»

Apple načrtuje cenejši iPhone

Slashdot - Na internetu se pojavljajo govorice, da Apple načtruje cenejšo verzijo svojega mobilnika z imenom iPhone. Novi mobilnik naj bi bil zgrajen na podlagi iPod Nano predvajalnika, stal pa naj bi okoli 300$. Sam telefon naj bi zaradi znižanja stroškov imel tudi manj funkcij. Apple zaenkrat teh govoric noče komentirati. Več o tem preberite v novici na reuters.com ali v novici na slashdot.org.

17 komentarjev

Tri gigaherčni procesorji novembra

OC Workbench - Na internetu se pojavljajo govorice, da namerava Intel 14. novembra letos izdati tri gigaherčno izvedenko Penituma 4. Njihov tiskovni predstavnik govoric ni niti potrdil, niti zanikal, je pa potrdil, da bo Intel dotični procesor izdal še pred koncem koledarskega leta. Prav tako naj bi se z izdajo 3 GHz procesorja, šibkejši 2.6 ter 2.8 GHz različici tega procesorja, premaknili iz t.i. high-tech sistemov, v računalnike domačih uporabnikov. Prav tako je potrdil namero Intela, da namerava znižati cene že obstoječim procesorjem. Klik!

3 komentarji

Zelena modifikacija

Overclockers Australia - Na overclockers.com.au imajo zelo razširjeno bazo osebnih računalnikov, zato ni vrag, da se najde kakšen res posrečen. Kako bi komentirali zeleno ohišje z vgrajenim pleksi steklom, z zelenimi cevmi za vodno hlajenje ter modrimi okroglimi IDE kabli? Zlobno. Ogled priporočam, če ne zaradi drugega pa zato, da bo kdo od naših modifikatorjev naredil kaj podobnega, to poslikal - ter napisal poročilo za Slo-Tech :D.

1 komentar

Nova Intelova jedra

Intel - Intel je pred kratkim sporočil, da bodo predstavili novo različico (stepping) jeder svojih Pentium3 procesorjev. Stepping se bo iz sedanje cC0 različice spremenil v cD0. Poglejmo si, kaj nam prinaša novo jedro:
  • Spremembo CPUIDja iz 0686h za cC0 v 068Ah za cD0,
  • Delovna napetost je povečana z 1.7V na 1.75V,
  • Izboljšan "Thermal Design Power", kar pomeni boljše hlajenje procesorjev,
  • 1GHz cD0 procesorji bodo na voljo v FC-PGA2 pakiranju z vdelanim Integrated Heat Spreader (IHS) sistemom
Ta Intelov korak je povsem logičen, saj se bodo v prihodnjem letu počasi znebili Copperminov pri nižjih frekvencah, standard pakiranja pa se bo spremenil iz FC-PGA v FC-PGA2 (tudi Tualatini bodo FC-PGA2). Na žalost bo novi standard pakiranja zahteval posebno podporo čipovja, tako da bomo te procesorje lahko uporabili komaj v drugem četrtletju 2001, ko bo prišel i815 B (mogoče bodo na voljo kakšni konverterji [;)]). Kakorkoli, masovna izdelava novih procesorjev naj bi se začela 5. marca 2001, mene pa že...

0 komentarjev

Govorice o SMP sposobnosti cC0 Celeronov2

Overclockers Australia - Vsi se še zelo dobro spomnimo kakšno SMP revolucijo so povzročili prvi Celeroni in ustrezne matične plošče (ABIT BP6...). No, zadnjih nekaj dni se po svetovnem spletu pojavljajo govorice, da so SMPja sposobni tudi novi, cC0 stepping Celeroni2. Ali je to res ali ne se zaenkrat še ne ve, toda vsi "uradni viri" zatrjujejo, da zadeva ne deluje. Po moje je zadeva malo verjetna, toda kdo ve... mogoče bo kakšen manijak pogruntal potrebno modifikacijo! Če vas zanima več, so pravi naslovi za raziskovanje ta, ta in ta v Overclockers.com.au forumu!

3 komentarji

Izboljšani Celeroni kmalu

X-Bit Labs - Ta informacija je poznana že kar nekaj časa, toda splača se spet opozoriti na njo. Namreč, bliža se izid Celerona 800, ki bo ( upajmo ) predstavljal pravo prelomnico za te srednje uspešne procesorje. Zakaj? Zato, ker bo to prvi Celeron, ki bo namesto na 66MHz zunanje frekvence deloval na 100MHz, tako kot, recimo, Duroni. Prve 800MHz Celerone torej lahko pričakujemo že zelo zgodaj naslednje leto, jaz pa komaj čakam da vidim, kako se bodo obnesli proti Duronom!Ko smo že pri Celeronih, pa naj omenim, da govorice o 133MHz Celeronu dejansko držijo! Šlo bo za tako imenovano Celerone-T, veselili pa se jih bodo lahko samo lastniki prenosnikov. Poleg hitrejšega zunanjega vodila bo glavna zančilnost novih procesorjev tudi 0.13 mikronska tehnologija izdelava in seveda majhna poraba energije. Izid prvega, 866MHz modela, je postavljen na konec tretjega četrtletja 2001.

2 komentarja