»

Alienware Concept UFO je klon Nintendo Switcha z Okni

Ars Technica - Dell je na CESu 2020 presenetil z ročno konzolo Alienware Concept UFO, ki je v bistvu majhen tablični računalnik z Okni 10. Tudi spričo neznanega strojnega drobovja pa je vprašanje, če se bo zadeva kdajkoli izvila iz preizkusne faze.

Odpuljene igričarske naprave so na CESu običajno rezervirane za Razer, ki je letos med drugim predstavil nov Androidni igrator Kishi in kompakten računalnik Tomahawk. Toda značko ubrisanosti leta so mu tokrat speljali pri Dellu, oziroma njihovi igričarski izpostavi Alienware, kjer so predstavili ročno konzolo Concept UFO. Gre za tablični računalnik z 8-palčnim zaslonom ločljivosti (verjetno) 1920×1200 in Windowsi 10 ter pol-joypadoma, ki ju je mogoče pripeti ob bok. Sliši se presneto podobno Nintendovemu Switchu - in tudi je. V Alienwaru so povsem mirno skopirali tudi držalo, s katerim je mogoče obe igratorski polovici spojiti. Napravo se lahko uporablja kot prenosno konzolo ali pa se jo s kablom poveže na večji zaslon. Ker gre praktično za PC, je...

19 komentarjev

Playdate, ročna konzolica za hipsterje

Euro Gamer - Ameriško podjetje Panic Inc. je presenetilo z najavo mini ročne konzole Playdate, namenjene indie igricam. Z ročico.

Oregonsko firmo Panic Inc. lastniki Macov poznajo po Transmitu, igričarji pa po Firewatchu in nemara prihajajoči igri Untitled Goose Game. Očitno pa jim je po dveh desetletjih razvijanja programja postalo dolgčas, zato so se vrgli v razvoj strojne opreme - ročne konzole. Playdate je sad štirih let dela in bi bila težko bolj hipsterske narave: stvarca velikosti 74×76×9 milimetrov ima 2,7-palčni črno-beli (!) ekran, je namenjena izključno malim indie igricam in ima ob strani vrtljivo ročico. Ta začuda ni namenjena "zelenemu" napajanju napravice, temveč je način vnosa; v prvi priloženi igri, Crankin's Time Travel Adventure, bomo na primer z...

10 komentarjev

Nova Nintendova prenosna konzola Switch

The Verge - Nintendo je predstavil svojo novo konzolo, ki so jo poimenovali Switch (kodno ime NX) in bo na voljo od marca prihodnjega leta. Gre za hibrida med prenosno konzolo in konzolo za pred televizijo. Dejansko gre za tablico s 7 palcev dolgo diagonalo, kamor lahko nataknemo dva krmilnika, vsakega na svojo stran. Krmilnik se imenuje Joy-Con in ga je mogoče odstraniti. Ker gre za hibrida, sta lahko krmilnika spojena z nosilcem v klasični veliki krmilnik za televizijsko konzolo, lahko pa ju odstranimo in nataknemo ob rob tablice, pa dobimo prenosno konzolo. Prav tako lahko uporabljamo vsak krmilnik posebej, kar je uporabno, kadar želimo igrati v dvoje.

Precej manj je znanega o...

29 komentarjev

EA-jev pogrom s SimCity DRM

DRM win

vir: Ars Technica
Slo-Tech - Kot glede na živahno temo na forumu najbrž že veste, se splavitev najnovejšega SimCity-ja ni najbolje obnesla .. kajti čeprav gre za eno redkih pristnih single player iger v letu, vseeno rabi ves čas prisotno internetno povezavo, da lahko njen DRM opravi svoje delo.

In že takoj po začetku prodaje 5. marca se je izkazalo, da EA ni pripravil dovolj strežnikov za vse igralce, tako da so nekateri morali na začetek igranja čakati tudi do pol ure, trpeti slabo odzivnost (lag) pri izvrševanju ukazov, oz. delati brez podpore za shranjevanje (ker se to dela v oblaku). Vse skupaj je že malo spominjalo na lanske težave z Diablo III (Error 37), zato je Amazon.com igro za nekaj časa celo umaknil iz prodaje. Odziv igričarjev in igričarskih revij...

16 komentarjev

Nintendo je predstavil Wii U

Nintendo Wii U z GamePadom

vir: The Verge
The Verge - V nedeljo se je dvignila omejitev o deljenju informacij o Nintendovi novi generaciji igralne konzole Wii U. To seveda pomeni, da smo dobili prvi nabor testov. Vredno je omeniti, da so prvi testi nekoliko okleščeni in se osredotočijo predvsem na strojni del paketa, torej na konzolo samo ter nov igralni plošček, skupaj z lokalnim delom programskega paketa, medtem ko je spletni del programja večina ocenjevalcev pustila za drugič. Le nekaj ur pred dvigom embarga je namreč Nintendo objavil velik popravek (odklop konzole med nalaganjem le-tega pomeni, da imajo lastniki namesto igralne konzole le še svetlečo črno oz. belo opeko), ki omogoča priklop v splet, skupaj z večino funkcionalnosti, ki jih to prinese s seboj.

Če se...

42 komentarjev

Nova Nintendova konzola Wii U 30. novembra

Forbes - Nintendo je končno razkril datum, kdaj lahko pričakujemo novo konzolo, in njeno ceno. Wii U, kot so bo nova konzola imenovala, bo premierno luč sveta ugledala 18. novembra v Severni Ameriki, na to stran Luže pa prihaja 30. novembra. Še teden dni pozneje jo bodo predstavili na domačem trgu. Datume smo nekako pričakovali, saj bi kasnejši začetek prodaje po božično-novoletni nakupovalni sezoni pomenil bistveno slabšo prodajo.

Na voljo bosta dva modela, in sicer osnovni model za 300 dolarjev in 50 dolarjev dražja verzija Premium. Evropskih cen še ni, bodo najbrž predstavljale enake zneske kar v evrih (res pa je, da so ameriška cene vedno citirane brez davka). Osnovni paket vsebuje konzolo v belem ohišju, en...

28 komentarjev

Wii U bo uporabljal le en krmilnik z zaslonom

Krmilnik z zaslonom

vir: engadget
engadget - Na E3 predstavljen Wii U, konkretna osvežitev Nintendovega prodajnega hita, je ponovno postregel z manjšo revolucijo na področju igralnih ploščkov. Če je bil prvotni Wii prvi, ki je resno zaznaval premike igralčevih rok, čemur sta bolj ali manj sledila tudi Microsoft in Sony, Wii U na igralni plošček prinaša še drugi zaslon, ki bo najverjetneje uporabljen predvsem za prikaz dodatnih informacij. Po poročanju Engadgeta so se mnogi igralci in novinarji ob predstavitvi spraševali, koliko bo stal takšen krmilnik v prosti prodaji, če boste želeli imeti dva. Izkazalo se je, da to ne bo potrebno, saj pri Nintendu nimajo načrtov za uporabo dveh krmilnikov z zaslonom naenkrat.

Čeprav bi po besedah Satoruja Iwate sama konzola...

10 komentarjev

Nintendo predstavil krmilnik za Wii U

CNet - Nintendo je odgovoril na Sonyjevo predstavitev PlayStation Vite in pokazal svojo konzolo naslednje generacije - Nintendo Wii U. To bo prva konzola tega proizvajalca, ki bo podpirala ločljivost HD na zaslonu. Pokazali so krmilnik.

Poleg tega ima še na dotik občutljiv 6,2-palčni zaslon na krmilniku, ki sicer ne zmore HD, in prikazuje isto sliko kakor televizor ali pa dopolnilno. Ima štiri gumbe D-pad, analog slider in start ter select za upravljanje na prvi strani, štiri na zadnji in tudi kamero. Wii U podpira stare Nintendove igre, ima podporo za senzorje gibanja, in lahko hkrati uporablja tudi krmilnike za klasičen Wii, kar ponuja nove možnosti igranja.

Poleg tega lahko krmilnik za Wii U uporabimo za video klice. Nekoliko presenetljivo Wii U ne bo naprodaj za to...

32 komentarjev

Wii je cenejši

Celoten komplet, v kratkem vreden 150 ameriških dolarjev.

vir: Ars Technica
Ars Technica - Že nekaj časa se je govorilo o prihajajoči pocenitvi Nintendove konzole Wii, zdaj pa je japonski zabavljaški gigant te neuradne napovedi uresničil. Wii bo kmalu, vsaj v ZDA, namreč naprodaj za 150 dolarjev. Padec cene bo v veljavo stopil 15. maja, poleg ugodnejše cene pa bo paket s konzolo še nekoliko bogatejši. Nintendo je konzoli brezplačno dodal Mario Kart Wii ter igri namenjen volan, v katerega se vtakne upravljalnik in tako nekoliko olajša igranje. Skupaj s cenejšo konzolo so predstavili še zbirko iger Nintendo Selects, četverico, ki bo v trgovinah naprodaj za vsega 20...

16 komentarjev

Uradne informacije o izidu Nintendo Wii

Siliconera - Na tiskovni konferenci na Japonskem je Nintendo razkril uradne informacije o izidu njihove prihajajoče konzole naslednje generacije. V deželi vzhajajočega sonca bo zadeva stala 213 dolarjev, izšla pa bo 2. decembra, medtem ko se bodo Američani veselili že 19. novembra, a bodo morali odšteti malce več, 250 dolarjev namreč. Na voljo bo samo en paket, poleg konzole in ostalih dodatkov pa mu bo priložena tudi celotna igra Wii Sports, ki bi naj dobro prikazala koncept uporabe konzole. Za tisočaka ali dva bo možno kupiti stare igre z NES-a, SNES-a in N64, novi proizvodi pa bodo po pričakovanjih stali okrog 10 tisočakov. Poroča Siliconera. Počasi se bom moral odločiti, kako naj porabim...

19 komentarjev

Nintendo Revolution bo odslej Wii

Slo-Tech - Težko pričakovana Nintendova konzola, ki smo jo doslej poznali pod imenom Revolution, je dobila uradno ime: Wii. Po besedah proizvajalca, ime Wii, ki zveni enako kot we (angleško: mi), predstavlja, da je nova konzola namenjena vsakomur, poleg tega poudarjajo, da si besedo Wii z lahkoto zapomnijo vsi, ne glede na jezik, ki ga govorijo. Več o Nintendovi novi konzoli, ki bo predstavljena predvioma letos novembra, lahko preberete tule.

Izvorna novica na Nintendo-Europe.

28 komentarjev