» »

Project Ara bo še nekoliko počakal

Project Ara bo še nekoliko počakal

Google - V tem četrtletju bi moral Google v Portoriku začeti prodajati telefon Spiral 2, bolj znan kot Project Ara, ki je obljubljal revolucijo na področju prilagodljivosti in nadgradljivosti. Od ostalih mobilnih telefonov se Spiral 2 razlikuje po modularnosti, saj je mogoče zamenjevati posamezne module, denimo čipe za Wi-Fi, boljšo kamero, hitrejši procesor itd. Fiksen je le okvir, ki služi kot ohišje.

Minuli teden pa se je po daljšem spanju prebudil kanal ProjectAra na Twitterju. Po opravičilu zaradi neaktivnosti v zadnjih mesecih so sporočili, da pilotski projekt čaka nekaj sprememb. Sicer so zagotovili, da se v prihodnosti na Portoriko vseeno odpravijo in da Ara ni mrtev projekt, a telefona v tem četrtletju gotovo še ne bo.

Googlova tiskovna predstavnica za skupino ATAP (Advanced Technology and Projects) Iska Saric pa je povedala, da Portoriko ni več v načrtu kot lokacija za prvi test. Podrobnosti za to odločitvijo ni želela razkriti, sodeč po objavah na Twitterju pa bo več znanega prihodnji test. Google je podobno v preteklosti že pokopaval javno oznanjene projekte; tudi slavni Google Glass ni več naprodaj končnim uporabnikom, saj je projekt v fazi predelave. Ali se bo Ara udejanjila ali pa bo projekt tiho ukinjen, je še prezgodaj govoriti.

1 komentar

Qushaak ::

Imam zopren občutek, da če bodo še enkrat takole hoteli zamakniti projekt bo na nek način ukinjen. To definitivno ni dobro za razvoj modularnih mobilnih naprav. Vprašanje kateri "mali igralec" bi lahko prodrl na to področje in vzpostavil kakšne standarde.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Are ni več

Oddelek: Novice / Android
3610631 (7526) roli
»

Project Ara ali modularni pametni telefon gre na test v Portoriko (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Android
9228064 (19993) kpkp
»

S Finske prihaja konkurent modularnemu Project Ara

Oddelek: Novice / Android
146810 (5349) PrimozR
»

Project ARA

Oddelek: Mobilne tehnologije
363905 (2529) Qushaak

Več podobnih tem