»

New Orleans - samo Windows uporabniki lahko zahtevajo denarno pomoč

Ars Technica - FEMA (Zvezna agencija za upravljanje v katastrofah) je onemogočila Mac in Linux uporabnikom, da bi zaprosili za denarno pomoč. Agencija je postavila internetni center, ki deluje samo z Internet explorerjem 6. Do sedaj je uspelo iz tabora ne-Windows uporabnikov samo Mac uporabnikom, ki so imeli nameščeno Opero (ki se lahko identificira kot IE6), da se lahko povežejo na center. Uporabniki drugih brskalnikov sicer lahko brskajo po strani, ampak ko se hočejo prijavit jih pričaka sledeče sporočilo:
In order to use this site, you must have JavaScript Enabled and Internet Explorer version 6.

Ars Technica poroča, da so delavci agencije FEMA obupani nad tem, da so vezani na Windows sisteme za potrebe njihovega servisa. Porabit morajo namreč precej denarja, namenjenega za pomoč, za nakup Windows licenc, da lahko pomagajo več tisoč žrtvam da vložijo zahtevo za pomoč.

Pritožujejo se, da traja celo večnost, da usposobijo in pokrpajo Windows delovne postaje preko windows update, medtem ko bi...

44 komentarjev

Kdo se boji Linuxa?

Slashdot - Kljub temu, da je David še vedno le mala pikica na Goliatovem radarju, se ta zaveda nevarnosti. Micro$oft je tako vsem svojim preprodajalcem naročil, naj imajo oči na pecljih. Če vidijo, da kakšen njihov odjemalec razmišlja o preskoku na Linuxe, se morajo brž posvetovati s centralnim (marketinškim) komitejem, ki bo morda odobril posebno znižanje cen, da bi nevernega grešnega čezplotskakalca(tm) odvrnili od te poteze.
Če ne drugega bo Linux tako prinesel vsaj znižanje MSjevih cen (tja do 50%). Seveda le za podjetja, ki bodo to znala izkoristit. Pri nakupu novih računalnikov bo Micro$oftov davek ostal enak.
MS se očitno požvižga na nedavno monopolno sodbo, ki takšne ponudbe eksplicitno prepoveduje.
Več pa vam lahko pove Yahoo

3 komentarji

SiS Xabre 600

Hexus - Nova iznajdba podjetja SiS je gotovo ena izmed najbolj vročih tem teh dni, saj skoraj ni strani, na kateri grafikulja ne bi bila vsaj omenjena. Na Hexus pa so spisali pravi članek o novem SiSovem paradnem konju, ki ima odlično razmerje kakovost/cena. Sam procesor je grajen v 0.13 mikronski tehnologiji, kar je velik plus za grafično kartico. Velika pomanjkljivost tega testa pa je v tem, da je bila Xabre 600 primerjana le s Xabre 400, kar nam ne da ravno najboljšega pogleda na položaj kartice med konkurenco. A vseeno, klik!

0 komentarjev

Bot-stripar?

Slo-Tech - Najprej kratek uvod. Verjetno vsi poznate načelo "milijon opic" - gre se preprosto za to, da če posadimo vsako izmed milijona opic za svoj pisalni stroj, kjer naključno tolčejo po tipkovnici in dovolj dolgo čakamo, bo ena izmed njih nekoč napisala Hamleta (ali pa neko drugo literarno delo). Gre pač za preprosto vajo iz verjetnosti.

V svetu mrežnih stripkov (t.i. webcomic, kot npr. Megatokyo ali pa MacHall) pa je to načelo nekdo začel izkoriščati. Mark Levin je skupaj zbasal stvar, ki se ji reče Pants Pants Revolution, ki sicer nima blage veze z naslovom, je pa vseeno zanimiva.

Gre za bota, ki spremlja določen IRC kanal, reže ven koščke dialoga, skripta jih pa pari z naključnimi osebami in ozadji. Seveda je večina tistega, kar pride ven, popolen nesmisel (skoraj kot strip domnevno najboljšega slovenskega računalniškega magazina) - ampak včasih se pa najde kaj zanimivega. Glavni trik pa je, da stripe ocenjujejo obiskovalci, ter se jih da filtrirati po kvaliteti. Nekateri izmed...

5 komentarjev

Več in več in več in več napetosti

Slo-Tech - Naš Sergio je pač odvisen od voltaže. Če je nima dovolj v svojem procesorju ni srečen. Zato je na svoji "brand new" plošči izvedel trik, ki mu je zvišala napetost. Od 1,85 V je priletel na kar 2,05 V napetosti! Ogromno! Kako? Samo prilotamo en uporček in voila! Toda, da ne boste sedaj pospajkali desetih pinov, vam je v članku razložil kam točno priciniti upor. Ogled za vse hardcore overclockerje obvezen!

7 komentarjev

AXCEL216's MAX Speeed WinDOwS Tricks Secrets

Slo-Tech - Hm, včasih se zgodi, da dobimo novico, ki je ni treba popravljati in je že sama po sebi dobra za objavo. Sledeča je gotovo ena izmed takih, čeprav se spet nisem mogel braniti lektoriranja. Sicer pa, nihče ni popoln .

Vesela novica za vse Windows uporabnike:
To je res velika stran... čez 100 strani (s 1000+ triki) ki se še dodajajo. Tukaj so triki za vse Micro$oftove OSe (da, tudi DOS in Win 3.x), poleg tega je tu še ena izmed večjih zbirk člankov o overclockanju. Najdemo tudi nasvete za igre, easter egge (, registry hacke, linke do različnih orodij (toolov - tudi za DOS :)), antivirus nasvete, tune upe, benchmarke.... in oh in sploh. Ta stran obstaja že od leta 1993, po njihovih podatkih pa ima 3 milijone obiskovalcev (wow)!
Thanx, Jure.

1 komentar

Ročno gnani Linux strežnik

LinuxDevices - Kateri so najbolj odbiti predelovalci računalnikov? Tisti, ki na chipset tlačijo Golden Orba? Tisti, ki izmaličijo računalnik do nerazpoznavnosti (modifikatorji)? Če ste imeli pripadnike teh taborov za malce čudne, potem si morate nujno ogledati tole stran. Nekdo se je spravil na enega najbolj čudnih projektov, kar sem jih kdaj videl - spletni strežnik, ki bazira na Linuxu (logično ) je spravil v svetilko na ročni pogon. Tip obvlada stvari, saj je preko diname na koleso napajal svojega Spectruma ZX81. Drugače dinamo v svetilki proizvede ravno toliko energije, da računalnik lahko požene Linux, potem pa postane preskrbovanje z energijo problem. Ročno gnani strežnik je gotovo ena izmed najbolj...

10 komentarjev

Kravjek all over

Futuremark - Ali veste, kaj pomeni po angleško "easter egg"? Ja, velikonočno jajce, to že vemo. V prenesenem pomenu pa to pomeni mali skriti bonbončki, ki odprejo nove zmožnosti v programu in so tam nastavljene bolj za zabavo, kot zares. Easter egg je, na primer, bil seznam ustvarjalcev Internet Explorerja ter možnost ogleda vseh nagic v Leisure Suit Larryju 7 (kje so ti časi... ). Torej, k sržu novice: MadOnion je v slogu z vso velikonočno tradicijo objavil, da se v 3D Marku 2001 skriva velikonočno jaje. Klik, če ne verjamete. Povedali niso, kje je, zatorej vam pravim samo: Išči in našel boš. To jaje naj bi odprlo pot do letečih krav, kar malo spominja na Cow Level od Diabla II, ampak vseeno.

3 komentarji

Končana posodobitev trikov

Jaz - Ker je danes pač zelo malo novic, sem se lotil drugega koristnega dela in vzdrževanja strani. Že nekaj časa me bode v oči nepopoln indeks vseh člankov, trikov in testov ter nedelujoče povezave med samimi članki (in ostale drobne napakice, ki so ostale po prenosu člankov v novi design). No, obveščam vas, da sem končal s prenovo vseh trikov. Popol in izboljšan indeks (vsi triki so opremljeni s komentarji, dodan je avtor...) najdete tukaj (ali enostavno kliknite na povezavo v levem meniju), vsak posamezen trik pa sem predelal. To pomeni, da med triki ne boste več našli mrtvih povezav, nedelujočih slik, dodal pa sem tudi manjše kozmetične popravke...Sedaj me čakajo še "samo" članki in testi, potem pa se lotim Download sekcije in Povezav. Jaome [:\\]!

5 komentarjev