»

Facebook kupil Gowallo

Gowalla je od samega začetka bolj risankasta in enostavna od Foursquara, nekako tako kot Tumblr v primerjavi z Wordpressom.

vir: Mashable
Mashable - Kot poroča CNN, je Facebook pravkar zaključil nakup lokacijskega servisa Gowalla za še neobjavljen znesek in že seli njihove zaposlene iz Austina v Palo Alto, kjer bodo sodelovali pri integriranju svojih lokacijskih storitev v njihovo rešitev Timeline.

Gowalla je štiri leta star social media startup, precej podoben pri nas bolj znanemu Foursquaru. Za začetek si mora uporabnik namestiti njihovo mobilno aplikacijo ali obiskati spletno stran m.gowalla.com, kjer se prijavi v svoje priljubljene lokale / športne arene / turistične znamenitosti / karkoli (Spots) oz. oblikuje ilustrirano pot med njimi (Trips). Seveda so tu še značke za posebne dosežke (Badges) in posebej...

0 komentarjev

Foursquare dodaja checkine v dogodke

Nov vmesnik za checkin v 'kino predstavo'.

vir: TechCrunch
TechCrunch - Družabno omrežje foursquare, ki je popularno tudi na naši twitter sferi in ima od junija na voljo dodatnih 50 milijonov dolarjev financiranja, je po dolgotrajnem pritoževanju uporabnikov končno dodalo možnost checkinov na določen dogodek (koncert, košarkarsko tekmo, kino predstavo). Do sedaj se namreč bilo mogoče prijaviti le v določeni kraj (venue), kar so potem uporabniki izigravali tako, da so za večje dogodke vnaprej pripravili nov, navidezni kraj (fake venue), npr. z imenom "Koncert Elvis Jackson na festivalu Sziget 2011". S tem je bil velik križ, od nepopolnih podatkov, do duplikatov ali celo triplikatov in s tem povezanih težav s pridobivanjem cenjenega swarm badge-a. Po koncu dogodka...

3 komentarji

Ekipa iz Zagorja, Oust.me zmagala na ljubljanskem Mini Seedcampu

Oust.me vodi teritorije po lepem številu večjih slovenskih in tujih krajev.

Slo-Tech - Sredi prejšnjega meseca se je v IBM-ovi kristalni palači na Šmartinki dvajset izbranih ekip iz Slovenija, Balkana in širše okolice potegovalo za nove kontakte, pozornost mentorjev in sprejem v družino londonskega Seedcampa, ki velja za najbolj znan sklad zagonskega kapitala za evropske tehnične startupe. Včeraj so razglasili zmagovalce - to sta slovenska ekipa Oust.me in estonski startup za športne navdušence Sportlyzer. S tem se Oust pridružuje zdaj že tročlanski družini slovenskih seedcamp zmagovalcem - leta 2007 je to kot prvim uspelo blogging specialistom Zemanti, v začetku letošnjega leta ponudniku internetne telefonije Vox.io, leta 2008 pa je bil precej blizu Uniki.

Oust.me je podvig treh Zagorcev, gre pa za spletno aplikacijo, ki vojno za mayorshipe na lokacijskih socialnih omrežjih spremeni v boj za...

9 komentarjev

Foursquare pomotoma sesul bazo z badgi

Redni uporabniki so ponovno prejeli 'newbie' badge, ki ga dobi vsak začetnik po nekaj check-inih.

vir: ReadWriteWeb
ReadWriteWeb - Včeraj dopoldne (oz. v torek pozno ponoči po ameriškem času) so pri spletni storitvi Foursquare izvajali vzdrževanje na podatkovnih strežnikih. Storitev se je po dobrih 20 minutah nedosegljivosti vrnila, vendar zgleda ni šlo vse v redu. Znaten delež uporabnikov, sodeč po izpovedih na twitterju predvsem Američanov, je ostal brez svojih "težko prisluženih" značk (badges). Foursquare je napako priznal in začel značke uporabnikom vračati, pri čemer so nenamenoma sprožili val twittov za vsako "novo prejeto" značko.




Foursquare je lokacijska storitev za mobilne telefone, ki uporabnikom omogoča "prijavo" (check-in) v njihove priljubljene lokale, restavracije, koncerte lokacije in druge družabne kraje. Obvestilo o check-inu takoj leti na twitter oz. facebook ter...

11 komentarjev

V Kiberpipi ta teden: Detekcija izgub pri pospeševalnikih delcev, Oust.me, Silent Hill 2: The movie, Plone druženje

Plone user group srečanje, 04. Feb 2011

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - V torek, 3.5., ob 19h te vabimo na Pipine odprte termine kjer nam bo Rok Štefanič, ki prihaja iz podjetja Cosylab, predstavil delovanje pospeševalnikov in načine kako zaznati izgube delcev, ki se pojavljajo med delovanjem pospeševalnika. Podrobno bo predstavljen princip delovanja detektorjev delcev, s poudarkom na analognem delu obravnavanja signalov ki jih generirajo detektorji.



V sredo, 4.5., ob 19h bomo na Spletnih uricah predstavili Oust.me, ki je...

0 komentarjev

Firefox v Evropi prehitel Internet Explorer

engadget - Popularna stran za merjenje statistike uporabe brskalnikov StatCounter poroča, da je v Evropi v Decembru Firefox z 38,11 % prehitel Microsoftov Internet Explorer, ki je zaostajal manj kot odstotno točko s 37,52 %. Po dolgih letih dominacije to označuje prvi primer, ko je Internet Explorer izgubil svojo dominantno prednost na enem izmed večjih teritorijev. V nekaterih območjih se je to sicer zgodilo že pred leti (npr. v našem malem kotičku na sončni strani Alp), le vprašanje časa pa je bilo, kdaj bo Internet Explorer izgubil prevlado na enem izmed večjih ozemelj. Svetovno dominanco Firefoxa nekoliko zadržuje npr. Severna Amerika, kjer ima le 26,7 % deleža v primerjavi z 48,92 % za Internet Explorer in 12,82 % za Chrome. Najbolj verjeten kandidat za...

100 komentarjev

MoMoSlo S02E06 - Startup Night

MobileMonday Slovenija

Slo-Tech - V ponedeljek 22.2.2010 bo v Kiberpipi šesti MobileMonday v sezoni 2009/2010. Predstavili se bodo trije slovenski startupi.

Ob 18:30 bo Robert Farazin predstavil MMatcher. MMatcher je storitev, ki omogoča, da uporabnik preko različnih platform oddaja in spremlja interese v njegovi okolici. Pri MMatcherju so prepričani, da je vsak izražen interes v bistvu mali oglas.
MMatcher inteligentno povezuje interese glede na interes ter lokacijo osebe v realnem času. Primer: A: prodam rdeče kolo, B: kupim rdeče kolo - MMatcher ju poveže ter jima omogoči direktno komunikacijo.

Ob 19:00 bo ekipa MiddleMachine predstavila projekt Futurist - A calendar that pushes back!

Ob 19:30 bo Luka Birsa, CTO podjetja Visionect, bo na hitro predstavil rešitev s katero so dosegli uspehe na mednarodnih startup tekmovanjih, ter predstavil izkušnjo iz...

0 komentarjev

Sloveniji se obeta prepoved nasilnih računalniških iger

STA - Pravosodni ministri držav članic Evropske unije so na neformalnem zasedanju v Dresdnu spregovorili tudi o računalniških in video igrah, ki vsebujejo nasilne prizore.

Čeprav v Sloveniji prodaja računalniških in video iger z nasilnimi prizori ni prepovedana (v Nemčiji denimo takšna prepoved obstaja), je po zagotovilih slovenskega pravosodnega ministra Lovra Šturma "v prihodnje zagotovo pričakovati ukrepe na tem področju."

Medtem si Evropska komisija prizadeva za normativno ureditev področja interaktivnih iger, ki bi med drugim opredeljevala tudi prodajo in proizvodnjo interaktivnih iger za otroke. Slovenski pravosodni minister tovrstna prizadevanja Bruslja podpira in opozarja na "nujnost preventivnega pristopa k preprečevanju širjenja nasilnih računalniških iger." Sem sodi tudi vzpostavitev spletnega portala, kjer bi uporabniki lahko oblastem prijavljali spletne strani, ki ponujajo nasilne računalniške igre.

A poenotenje zakonodaje na ravni Evropske unije po mnenju ministra ni...

220 komentarjev