»

Novo socialno omrežje Fowndr za mlada podjetja

The New York Times - Londončan Stu Green je ustvaril novo socialno omrežje na internetu, ki pa ni namenjeno tekmovanju s Facebookom, Twitterjem, MySpaceom in drugimi velikani. Namesto tega je Fownder (izgovori se [faʊndə]) namenjen ustanoviteljem novih mladih podjetij, start-upov, da lahko na enem mestu debatirajo o novih projektih, tehnologijah, se kaj novega drug od drugega naučijo, izmenjujejo ideje, datoteke in projekte itn. Skratka na Fownderju naj bi se družili vsi, ki so bili tako ali drugače vpleteni v nastajanje novih start-upov.

Storitev bo brezplačna, a bo potrebno za vstop imeti povabilo od že obstoječega člana. Na ta način želi Green poskrbeti, da bo občestvo na strani ostalo resnično v skladu s prvotno zamislijo....

7 komentarjev

Mercedes je izbral AMD

Slo-Tech - DaimlerChrysler AG oz. njegova podružnica Mercedes-Benz je za svoj superračunalnik izbrala AMD-jeve procesorje Athlon MP 1800+. Naloga tega več sto Athlonov vsebujočega računalnika bo simulacija trkov oz t.i. crash testov. Pravijo, da so se za Athone MP odločili predvsem zaradi njegovih superiornih zmogljivosti in stabilnosti. Hehe, intel! Kaj bo šele ko pridejo ven Hammerji...

AtaStrumf je novico našel na Anandtech-u.

3 komentarji

Mod-čipi za Playstation: nova zlata jama?

The Register - Tako imenovani 'mod-chips', čipi za Sonyevo konzolo Playstation, so uporabniku omogočali odpravo nekaterih omejitev na konzoli, ki jih je postavil proizvajalec. Torej, odprava regijske omejitve, možnost igranja 'nelegalno presnetih iger' (no ja, tudi 'backup kopije' ne delujejo ) in podobnega.

Sony pa se je odločil temu narediti konec: vse evropske proizvajalce čipov so pozvali, naj prenehajo z izdelavo. Vsi so, brez znane izjeme, zahtevi ugodili. Komu pa se ljubi iti na sodišče (beri: kdo pa ima dovolj denarja?)... Kakorkoli, Sonyu se niso uklonili distributerji čipov.

Se mi pa tole kljub vsemu zdi malce hecno. Kot če bi nekdo oropal banko, pa bi tožili proizvajalca uporabljene pištole, ker je obstajal sum, da pištola deluje. Naj se raje spravijo na one, ki izdelavo mod-chipov sploh delajo smiselno, torej 'roparje'.

2 komentarja

Samopostrežni pop-upi

Slo-Tech - To novico nam je spet poslal naš ekstremno pridni Žiga:

Po spletu se je razvedelo za, žal, uspešen rezultat sodelovanja podjetij Blackstone.com ter Mindset. Uspelo jim je namreč najti pot za "vsaditev" datoteke IEHELPER.DLL v računalnik brez uporabnikovega vedenja . Datoteka svojo nazivno vlogo žal opravlja v korist podjetij in ne uporabnikov, poskrbi pa za prikazovanje nadležnih pop-upov, ne meneč se za stran, ki jo brskalnik trenutno prikazuje. Krasno - zadnja stvar, ki sem si jo želel, so pop-upi na MOJI spletni strani...
Troy Brophy (ZDNet developer) priporoča, da uporabniki datoteko poiščejo, si zapomnijo njeno lokacijo, izbrišejo, ali še raje spravijo na varno mesto, za vsak slučaj.


Kje pa je vir? Žiga je novico našel na ZDNetovi mailing listi, zato link do vira žal odpade.

2 komentarja

Morgan zunaj

Slo-Tech - To novico nam je posredoval frudi.
Včeraj je AMD izdal svojega novega Durona - deluje pri 1 GHz in se ponaša z novim Morgan jedrom. In že danes je na Tom's Hardware na voljo test tega procesorja. žal test ni pretirano temeljit, saj obsega le Q3, DroneZ in Sysmark, a vseeno da približno sliko, česa je novi AMDjev 'value' procesor zmožen. Še link.

2 komentarja

AOL le z ikonami na namizju

The Register - Morda se še spomnite incidenta, ki je nastal med Microsoftom in AOL-om, glede vgrajevanja AOL-ovih ikon za dostop do interneta v bodoče Windows XP operacijske sisteme. Microsoft kljub dogovoru med podjetjema ni ustregel željam AOL-a, zato se podjetji še vedno ne gledata preveč lepo. Vendar pa ima AOL kar nekaj premetenih ljudi, zato so se prenehali ukvarjati z Microsoftom in se raje spravili na sestavljalce računalnikov, ki bodo promocijske ikone ročno vgrajevali v Microsoftove operacijske sisteme. Pristop je uspel, saj so s Compaq-om tik pred sklenitvijo dogovora. Compaq-u pa se bodo gotovo pridružili še drugi veliki proizvajalci, saj AOL ponuja 35 $ nagrade na vsakega novega uporabnika, ki se bo preko AOL-ovih promocijskih ikon pridružil številnim AOL-ovim naročnikom. Microsoftu to seveda ni preveč všeč saj ima tudi on v Windowsih reklamno ikono za svoj MSN (Microsoft Network), AOL-ova prisotnost pa bi pomenila samo še dodatno konkurenco....

3 komentarji

Slovenski Microsoft shackan

Jaz - Heh, danes pa so na vrsti same zanimive novice [:))]. Po zelo šokantni novici, da Nvidia kupuje 3DFX, se je razvedelo tudi, da je WEB stran Microsoftove slovenske podružnice bila shackana. Zgodbo so objavili celo na The Registerju z naslovom "Microsoft hacked in the Balkans". Če vas zanima, kako je izgledala pohekana Microsoftova stran, si jo lahko ogledate tukaj. Mimogrede, v našem Forumu že potekajo razprave o dotičnem podvigu, tako da lahko svoja mnenja izrazite tukaj. Thnx, JLP!

9 komentarjev