»

Na Android prihaja Minecraft

Android Central - Razvijalski studio Mojang, ki razvija zelo zanimivo igro Minecraft, je uradno napovedal različico igre za Android in jo tudi že pokazal v gibljivi sliki. Podrobneje jo bodo predstavili na prihajajočem igričarskem sejmu E3, ki se bo med 7. in 9. junijem dogajal v Los Angelesu, bo pa Minecraft za Android ob izidu obenem prva ekskluziva za Sony Ericssonov mobilnik Xperia Play. Prva različica bo torej prirejena za delovala z Xperiinimi fizičnimi gumbi, namenjenih prav igranju iger. Kasneje, še pred koncem leta, bosta sledili različici tudi za ostale naprave z Androidom kot tudi za platformo iOS. Podatke o ceni ter o obdobju ekskluzivnosti za Xperio Play bomo najverjetneje izvedeli na sejmu E3, saj zaenkrat ti podatki še niso znani.



Za...

16 komentarjev

Gran Turismo 5 pri nas šele konec leta?

Na lepotce bo treba še počakati

vir: bit-tech.net
bit-tech.net - Pri vseh zamudah lahko le upamo, da se 5. izdaje priljubljene serije Gran Turismo ne loteva sindrom Duke-Nukem-Forever. V intervjuju za špansko stran Canarias al Dia je James Armstrong, vodilni mož portugalske veje Sonyja ter član Sony Europe, povedal, da Gran Turismo na policah evropskih trgovin pričakuje še pred letošnjim božičem. Glede na prvotno načrtovan marčevski izid na Japonskem, ki se je že zamaknil za nedoločen čas, igro lahko pričakujemo šele v drugi polovici leta, najverjetneje v jeseni oz. šele decembra. Vsi ljubitelji serije pa pozor! James Armstrong je imel podobne napovedi že lani, ko je napovedal, da se bo evropski izid zgodil še pred koncem leta 2009, kar je potrdil tudi Sony in se tega držal vse do lanskoletnega Tokyo Games Showa. Takrat so...

28 komentarjev

Prodaja Windows XP ne jenja

Slashdot - Kljub temu da je Windows XP že star operacijski sistem - v tej branži je šest let pač častitljiva starost - njegova privlačnost za kupce preseneča celo Microsoft. V prvih napovedih so prerokovali, da bo razmerje 85/15 med prodanimi kopijami Viste in XP, sedaj pa so ga popravili na 78/22, torej so si XP opomogli kar za 50 %. Ker so se celo nekateri OEM-partnerji odločili poleg Viste ponujati tudi XP, tak primer je Dell, bo Microsoft izdal novo izdajo Windows XP SP2c. V njej ne pričakujemo nobenih varnostnih popravkov ali novih funkcionalnosti, temveč zgolj razširjen nabor aktivacijskih ključev. Res je, spričo izjemne prodaje je redmondskemu gigantu pričelo zmanjkovati famoznih aktivacijskih ključev. Tu.

99 komentarjev

Hodeči igralčki

Slashdot - CNN.com ima zanimiv članek, v katerem opisuje najnovejšo reklamo kampanijo Nintenda. Nintendo Street Team je skupina ljudi, od katere ima vsak član na sebi kakšno Nintendovo konzolo. Na prsih mu visi zaslonček, na hrbtu pa poln nahrbtnik baterij [:D]. Takšni potem hodijo naokoli in ponujajo mimoidočim, da preizkusijo Nintendove konzole in igre.

0 komentarjev

Playstation še vedno vodi

Short News - Kljub temu, da je Playstation 2 končno dobil pravo konkurenco v obliki X-boxa, Game Boy Advanca in Gamecuba, Sonyjeva konzola še vedno kraljuje po prodaji najbolj priljubljenih iger. Tako je izmed 20 najbolj prodajanih naslovov decembra, Playstationu 2 pripadalo 8, Playstationu 1 4, Game Boy Advancu 4, Gamecubu 2 in GB Colorju 1 naslov. Res pa je, da si je Sony medtem ustvaril kar dobro zaledje na tržišču, Microsoft in Nintendo pa si ga s svojimi novimi umotvori šele ustvarjata.

0 komentarjev

Milijoni konzol v Čezlužje

The Register - Microsoft in Nintendo sta objavila več podatkov o številu plasiranih enot svojih konzol na trg Severne Amerike: Microsoft je znova odposlal več kot milijon enot, do konca leta pa jih namerava 1 do 1,5 milijona; Nintendo bo poslal 1,3 milijona GameCube-ov, po vsem svetu pa jih namerava prodati kar 4,5 milijona, kar je 12,5 procenta več, kot je bilo predhodno načrtovano.

0 komentarjev

Nintendo uspešen

The Register - Nintendo je tri dni po predstavitvi dolgo opevanega Gamecuba prodal 300 000 primerkov, kar znaša dve tretjine od 450 000 primerkov, kolikor jih je Nintendo namenil za prvo prodajo. Medtem, ko se Japonci že sladkajo z Gamecubovimi igrami, pa Američani še vedno čakajo na 18 november, ko naj bi Gamecube prišel tudi v Ameriko.
Nintendo je optimističen in upa, da nedavni teroristični napadi ne bodo bistveno vplivali na prodajo, saj napovedujejo, da bodo v ZDA prodali do konca leta kar 1.1 milijona teh konzolic. Wow .

0 komentarjev

X-box

Vnunet - Izid X-box-a bo na Japonskem očitno zamudil. Krivdo bi posredno lahko naprtili Nintendu, saj se Microsoft po svojih besedah 'osredotoča na zagotavljanje dovoljšnega števila enot v Severni Ameriki'. Znano? - Seveda, enake namene ima Nintendo s svojim GameCube-om, ki bo izšel le nekaj dni za Microsoftovo konzolo. Skratka, X-box na Japonskem 22. februarja 2002. Klik!

Medtem pa MS na Madžarskem pospešeno gradi novo proizvodnjo linijo, namenjeno izdelavi konzol za evropski trg. Število enot ter datum izida bosta znana oktobra. Klik!

0 komentarjev

Nintendo GameCube bo zamudil

Vnunet - Novico sem sicer videl približno deset dni nazaj na ZDNetu, vendar sem na vnunet-u dobil malce 'jasneje napisano' . Namreč, v želji, da mu ob začetku prodaje ne bi zmanjkalo enot, kot se je to zgodilo Sonyu s Playstation-om, je Nintendo izid Igralne Kocke preložil iz 5. novembra na 18 november, 10 dni po izidu konkurenčnega X-box-a. No, kljub vsemu bo še vedno izšla tik pred ameriškim Zahvalnim dnem.

Kljub predhodnim napovedim pa bosta v času izida izšli samo dve Nintendovi igri - Luigi's Mansion in Wawe Racer.

1 komentar

Napovedana astronomska prodaja Gamecubov

The Register - Nintendova konzola Gamecube je na sejmu E3 požela ogromno zanimanje, ki pa se gotovo ne bo usahnilo še dolgo časa. Glede na zanimanje so se pojavile tudi prve napovedi o prodaji same konzole. Samo ob začetku prodaje na Japonskem, ki se bo začela 14. septembra je za pričakovati, da bodo ljudje dobesedno razgrabili prvih 500,000 primerkov. Nintendo pa namerava do konca leta na Japonskem prodati še nadaljnjih 400,000 Gamecubov. Znano je tudi, da bodo prvi serija izključno v vijolični barvi, v drugi seriji pa naj bi se pojavile tudi t.i. "alternativne" barve.
Za ZDA so napovedi povsem drugačne: do novembra, naj bi se na tem trgu prodalo okoli 1.1 milijona Gamecubov, Ameriški oddelek Nintenda pa načrtuje, da bo poleg konzol prodal še 900 000 kosov igre Luigi's Mansion. Do marca 2002 naj bi se število prodanih Gamecubov povečalo na 4 000 000. Ocen za evropsko prodajo še ni.
Tako, počakajmo samo še na uradne podatke, ki bodo potrdili napovedi . ...

0 komentarjev

Vas zanima trg konzol v prihodnosti?

The Register - Prihodnost bo kar se tiče konzol še precej zanimiva. Spopadli se bodo trije težkokategorniki - Sony PlayStation 2, Nintendo Gamecube in Microsoft X-Box. Kdo bo zmagovalec v številu prodanih konzol se še ne ve. Razni analitiki pa imajo precej zanimive razultate. Po podatkih ELSPA (European Leisure Software Publishers Association), bo PlayStation 2 do leta 2005 ostal kot najbolje prodajana konzola v Evropi, Ameriki in na Japonskem. Podatke za vse tri regije (kot tudi novico) najdete tukaj, zato jih ne bom posebej prepisoval. Povem le še to, da naj bi po raznih analizah Microsoft do konca leta 2004 prodal 31.62 milijonov X-boxov, Sony 31.62 milijonov PlayStationov 2 in Nintendo 31.88 milijonov Gamecubov. Vendar ne pozabite, da so to le špekulacije.

11 komentarjev