»

Ubuntu 11.10 je dobil ime

Ozelot

Slo-Tech - Kot je že v navadi v Ubuntu skupnosti, se kmalu pred izdajo nove različice operacijskega sistema najavita tudi oznaka in ime naslednje različice, ki bo šele začela nastajati. Tako je pred nekaj urami je Mark Shuttleworth oznanil ime, ki ga bo nosil Ubuntu 11.10. Predlaganih je bilo kar nekaj bolj ali manj posrečenih imen, med drugimi tudi Oddball Octopus in Orgasmic Oyster.

Na koncu je Mark, po tehtnem razmisleku, ugotovil, da Ubuntu potrebuje ime, ki bo opisovalo skrivnostne možnosti in zmožnosti ter skorajda čudežno vsebino. Novi Ubuntu se bo imenoval Oneiric Ocelot ali po slovensko Zasanjani Ozelot.

Ozelot sicer spada v družino mačk, bolj natančno v rod Felinea. Imenujejo ga tudi škratji leopard, ime, ki je povsem na...

32 komentarjev

Američani snubijo bodoče IT-strokovnjake s tekmovanjem

US Cyber Challenge

Heise - Da bi ponovno vzpostavili primat na področju obvladovanja kiberprostora, so se Američani zatekli k zanimivemu projektu. Predstavili so US Cyber Challenge, s katerim bodo poiskali 10.000 nadebudnih mladih Američanov, ki jih bodo kasneje vzgojili v vrhunske strokovnjake, raziskovalce in napadalce na spletu.

Program sestoji iz treh tekmovanj: CyberPatriot High School Cyber...

21 komentarjev

OCZ predstavil Neutrina

X-Bit Labs - Na hannovrskem CeBIT-u je proizvajalec OCZ predstavil nov netbook, ki nosi ime Neutrino. Oglašujejo ga kot prvi netbook iz svoje serije DIY (do-it-yourself oz. napravi sam), saj ga bo uporabnik lahko kar dobro prilagodil po svojih željah in zahtevah. Vse izvedenke bodo imele 10-palčni zaslon z ločljivostjo 1024 x 600 in procesor Atom N270, več svobode pa bodo ponujale v svojem drobovju. Tako bo končni uporabnik izbral in kasneje brez izgube garancije zamenjal količino pomnilnika ter velikost in vrsto trdega diska (klasični ali SSD). Ali bo OCZ ponudil tudi izbiro med tovarniško vgrajenim enojedrnim in drugimi dvojedrnimi Intelovimi Atomi še ni znano, prav tako se ne ve, ali je v vse skupaj zgrajeno na starem Intelovem naboru 945 GSE ali novejšem GN40. V ZDA ga pričakujemo v drugem četrtletju letos.

2 komentarja

Zlata mrzlica se vrača

Viper's Lair - Čeprav so časi nehenega iskanja za zlatom že minili, je zlato še vedno iskana kovina, ki se ne uporablja le v zlatarstvu. Eden izmed alternativnih način koriščenja je tudi uporaba v hladilne namene, saj ima zlato dobro toplotno prevodnost. To je bil tu razlog, da je OCZ v svojo kolekcijo pomnilniških ploščic vključil tudi "zlat" pomnilnik, ki ga krasi žlahtno obarvan hladilnik. V kompletu sta dve DDR PC4000 ploščici pomnilnika, ki sta prilagojeni dvokanalnemu načinu delovanja.

5 komentarjev

TwinMOS & Buffalo Technologies DDR 466

Tom's Hardware - Pred kratkim se je na trgu pojavil DDR 466 oz. PC3700 pomnilnik, ki na papirju močno prekaša svoje predhodnike. Da pa bi ugotovili sposobnosti te nove tehnologije so na Tom's Hardware stestirali pomnilnik dveh različnih proizvajalcev. A zanimivo je, da tokrat v test ni bilo vključenih odmevnejših podjetij kot sta OCZ ali Kingston, temveč le TwinMOS in manj znani Buffalo Technologies. Prišli so do zaključka, da je ta tehnologija primerna za navijanje, medtem ko nenavita ne izkoristi vseh zmožnosti.

4 komentarji

Drugačen test prenosnika

Padec prenosnika

The Register - Videli smo že streljanje v (neuporaben) monitor, različne načine uničevanja komponent, lomljenje neuspešno pečenih ploščkov pa je tako na dnevnem redu računalničarjev. Sedaj pa si predstavljate, da ste urednik spletne strani posvečene prenosnikov in da k vam pride nekdo izmed vodilnih ljudi proizvajalca ter vam namigne, da prenosnik vržite z mize.

To se je zgodilo avtorjem češke strani Notebooky.cz, ko jim je eden izmed predstavnikov Gericoma namignil, da naj v testu prenosnika za vojaške namene le-tega nežno porinejo z mize. Ker bo seveda preživel. Ker pa jim to ni bilo dovolj,...

10 komentarjev