»

Hewlett-Packard bi se razdelil

Slo-Tech - Sezona ločitev se nadaljuje in naslednji na vrsti je Hewlett-Packard, če gre verjeti Wall Street Journalu. Podjetje bi se razdelilo na dela za osebne računalnike ter tiskalnike v prvem in poslovno opremo ter storitve v drugem delu.

Če se zamisel sliši znano, je to zato, ker ni nova. Gre za varianto, ki so jo Hewlett-Packardovo vodstvo in investitorji preigravali že od leta 2011, ko je potem HP prevzel Autonomy (kar se je izkazalo kot ogromna napaka). Delničarji tedaj nad zamislijo niso bili navdušeni, zato je tedanji izvršni direktor Leo Apotheker letel, žezlo pa je prejela Meg Whitman, ki je oddelek za osebne računalnike obdržala pod isto streho. Sedaj pa je čas dozorel, saj je modna...

9 komentarjev

HP-jeva nova ogromna pametna telefona

TechCrunch - Čeprav se je Hewlett-Packardov nakup Palma končal klavrno s praktično ukinitvijo tablic in mobilnih telefonov z njihovim sistemom webOS (ki so mu potem odprli kodo), to ne pomeni, da HP ne bo vnovič poizkusil s križanci med tablicami in pametnimi telefoni. Tukaj sta Slate 6 in 7.

Kot je razbrati iz imena, imata napravi 6- oziroma 7-palčna zaslona. Poleg tega imata še štirijedrni procesor (ni znano ali Intelovega, Qualcommovega ali kakšnega tretjega), 16 GB vgrajenega spomina, zaslon z ločljivostjo 1280 x 720 ali 1280 x 800 (večji model) ter dve kameri (s petimi in dvema milijonoma točk). Vgrajeni zvočniki so usmerjeni proti uporabniku. V debelino merita vsega 10 milimetrov. Vse skupaj krmili Android 4.2.

Zanimivo je, da bo HP prodajo začel najprej v Indiji. Po...

8 komentarjev

Windows Blue RTM še ta mesec, končna različica oktobra

Novi tutoriali

vir: The Verge
The Verge - Minuli vikend je na internetu ušla neuradna kopija svežega builda Windows 8.1 "Blue" (#9471). V primerjavi s preview različico, ki so jo pokazali konec junija, ima nekoliko bolj jasen in intuitiven vmesnik, v skladu z zadnjimi smernicami mobilne platforme Windows Phone. Na kontekstne menije znotraj aplikacije npr., ki so bili dosedaj dosegljivi skozi poteg z dna zaslona, zdaj opozarjajo tri bele pikice. Prav tako so dodali aplikacijo "Help + Tips", ki služi kot hiter sprehod skozi novosti Windows 8 Style vmesnika (glej sliko). Drugače nič večjega: Skype je zdaj prednameščen, podpore za brskanje flickr in facebook fotk še vedno ni, so pa kot vir fotografij dodali SkyDrive. Facebook in Flickr naj bi, tako se šušlja, morala znajti z lastnimi aplikaciji. Pač več...

55 komentarjev

MWC - HP predstavil Slate 7 z Androidom

vir: The Verge
The Verge - Napovedali smo, da se bo HP vrnil na trg mobilnih naprav s tabličnim računalnikom, na katerem bo tekel Android. Takrat so napovedali, da bo prvi izdelek ciljal v višji cenovni razred, proti iPadu in konkurentom, ter da bo verjetno celo prva tablica, v katerem se bo skrivala nVidiina Tegra 4. Temu očitno ne bo tako, saj je HP predstavil Slate 7, cenovno ugodno 7-palčno tablico. Za 170 dolarjev bodo kupci v aprilu lahko kupili 7-palčni zaslon z ločljivostjo 1024 x 600 pik, medtem ko bo v notranjosti tekel zgolj dvojedrni procesor, osnovan na arhitekturi ARM A9. Delovnega pomnilnika bo 1 GB, podatke bo mogoče shranjevati na 8 GB internega pomnilnika, ki pa ga bo mogoče še razširiti prek reže za kartico tipa microSD.

Povezoval se bo lahko na brezžična...

18 komentarjev

HP se seli na Android

HP TouchPad - hitra odprodaja zalog po nizkih cenah pomeni, da ima sloves dobre strojne opreme za dobro ceno, ki je primerna za hekerje. Najnovejše različice Androida seveda tečejo na njej.

vir: Ars Technica
Ars Technica - HP-jeva zgodovina mobilnih naprav je dolga, začela se je že leta 2000 s prvimi iPaqi, na katerih sta tekla Microsoftova operacijska sistema Pocket PC ter kasneje Windows Mobile. Linija je svojo zgodbo bolj ali manj zaključila v letu 2009, nato pa je HP konec aprila 2010 najavil, da bodo prevzeli Palm, ki je leto prej predstavil sveži webOS. Prevzem se je zgodil 1. junija 2010, HP je nato še nekaj časa migal ter celo predstavil tablično napravo TouchPad, nato pa je dogajanje okrog webOS-a med aferami in odstavitvijo izvršnega direktorja Marka Hurda (povodnika prevzema Palma) nekoliko zamrlo. Njegov naslednik, Leo Apotheker, se je želel znebiti kar celotnega oddelka osebnih računalnikov in se posvetiti zgolj programski...

2 komentarja

Konec s še eno Android tablico: Cisco Cius

Slashdot - Cisco Cius je lani jeseni predstavljena 7'' tablica 1.6GHz Atom procesorjem, giga rama in Androidom 2.2 Froyo, mišljena predvsem za "poslovne uporabnike", saj je bila naprodaj le preko Ciscovega partnerskega omrežja po ceni 750 dolarjev + 350 dolarjev za stacionarnemu telefonu podoben dok. Ta prodaja se ni najbolje obnesla, zato jo je Cisco ta teden potihoma ukinil, v zameno pa bodo svoje komunikacijske programe raje ponudili za obstoječe tablice.

Ugotavljajo namreč, da med podjetji več ni interesa za nakup namenskih naprav, ampak svojim zaposlenim preprosto dovoljujejo uporabo lastnih naprav (BYOD - bring your own device). S tem podjetje prihrani precej denarja, morebitne varnostne in komunikacijske probleme pa lahko premestijo z...

1 komentar