»

Prispel brezplačen Office za Android

Microsoft - Microsoft je najavil brezplačno verzijo Officea za operacijski sistem Android, ki so jo v predogledni verziji sicer pokazali že pred tedni. S tem je Office na voljo tako za domač ekosistem Windows (Phone) kakor tudi za iOS, Mac OS X in Android.

Uporaba Officea je brezplačna, dokler imate Microsoftov račun, ki pa je tudi brezplačen, so pa nekatere funkcionalnosti omejene na lastnike plačljive naročnine na Office 365. Mednje sodijo na primer sledenje spremembam, sprememba postavitve strani (pokončno, ležeče), vstavljanje prelomov, napredne nastavitve glave in noge itd. Brezplačna verzija zmore prikazati vse te funkcije, če jih dokument že ima, le spreminjati oziroma urejati jih ne moremo. Pohvalna je podpora za oblake, in...

47 komentarjev

Amazon zelo pocenil shrambo v oblaku

Amazon - Konkurenca na področju shranjevanja podatkov v oblaku je huda in temu primerne so tudi ugodne cene za potrošnike. Amazon je ta teden vrgel rokavico konkurenci in predstavil dva prenovljena paketa, ki prinašata bistveno znižane cene.

Unlimited Photos Plan je namenjen v glavnem shranjevanju fotografij, ki jih lahko v njihovem oblaku shranimo neomejeno. Dobrodošla prednost je podpora formatu RAW, v katerem fotografije shranjujejo poklicni fotografi pred nadaljnjo obdelavo, saj v tej obliki slike običajno zasedejo precej več prostora kot v JPG. Naročniki Prime ter lastniki naprav Amazon Fire imajo neomejeno možnost shranjevanja slik že sedaj (in tako bo brez dodatnih stroškov tudi ostalo), preostali pa jo bodo lahko naročili za 12 dolarjev letno. Poleg tega v kompletu dobijo še 5 GB...

46 komentarjev

Microsoft pokazal Office za Windows 10

Microsoft - Microsoft je pokazal prihajajoč pisarniški komplet Office za Windows 10, ki je sedaj dostopen v obliki Technical Preview. To pomeni, da ga lahko člani ustrezne skupine že snamejo z interneta. Glavna novost je univerzalnost, saj bodo iste aplikacije tekle na telefoni, tablicah in osebnih računalnikih; skratka na vsem, kar bo poganjalo Windows 10. Končno verzijo pa bomo dobili do konca leta.

Pisarniški komplet sestavljajo Word, Excel, PowerPoint, Outlook in OneNote, pri čemer lahko ta hip prenesemo in preizkusimo le prve tri. Ker so programi napisani enotno za vse naprave, je uporabniški vmesnik prilagojen tudi za uporabo brez tipkovnice in miške na napravah z na dotik občutljivimi zasloni. In tako bo Office za Windows dobro tekel tako na majhnem...

16 komentarjev

Office za iOS je tu

Ars Technica - Po napovedih je Microsoft izdal verzijo svojega pisarniškega paketa Office, ki je namenjena Aplovim iPadom. S tem je Office na voljo za vse naprave na iOS, saj je na iPhonu že nekaj časa dosegljiv. Hkrati so izdali tudi posodobitve verzij za iPhone in Android.

Paket, ki vključuje Word, Excel in PowerPoint za iPad, je brezplačen in ga je mogoče namestiti iz spletne trgovine iTunes App Store. Toda brezplačna verzija bo omogočala le ogledovanje dokumentov, medtem ko bo za ustvarjanje novih in urejanje obstoječih treba imeti naročnino na Office 365 ali Office 365 Home Edition, ki staneta deset oziroma sedem dolarjev mesečno (ali desetkrat toliko za celo leto).

Mobilni Office je povezan z...

20 komentarjev

Google naredil QuickOffice brezplačen

The Verge - QuickOffice bi bil le še eden izmed pisarniških paketov za Android, ki omogoča pregledovanje Microsoftovih datotek Word, Excel in PowerPoint, če ne bi bilo ključnega detajla. Pred dobrim letom dni, lanskega junija, je razvijalce prevzel Google. Od takrat je bilo okrog QuickOffica dogajanja malo, do sedaj. Z včerajšnjim dnem je namreč Google svežo različico programa ponudil popolnoma brezplačno na trgovinah Play Store in App Store, medtem ko je profesionalna izdaja prej stala 20 dolarjev. Funkcionalnost se bistveno ni spremenila, odpirati, pregledovati in urejati je mogoče Word, Excel in Powerpoint datoteke, združljive z Microsoftovim paketom Office (standard OpenDocument še vedno ni podprt), poleg tega pa je mogoče pregledovati še dokumente v formatu PDF.

Ker gre za Googlovo aplikacijo oz. storitev, je dokumente mogoče odpirati z notranjega pomnilnika naprave, telefona oz. tablice, lahko pa se prijavite s svojim Google računom in tako dostopate še do datotek, ki so shranjene na...

19 komentarjev

Office za Android je tu

Business Insider - Microsoft je v sredo izdal verzijo svojega pisarniškega paketa Office, ki je namenjena rabi na odprtokodnem mobilnem sistemu Android. Junija so to storili za Applovo platformo iOS, sedaj pa paket dopolnjujejo še z androidno verzijo. V njej najdemo Word, Excel in PowerPoint. Za Windows Phone je Office seveda na voljo že od začetka.

Verzija za Android je sila podobna jabolčni verziji. Tudi ta ni zastonj, ampak od uporabnika terja naročnino na oblačno verzijo Office 365 (Home Premium, ProPlus ali Office 365 Enterprise). Ob naročnini (najcenejša znaša 100 dolarjev letno) pa je potem Office formalno zastonj za vse sisteme. Vsak naročnik...

25 komentarjev

Google Now je na voljo za iOS

Google - Kot se je napovedovalo že lep čas, je Google Now končno na voljo tudi za iOS. Napredno iskanje oz. podajanje informacij prek Googlovih strežnikov je za uporabnike iPhonov in iPadov na voljo z najnovejšo različico aplikacije Google Search, ki je že na voljo v App Store. Na prvi pogled je Google Now na iOS popolnoma enak, kot na Androidu, le da je nekoliko manj integriran v operacijski sistem - nima bližnjice za odpiranje prek gumba domov, kot na Androidu, slabše pa se poveže tudi s koledarjem na napravi. Ena izmed lastnosti Google Now je namreč prikazovanje prihajajočega opravila, kjer pa različica za iOS ne zna brati podatkov iz iOS-ovega koledarja, temveč zgolj z Googlovih strežnikov (iz Google Calendar).



Različica za iOS je...

11 komentarjev

Windows 8 za ARM dvakrat dražji od Sedmice

Extremetech - Cene Windows v škatlasti verziji (retail), ki se prodaja v trgovini so mnogokrat videti visoke, a resnici na ljubo malokdo to kupi. Podjetja in drugi veliki porabniki dobijo svoje programe masovnega licenciranja, kupci novih računalnikov pa dobijo Windows že prednaložen (OEM-verzija). In te verzije so precej cenejše, čeprav natančnih cen Microsoft in OEM-proizvajalci ne obešajo na veliki zvon. Po Microsoftovi napovedi, da bo Windows 8 na voljo tudi za ARM (tako imenovana verzija Windows 8 RT), se je postavilo zanimivo vprašanje, koliko bo to stalo. Microsoft namreč s to verzijo meri na poceni tablice, kjer je cena odločujoč dejavnik. Preseneča, da bo Windows 8 RT sorazmerno drag.

Pogovori z več sestavljavci računalnikov...

44 komentarjev

Prihaja Firefox za androidne tablice

CNet - Firefox je že na voljo za osebne računalnike in pametne telefone, medtem ko so tablični računalniki tista niša, za katero Mozilla še ni pripravila prilagojenega brskalnika. Ta je visoko na prioritetni listi, zato so javno predstavili prve testne verzije Firefoxa za Android na tabličnih računalnikih.

Kot je razvijalec Lucas Rocha zapisal na blogu, so dosegli zadosti delujoče stanje, da si upajo izdelek pokazati svetu in zaprositi za odzive. Gre sicer še za zelo zgodnjo preizkusno verzijo, ki jo lahko do končne doleti še precej sprememb. Velik del dizajna so prenesli iz verzije za pametne telefone, ki pa so mu zavoljo večjega zaslona lahko dodali gumbe za navigacijo in vrstico z naslovom.

Mozilla se na Android osredotoča predvsem zato, ker je to...

19 komentarjev

Office 365 v javni beti

vir: CNet
CNet - Lani predstavljena storitev Microsoft Office 365, ki ponuja spletno verzijo pisarniškega paketa, je dovolj napredovala, da je od danes dostopna kot javna beta. Na voljo je v 38 državah in 17 jezikih, med katerimi pa Slovenije in slovenščine še ni. Končna uradna verzija bo izšla še letos.

Z Office 365 je mogoče ustvarjati dokumente, pisati elektronska sporočila, pripravljati predstavitve, urejati preglednice, spletne strani, sodelovati v IM-pomenkih itn. Microsoft garantira 99,9-odstotno dosegljivost, kar pomeni dobrih osem ur nedosegljivosti letno.

Office 365 ob na voljo v dveh komercialnih različicah. Majhna in srednja podjetja bo stal 6 dolarjev na mesec na uporabnika (za Office Web Aps, Exchange in SharePoint), medtem ko bodo velika podjetja plačevala od 10 do 27...

2 komentarja