»

Seminar Društva elektronikov Slovenije

Slo-Tech - V prostorih Fakultete za Elektrotehniko v Ljubljani bo 14.4.2012 od 9:00 do 18.00 ure potekal seminar na temo komunikacijskih protokolov za amaterje. Seminar je razdeljen na več logičnih delov: 1. Osnove komunikacijskih protokolov, 2. Uporabni komunikacijski protokoli, 3. Sestavljanje komunikacijskih protokolov, 4. Nastavitve strojne opreme, 5. Praktična demonstracija v živo

Natančnejša vsebina seminarja je prikazana na Elektronik.si

Vzporedno s seminarjem bo tudi razstava z naslovom "Elektronika v nostalgiji".

Prijave na naslov društva : drustvo.elektronikov@gmail.com

8 komentarjev

Nevrolingvistično programiranje oziroma kaj nas sodobna znanost lahko nauči o denarju in ljudeh

Kiberpipa - Nevrolingvistično programiranje (NLP) je skupek metod, ki omogočajo spreminjanje odločitvenih in vedenjskih vzorcev ljudi. Teorijo NLP sta v 70-ih razvila Richard Bandler in John Grinder, kmalu zatem pa je NLP postal svetovna uspešnica na seminarjih za izobraževanje prodajalcev in t.i. srednjega managementa.

Na Pipinem odprtem terminu boste imeli priložnost izvedeti, kaj je NLP, spoznati izvirno NLP metodologijo, ki bo tudi pojasnjena na nekaj konkretnih primerih iz prakse, poglobili pa se bomo tudi v najsodobnejša odkritja nevroloških znanosti in raziskali njihove implikacije v poslovnem in družabnem kontekstu delovanja človeka. V torek, 17.11. ob 19h v Kiberpipi.

Predaval bo Matevž Leskovšek, raziskovalec v Laboratoriju za Biokibernetiko Univerze v Ljubljani, projektni vodja v skupini Labena Razvoj in Raziskave ter aktivni član Poslovnega Kluba Byron - društva za izmenjavo in promocij odobrih poslovnih praks.

Seveda bo kot običajno na voljo neposreden prenos, na voljo pa so...

17 komentarjev

Domače branje: "Bogataj, Maja (ur.). 2003. Internet in pravo. Ljubljana: Pravna fakulteta."

Slo-Tech - Bogataj, Maja (ur.). 2003. Internet in pravo. Ljubljana: Pravna fakulteta.

Zbornik Internet in pravo je eno prvih slovenskih del , ki obravnava pravne vidike interneta. Gre za zbirko predavanj iz seminarja, ki se je na to temo odvil na Pravni fakulteti v Ljubljani. Šest avtorjev se je dotaknilo številnih tem kjer se stikata pravo in internet. Te obsegajo tako področje elektronskega poslovanja, sodne pristojnosti, odgovornost ponudnikov internetnih storitev (pri čemer je obravnavan tudi ameriški Digital Millenium Copyright Act), problem avtorskega prava na internetu in problem zasebnosti ter nekaterih osebnostnih pravic.

Zbornik je uredila Maja Bogataj, ki jo poznamo iz CreativeCommons Slovenija. Priporočamo ga vsem, ki jih zanima kakšni so pravni problemi povezanimi z internetom, predvsem na področju slovenske zakonodaje. Branje posebej toplo priporočamo tudi slovenskim državnim uradnikom.

11 komentarjev

Festival ustvarjalnosti in svobodne kulture (Creativecommons)

Slo-Tech - Creative Commons Slovenija takole vabijo na Festival ustvarjalnosti in svobodne kulture:

»29. oktobra se bo tudi Slovenija pridružila že več kot 20 državam, ki imajo prilagojene CC licence svojim pravnim redom in v svojem jeziku, zato bo to čas za praznovanje in srečanje ter izmenjavo izkušenj s CC prijatelji iz vsega sveta. Lansiranje slovenskih CC licenc bo CC Slovenija praznovala s štiridnevnim Festivalom ustvarjalnosti in svobodne kulture, ki bo potekal od 26. do 29. oktobra 2005 v Ljubljani na več lokacijah.«

Za študente (prava), pravnike in vse tiste, ki jih zanima avtorsko pravo v povezavi z novimi tehnologijami, posebej opozarjam na:

1. predstavitev slovenskega prevoda knjige Free Culture</i>, profesorja Lawrencea Lessiga; petek, 28. 10., ob 18. uri, Cankarjev dom, Klub CD;

2. pravni seminar Režim avtorskega prava v digitalni dobi, podroben seznam avtorjev in predavanj si oglejte tukaj; petek, 28. 10., ob 9. uri, Cankarjev dom, Štihova dvorana;

3. lansiranje...

0 komentarjev