»

Google bojda pripravlja lasten telefon

Telegraph News - Bistvena razlika med Googlovim in Applovim pristopom v segmentu pametnih telefonov je razdelitev nalog glede proizvodnje in dizajna. Medtem ko Apple vse niti drži v svojih rokah in podizvajalcem prepušča le golo sestavljanje, je Google skrbnik operacijskega sistema Android, ki ga proizvajalci telefonov prilagodijo in namestijo na strojno opremo po svojem okusu. Toda tudi to se ima spremeniti, pravijo viri blizu Googla.

Sicer imamo že nekaj časa Nexuse, ki so vmesna rešitev, saj jih v celoti zasnuje Google ter na njih teče originalni Android brez predelav in dodatkov, a gre v osnovi še vedno za LG-jeve ali Huaweijeve telefone. Zato so zanimive napovedi, da naj bi Google še pred koncem leta izdal resnično svoj pametni telefon, ki bi bil v celoti plod Googlovih...

20 komentarjev

Najtanjša in vodoodporna tablica iz Sonyja

vir: Sony
Sony - Sony je na MWC-ju pokazal pretekli mesec napovedani tablični računalnik Xperia Tablet Z. Poudarili so dvoje njegovih odlik: je najtanjši tablični računalnik in poleg tega je še vodoodporen.

Tablica ima vidno diagonalo dolžine 10,1 palca (ločljivost 1920 x 1200) in Qualcommov štirijedrni procesor APQ8064 z 1,5 GHz. Družbo mu delata 2 GB pomnilnika in 32 GB (ali pa 16 GB) prostora za shranjevanje podatkov. Ima še kamero Exmor R z 8,1 milijona točk, podporo za NFC, LTE, kartice microSD in S-Force, kakor se imenuje Sonyjeva tehnologija za doživetje prostorskega zvoka. Akumulator ima kapaciteto 6.000 mAh, za dobro izrabo pa skrbi Battery Stamina. Vse skupaj poganja Android 4.1. Sony je te zmožnosti stlačil v tablico debeline 6,9 milimetra, kar je rekord, ki tehta 495...

22 komentarjev

Googlov novi telefon razprodan v minutah po odprtju trgovin

Google Nexus 4

Slo-Tech - Včeraj, 13. novembra je Google v svoji spletni trgovni Google Play v izbranih državah začel s prodajo svojega najnovejšega telefona Google Nexus 4. Po poročanjih je v Avstraliji 16GB različica pošla v vsega 22 minutah, 8GB različica pa je bila na voljo skoraj dve uri. V Veliki Britaniji in ZDA je zaloga pošla še hitreje, saj je že nekaj minut po začetku prodaje po Twitterju zakrožila novica, da telefona ni več na zalogi. Navala kupcev niso zdržali niti strežniki spletnega velikana, saj je mnoge kupce na spletni strani pričakalo obvestilo o napaki.

Hkrati z Nexusom 4 se je začela tudi prodaja Googlove 10 plačne tablice Google Nexus 10. Zaloga le-te je v spletni trgovini zdržala več ur za 32GB izvedenko, 16GB pa naj bi v nekaterih...

96 komentarjev

Google I/O - 1. dan

Nexus Q

Slo-Tech - Te dni v San Franciscu poteka Googlova vsakoletna prireditev I/O (kjer kratica pomeni inovacije v odprtem). Na tej razvijalski konferenci Google predstavi, kaj novega so pripravili in kaj se nam še obeta, zato je dogodek vreden pozornosti. Medtem ko danes popoldne po našem času poteka drugi dan konference (od treh), si poglejmo, kaj je Google pokazal na včerajšnjem uvodu. Ta je bil po pričakovanjih namenjen Androidu.

Prihaja namreč Android 4.1 s kodnim imenom Jelly Bean, ki sicer ne bo prinesel radikalnih novosti, bo pa dobrodošla nadgradnja. Verzija 4.0 (Ice Cream Sandwich) je namreč poenotila verziji za tablice in telefone (Gingerbread in Honeycomb), Jelly Bean pa bo sedaj vse novosti v združeni verziji izpilil. Nadgrajena obvestila (Notifications) ne bodo več...

44 komentarjev

Google pripravlja lasten tablični računalnik

The Wall Street Journal - Vedno glasnejše in verjetnejše so govorice, da Google pripravlja lasten tablični računalnik, s katerim se želi podati v tekmo z Applom, Amazonom in ostalimi proizvajalci tablic. Kot trdi The Wall Street Journal sklicujoč se na vire blizu Mountain Viewa, bo Googlov tablični računalnik na voljo še letos poleti.

To se je zareklo kar Googlovemu nekdanjemu izvršnemu direktorju Ericu Schmidtu, ki je decembra napovedal tablični računalnik v naslednjih šestih mesecih. Če gre verjeti analitikom, bo imel 7-palčni zaslon z ločljivostjo 1280 x 800, ki ga bo poganjal Android 4.0 (Ice Cream Sandwich), in Nvidiino Tegro 3 - ni pa to nujno. Na sploh naj bi bil Googlov tablični računalnik konkurenca predvsem Kindlu Fire in ne toliko...

10 komentarjev

CES 2012: Nvidia in Asus predstavila tablico s Tegro 3 in Androidom 4

engadget - V Las Vegasu se je včeraj popoldne začel vsakoletni sejem CES, ki bo trajal do petka. V tem času bomo spremljali kopico novosti, ki jih bodo igralci elektronske branže predstavljali in napovedovali. Poglejmo si Nvidio, ki je včeraj skupaj z Asusom predstavila nov tablični računalnik, ki ga poganja Nvidiin procesor Tegra 3.

Tegra 3 oziroma Kal-El, kakor je tudi bila znana v razvoju, je Nvidiin mobilni sistem na čipu (SoC) nove, tretje generacije. Njegova glavna odlika je pet jeder, od katerih so štiri klasična ARM Cortex A9 s frekvenco 1,3 GHz (oziroma 1,4 GHz, kadar poganjamo le eno) in eno oskubljeno varčno jedro s 500 MHz, ki teče, ko potrebujemo manj procesorske moči, da podaljša avtonomijo delovanja naprave.

Nov...

28 komentarjev

Google pripravlja prenovo YouTuba

The Wall Street Journal - Google pripravlja korenito prenovo YouTuba, poroča The Wall Street Journal. Zaradi naraščajoče konkurence v obliki strani za spremljanje televizijskih vsebin (recimo Netflix in Hulu), ki že izpodjedajo primat klasične televizije in v nejevoljo potiskajo televizijske hiše, bo Google na YouTubu večji poudarek dal "kanalom". Kakšen ducat ali dva jih bomo po prenovi našli na straneh in vsak bo prinašal nekaj ur profesionalnih vsebin na teden. Dodatni kanali bodo nastali iz zbirke najžlahtnejših posnetkov, ki so že na strani.

V prenovi naj bi samo za naročilo novih vsebin potrošili 100 milijonov dolarjev. Pri tem Google cilja na...

12 komentarjev

Google pripravlja digitalno knjigarno

CNet - Google se bo letos konec junija ali v začetku julija podal v e-črkarsko pravdo, ki jo bijejo Amazon, Apple in Barnes in Noble. Nova storitev Google Editions bo kupcem omogočila nakup digitalnih verzij knjig, drugim trgovcem, tudi neodvisnim, pa celo njihovo prodajo na svojih straneh za ustrezne odstotke dobička. Kateri založniki bodo v projektu sodelovali in kakšna bo cenovna politika, še ni znano. Dodajmo, da je Google že lani obljubil, da bo v formatu EPUB brezplačno ponudil dela, ki so že v javni lasti. Posebej zanimiva pa zna biti Googlova nova knjigarna, če se bodo uspeli poravnati z založniki. Ob pozitivnem izidu bi namreč lahko prodajali tudi avtorsko zaščitene knjige, ki niso več v tisku, tantieme pa bi dobili lastniki avtorskih pravic.

15 komentarjev

Google pripravlja Android tiskovno konferenco

Povabilo za izbrano smetano tehnoloških strani

vir: engadget
engadget - Google za povabljene srečneže 5. januarja nekje v bližini Googleplexa v Mountain Viewu (v Kaliforniji) pripravlja tiskovno konferenco, katere glavna tema bo Android. Google naj bi tako odgovoril na vsa pereča vprašanja ter, najpomembneje, po vsej verjetnosti predstavil težko pričakovani Nexus One oz. Google Phone. Razkrite bodo verjetno tudi nekatere strategije, saj so tekom letošnjega leta agresivno oglaševali Android skupaj z Motorolo in Verizonom, zdaj pa bi lahko vso to prepoznavnost obrnili sebi v prid s svojo napravo in tako potolkli konkurente. Tega se bojijo mnogi analitiki ter menijo, da bi to ubilo idejo odprte...

15 komentarjev

Google pripravlja iskalnik po glasbi

Wired News - Wired poroča, da Google pripravlja nov iskalnik po glasbenih datotekah, ki bi ga lahko ugledali že prihodnji teden. Sklicujoč se na interne vire, sicer priznavajo, da večina informacij sicer še manjka. Povsem znano ni niti še ime: omenjajo se možnosti Google Music, Google Audio in Google OneBox. Uporabniki bodo imeli možnost iskati po skladbah, pri čemer bodo zadetki vodili na strani Lala ali iLike, kjer bo moč poslušati posnetke. Obe podjetji za naslednjo sredo načrtujeta dogodek z imenom Discover Music, kjer naj bi vso stvar uradno predstavili. Bomo videli, kaj bo nastalo iz tega.

9 komentarjev