»

Apple iPad 3 podpira 4G le v Severni Ameriki, v Avstraliji že vložena tožba

Slo-Tech - Tedne po izidu Applov novi tablični računalnik iPad 3 še vedno polni časopisne vrstice. Pisali smo o težavah s prikazom realnega časa polnjenja in požrešnih aplikacijah, sedaj pa je Apple na tapeti zaradi zavajajočega oglaševanja podpore za 4G. Najbolj se je zapletlo v Avstraliji.

Težava tiči v verziji, ki po Applovih besedah podpira povezljivost Wi-Fi in 4G LTE, medtem ko verzija le z Wi-Fi ni problematična. Prenos podatkov prek mobilnega omrežja četrte generacije (4G) je mogoč le v ZDA (operaterja AT&T in Verizon) in Kanadi (operaterji Bell, Rogers in Telus), medtem ko drugod po svetu iPad deluje le prek omrežja 3G, kakor je bil to slučaj že pri njegovem predhodniku. Razlog je frekvenčna džungla, saj v Severni Ameriki za 4G...

30 komentarjev

Še o težavah z novim iPadom

Los Angeles Times - Novi iPad se izvrstno prodaja. S polic je samo v prvem tednu dni odletelo kar 3 milijone enot - nekje 3x toliko kot za dvojko - med njimi kar nekaj v slovenske roke. Zato seveda že imamo spisek pripomb, prav tako rekordno dolg.

O težavah s polnjenjem baterije smo že pisali. Trojka ima zaradi požrešnega zaslona in osrednjega čipa še enkrat zmogljivejšo baterijo, ki jo je treba polniti dolgih šest ur, indikator baterije pa zmotno pokaže 100%, še preden je ta v celoti napolnjena (nekje dve uri prehitro). Posebej zoprno naj bi bilo, da se ob nadaljevanju uporabe na kablu praktično ne polni, se pravi, ga je za polnjenje treba pustiti na miru.

Večja baterija je obenem razlog za pol milimetra...

151 komentarjev

Polnjenje iPada 3 traja dlje od pričakovanj

ZDNet - Applov novi tablični računalnik iPad 3 je naokoli že teden dni, kar je dovolj časa, da so ga ljudje dodobra preizkusili in poiskali vse morebitne napake. Za zdaj večjih napak v iPadu 3 niso našli (za razliko od eskapade z anteno v iPhonu 4), se pa na spletu čudijo nad vedenjem polnilca. Ko indikator na napravi pokaže, da je baterija napolnjena 100-odstotno, se ta polni še debeli dve uri. Običajno je, da polnjenje traja še nekaj časa, a dve uri sta preveč.

Težavo je odkril Raymond Soneira, ko je spremljal porabo električne energije pri polnjenju iPada. Ugotovil je, da še 130 minut po izpisu 100-odstotna napolnjenost polnilec polni baterije. Če napravo pred tem izključimo iz napajanja, je tudi njena avtonomija krajša, kar potrjuje dejstvo, da baterije dejansko niso do konca...

109 komentarjev

Novi iPad

Tim Cook je prevzel uvodne besede, nato pa vajeti prepustil drugim.

vir: Delo
Delo - Kot gotovo že veste, so jabolčni včeraj predstavili naslednjo različico priljubljenega tableta iPad, imenovano kar "novi iPad" (the new iPad), ne iPad 3.

Ključna novost je po pričakovanjih visokoresolucijski 2048x1536px "retina" zaslon; po Applovih besedah trenutni rekorder med mobilnimi napravami. Gostota pikslov (264px/palec) je sicer nekoliko nižja kot pri zadnjih iPhone 4S in iPad Touch (326px/palec), a pri običajni razdalji 30-40 cm od obraza vseeno zadostuje, da oči ne bodo mogle razločiti dveh pik. Proizvaja ga Samsung, zato analitiki že špekulirajo o Galaxy tabu z isto resolucijo (bojda v drugi polovici leta).

Številni razvijalci so v pričakovanju vse te zaslonske dobrote že začeli posodabljati svoje aplikacije...

129 komentarjev

Časopis New York Post našel zanimiv način za pospešitev prodaje iPad aplikacije

Takšno obvestilo po novem čaka obiskovalce New York Posta z iPadom v roki. Slikco smo pripravili v Firefoxu z uporabo plug-ina User-Agent Switcher.

Slo-Tech - Murdochov News Corp veliko stavi na plačljivo časopisje, zato so večino svojih edicij v zadnjega pol leta že postavili za tak ali drugačen plačilni zid (paywall). Velikih zaslužkov so se obetali predvsem na platformi iPad, ki naj bi bila kot nalašč za naročanje in branje časopisov. A kot kaže, številke niso bile najbolj impresivne, zato so se odločili za zanimiv model pospeševanja prodaje.

Od danes naprej branje NY Posta ni več mogoče z brskalnikom Safari na iPad-u. Uporabniku se prikaže zgolj obvestilo, da je vsebina dosegljiva ekskluzivno z namensko iPad aplikacijo.

Stran še vedno mirno deluje z brskalnikom Opera za iPad, na vseh Android tablicah in seveda na PC-ju. Blokada, sodeč po naših...

8 komentarjev

Apple je po pričakovanjih predstavil iPad 2

vir: engadget
engadget - Na današnji prireditvi je po pričakovanju skorajda vseh, ki jim za takšne dogodke ni vseeno, Apple predstavil drugo generacijo iPada. iPad 2 se močno sklada z vsemi napovedmi, ki smo jih že slišali pred predstavitvijo, a Steve Jobs (izgledal je vitalno), ki je prireditev vodil, ni govoril le o iPad 2. Predstavitev je, kot je za Apple običajno, začel z venčkom statističnih podatkov iz preteklega obdobja, kjer se je tokrat osredotočil predvsem na iPhone in iPad. Po Applovih besedah je bilo leto 2010 leto iPada, saj so jih v le devetih mesecih, od aprila, ko je bil predstavljen, prodali kar 15 milijonov. Njihov tržni delež med tabličnimi napravami znaša prek 90 %, medtem ko je namenskih aplikacij za iPad že prek 65.000 (za...

192 komentarjev

Zakaj Apple ne mara Flasha

Slo-Tech - Največ prahu je takoj po izidu Applovega tabličnega računalnika dvignil Flash. Kakor iPhone in iPod tudi novi iPad ne podpira Flasha, kar je za uporabnike slednjega večji problem kot ostale. Medtem ko sta iPhone in iPod telefon in predvajalnik glasbe, ki sicer nudita vrsto dodatnih funkcij, je iPad tablični računalnik, ki mu je brskanje po spletu osnovna funkcija. Ker splet brez Flasha ni splet, so uporabniki besni, Steve Jobs pa neomajen. Da bi ga bolje razumeli, jim je skušal vse skupaj pojasniti v odprtem pismu.

Takole jih razčlenil svoje argumente.
  • Odprtost. Apple si prizadeva za odprtost vseh internetnih standardov, kamor sodijo HTML5, CSS in Javascript. Flash je v ekskluzivnem upravljanju Adoba, ki lahko z njim počne, kar ga je volja. Za zdaj so bili benevolentni, a to ne spremeni dejstva, da je Flash v svoji srž zaprt in lastniški.
  • Video. Čeprav Apple pogosto posluša kritiko, da je uporabnike prikrajšal za video izkušnjo na spletu, je večina posnetkov vidna tudi na iPadu....

228 komentarjev

iPad tudi uradno Applov

vir: engadget
engadget - Težav v zadnjih minutah pred začetkom prodaje za Apple tako očitno ne bo, saj so zdaj tudi uradno ponosni lastnik imena iPad, prej v lasti Fujitsuja. Slednji je iPad registriral v letu 2003, ko so pripravljali na Windows CE osnovano napravo, namenjeno za pomoč prodajalcem. Apple in Fujitsu sta se sicer glede imena začela pogovarjati že lanskega septembra, ko so pri Applu želeli kar neposredno registrirati znamko iPad. Celo januarja celotna zgodba še ni bila dorečena, a to ni ustavilo Appla, da ne bi...

1 komentar

Apple bo namesto baterij menjal iPade

vir: engadget
engadget - Da pri večini Applovih izdelkov ni mogoče enostavno zamenjati baterije (vsaj ne da bi morali napravo razdreti na prafaktorje, kar razveljavi garancijo), vedo praktično vsi. iPad tukaj ni nobena izjema, a predstavlja novost na področju servisiranja izrabljenih baterij. V ZDA so do sedaj kupcem njihovih izdelkov omogočali, da so svoje iPode in iPhone poslali k samemu Applu (oz. jih odnesli v najbližjo Applovo trgovino), kjer so jim baterijo proti plačilu zamenjali in napravo poslali nazaj. Pri iPadu ne bodo menjali le baterije, temveč kar celotno napravo.

V približno enem tednu bodo tako nesrečni uporabniki, ki se jim bodo izrabile baterije, za $105,95 (v ceno je vključena poštnina) dobili vrnjen popolnoma drug iPad, ki...

96 komentarjev