telefon gre na test v Portoriko

Slo-Tech - Google je končno razkril več podrobnosti o prihajajočem modularnem telefonu, ki ga vodijo pod imenom Project Ara in bo v pilotnem programu na voljo v Portoriku. Telefon se imenuje Spiral 2 in omogoča zamenjavo vseh komponent, večino celo kar ob vključenem telefonu (hotswapping).

Zakaj bodo projekt preizkušali prav v Portoriku, ni povsem znano. Gotovo pa ima s tem opraviti dobra mobilna pokritost ozemlja, razširjenost podatkovnih komunikacij, saj 75 odstotkov dostopa do interneta predstavljajo mobilne povezave, ter nenazadnje dejstvo, da je Portoriku ozemlje ZDA in kot tak sodi pod nadzor Zvezne komisije za telekomunikacije (FCC). Google bo sodeloval z enajstimi fakultetami portoriške univerze.

Telefon Spiral 2...

92 komentarjev

S Finske prihaja konkurent modularnemu Project Ara

Poleg modularnosti je možna tudi barvna raznolikost

vir: The Verge
The Verge - Finsko mesto Espoo je tesno povezano z mobilnimi tehnologijami, gre za domače mesto Nokie, kjer je bilo septembra ustanovljeno še podjetje Circular Devices. Glavni projekt podjetja je PuzzlePhone, še en projekt modularnega pametnega mobilnega telefona, ki pa se precej razlikuje v primerjavi z nekdaj Motorolinim, zdaj Googlovim Project Ara. Medtem ko Project Ara ponuja ohišje, v katerega bo mogoče vtakniti poljuben (a primerno dimenzioniran) zaslon, procesor, baterije, hrambo, fotoaparat, itd., vse v svojih malih zaključenih enotah, PuzzlePhone ne ponuja tolikšne fleksibilnosti.

Njihov koncept je morda boljši, saj bodo telefoni bolj kompaktni, enotni. Osnova je Spine (hrbtenica), ki vsebuje zaslon, zvočnike in...

14 komentarjev

Android L bo poganjal Project Ara

PHONEBLOKS.COM - V povezavi s Project Ara, Googlovim projektom modularnega pametnega telefona, ki so ga dobili s prevzemom Motorole (in obdržali prodaji navkljub), imamo nekaj zanimivih novih podrobnosti. Javnosti naj bi bili prvi mobilni telefoni in moduli na voljo zgodaj v letu 2015. Točen datum še ni znan, a bo verjetno razkrit na drugi konferenci projekta, ki se bo zgodila prihajajočega decembra.

Drug detajl je, da bo na telefonih tekel nekoliko spremenjen Android L, ki ga pomaga pripravljati Linaro, neprofitna organizacija, ki se ukvarja s presekom jeder Linuxa in arhitekture ARM. Izredno dobrodošla je obrazložitev, da bo mogoče posamezne module projekta Ara menjati pri prižagenm telefonu (hotswapping), razen modula zaslona (ki je pravzaprav...

45 komentarjev

Nove podrobnosti o Project Ara

Slo-Tech - Ob prodaji Motorole so pri Googlu obdržali ne le patente, temveč tudi t.i. ATAP, Motorolino skupino, ki je bila odgovorna za povsem nov in napredne koncepte, kot je Project Ara oz. modularen mobilni telefon. Z njim pri Googlu upajo, da bodo zmanjšali recikliranje mobilnih telefonov, saj bi namesto celega aparata lahko zamenjali le en sklop za zmogljivejšega. Obenem bi si uporabniki z izborom komponent zmogljivost prilagodili lastnim željam, vse skupaj pa bi podprli z nizko ceno, že od 50 dolarjev za najcenejšo kombinacijo.

Ekipa je pripravila svež videoposnetek, v katerem vidimo nekaj novih podrobnosti v povezavi s projektom. Vidimo npr., kako bo izvedeno zaklepanje modulov na ogrodje. Vemo, da bo to izvedeno z magneti, a nismo vedeli, da bodo ti v primeru ogrodja elektromagnetne narave (v modulih bodo jasno permamentni magneti). To pomeni, da modula praktično ne bo mogoče odstraniti, ko bo naprava delovala oz. dokler ta ne bo dovolila odstranjevanja. V videu je mogoče opaziti...

43 komentarjev

Lenovo bo kupil Motorolo

Slika iz tweeta, ki je razkril dogovor o prodaji - Levo Larry Page, desno Yang Yuanqing

vir: Google
Google - Pri Googlu so avgusta 2011, komaj pol leta po razdelitvi Motorole na Motorolo Mobility in Motorolo Solutions, najavili, da bodo prevzeli prvo podjetje, odgovorno za mobilne telefone, kabelske modeme in televizijske sprejemnike. Slednje so praktično takoj, leta 2012 (prevzem se je zaključil šele maja 2012) prodali naprej, zdaj pa je na vrsto prišel še oddelek, ki izdeluje mobilne telefone. Pri Googlu so namreč ponoči objavili, da Motorolo prodajajo, kupil pa jo bo Lenovo za vsega 2,91 milijarde dolarjev. Pred dvema letoma, ko je bil prevzem zaključen, je Motorola Google stala 12,5 milijarde dolarjev.

Patenti seveda večinoma ostajajo v lasti Googla, Lenovo bo dobil le sveženj 2000 patentov ter dovoljenje za uporabo...

29 komentarjev

Kin in Sidekick sta ukinjena

Kin One in Kin Two

vir: engadget
engadget - Microsoft je aprila pompozno predstavil platformo Kin, za katero se je izkazalo, da jo sestavljajo famozni in skrivni mobilni telefoni Pink. Ni šlo za pametne mobilnike, ki bi bili po zmogljivosti v samem vrhu ponudbe, temveč za bolj zmogljive običajne, ne-pametne mobilne telefone, namenjene predvsem v socialna omrežja povezanim mladostnikom. Iz tega razloga sta oba modela, Kin One in Kin Two, imela fizično tipkovnico QWERTY, poleg na dotik občutljivega zaslona. Microsoft naj bi po splavitvi Kina v ZDA slednjega jeseni predstavil še v Evropi, a do tega ne bo prišlo.

Ekipo, odgovorno za razvoj platforme, naj bi pri Microsoftu združili z ekipo, ki razvija Windows Phone 7, ki naj bi tudi podedoval najbolj uporabne funkcije Kina. Operacijski sistem na obeh...

4 komentarji

Rami iz Leadteka

Tweakpc.de - Infineon, Samsung, Micron in Kingston dobivajo novo konkurenco. Leadtek naj bi začel z izdelavo PC150 SDRAM in tudi DDR-RAM modulov, ki jih bo uporabljal tudi na svojih grafičnih karticah. Leadtek pravi, da je to zanje velik korak naprej, saj so bili doslej odvisni od drugih proizvajalcev modulov. Poslej pa bodo lahko vgrajevali na grafične kartice svoje module, ki bodo zmožni delovati pri višjih frekvencah. Tako naj bi dosegli neko prednost pred ostalo konkurenco. Si predstavljate grafične, pri katerih bi ram deloval na kakih 50 MHz več kot pri ostalih?

0 komentarjev

Prvi CAS2 DDR moduli

Jaz - Corsair, znani proizvajalec izjemno kvalitetnih RAM modulov, je najavil izid prvih CAS2 DDR DIMM modulov na svetu. Gre za popolnoma pretestirane 128MB in 256MB module, ki bodo zadovoljevali najzahtevnejše uporabnike (in overclockerje, seveda ). 128MB moduli so že na voljo, 256MB pa bodo v roku nekaj tednov! Več lahko preberete tukaj. Thnx, Klemen!

1 komentar