»

Microsoft se letos ne bo šel prvoaprilskih norčij

Pred leti se je Microsoft rogal Googlu

Slo-Tech - Bliža se tisti dan v letu, ko ne gre verjeti prijateljem, sodelavcem ali medijem. Tehnološki giganti za prvega aprila poizkusijo pokazati vso svojo domiselnost, kar se včasih konča smešno, včasih pa precej nespretno. Ko je pred tremi leti Google za prvi april v Gmail dodal gumb Send + Mic drop, kar je v sporočilo dodalo posnetek podanika iz filma Jaz, baraba (minion iz Despicable Me) ter trajno utišalo to nit pogovora, je bilo veliko ljudi zelo nejevoljnih, ker so gumb kliknili po pomoti in potem spregledali kup sporočil. Google se je moral opravičiti. Druge zgodbe so zgolj čudne, kot je bilo Microsoftovo norčevanja iz Googla in obratno pred šestimi leti.

Podobnih zgodb je bilo v zgodovini že kar nekaj, zato se je Microsoft odločil, da se letos prvega aprila ne bo šel....

21 komentarjev

Googlove prvoaprilske šale

Google Maps za NES.

Slo-Tech - Kot je zdaj že v navadi, se je Google tudi letos potrudil s pripravo izvirnih prvoaprilskih potegavščin in najavil prgišče novih, zanimivih storitev.

Japonska podružnica je prištimala 8-bitno različico Google Maps za popularno Nintendovo konzolo NES (izid '83, konec prodaje '03, prodanih 60 milijonov enot). Kot pravijo, ima konzola preveč uporabnikov, da bi jo lahko preprosto prezrli, zato so izdelali posebno kaseto z vgrajenim dial-up modemom (na sliki), ki ji zagotovi potrebno mrežno povezljivost. Izgled je seveda prilagojen zmožnostim 8-bitne grafike, vse ostale funkcije, vključno s Street View, pa delujejo brez težav. Za tiste, ki o nakupu konzole še razmišljate, so pripravili predogled znotraj običajnih Google Maps (klik na Quest...

6 komentarjev

Googlova prvoaprilska domislica udejanjena

engadget - Letošnja Googlova prvoaprilska potegavščina je bil sistem Gmail Motion, ki je domnevno omogočal upravljanje elektronskega predala Gmail s kretnjami in pisanje sporočil na enak način. Da je vse skupaj zgolj prvoaprilska domislica, so ljudje dojeli hitro, a kaj če bi bilo vse skupaj resnično možnost. Nihče ne pravi, da bi bil tovrstni sistem hitrejši ali bolj praktičen od klasičnega vnosa, a bil bi kul.

Na Inštitutu za kreativne tehnologije Univerze v Južni Kaliforniji so napisali ustrezno programsko opremo in krmilnik Kinect uporabili na točno tak način. S kriljenje z rokami je mogoče odpreti odjemalca za elektronsko pošto, napisati sporočilo in ga poslati, tako da poližete znamko in jo prilepite na kolena. Programska oprema in...

11 komentarjev

Prvoaprilske potegavščine leta 2011

CNet - Niti letošnji prvi april ni minil brez tradicionalnih potegavščin, s katerimi so nepazljive bralce poizkusili naplahtati na vseh večjih internetnih straneh razen Slo-Techu. Nekatere potegavščine so tako odbite, da jih prepoznamo že od daleč, medtem ko so druge povsem verjetne, tako da se na njih marsikdo opeče. Pregled so pripravili na Cnetu, omenimo jih le nekaj.

Google se vsako leto posebej izkaže in letos ni bilo nič drugače. Pripravili so Gmail Motion, ki omogoča upravljanje elektronskega predala kar s telesom. Na podoben način je mogoče krmiliti tudi z Google Docs Motion, ki bo omogočala ustvarjanje dokumentov s kretnjami (podprtih bo več kot 10.000). Da se ne bi spremenili v zavaljene in zamaščene računalnikarje, so predstavili...

15 komentarjev

AOL masovno odpušča

vir: BBC
BBC - AOL je prejšnji mesec objavil prevzem Huffington Posta, s čimer želijo postati največji servis za produkcijo novic v ZDA (AOL že od prevzema Time Warnerja leta 2000 ni več zgolj ponudnik dostopa do interneta). Hkrati so napovedali tudi prestrukturiranje podjetja, ki bo stalo zaposlitve skoraj petino zaposlenih v AOL-u. Izmed 5000 zaposlenih jih bodo odpustili približno 900, saj se bi sicer po prevzemu Huffington Posta nekatere delovne naloge podvajale. Od tega bo 200 odpuščenih iz ZDA, preostanek pa v Indiji. Nekaj izmed zaposlenih v Indiji bodo sicer zaposlila podjetja, ki bodo odslej za AOL kot podizvajalci opravljala storitve, a teh naj bi bila v najboljšem primeru polovica.

AOL že nekaj let odpušča, saj so imeli na vrhuncu več kot 20.000 zaposlenih....

0 komentarjev

AOL kupuje spletni časopis Huffington Post

BBC - AOL je danes objavil, da bo prevzel spletni časnik Huffington Post, za kar bodo odšteli 315 milijonov dolarjev. Od tega bodo 300 milijonov dolarjev plačali v gotovini.

Huffington Post ima 25 milijonov obiskovalcev mesečno, tako da bo sedaj The Huffington Post Media Group, kamor bo AOL skupaj s svojimi novičarskimi storitvami zapakiral kupljeno, imela 117 milijonov obiskovalcev v ZDA in 270 milijonov drugod po svetu. Soustanoviteljica in glavna urednica Huffington Posta Arianna Huffington bo postala predsednica in odgovorna urednica nove družbe, ki bo vključevala tudi znane strani Engadget, TechCrunch, Moviefone, MapQuest, Black Voices, PopEater, AOL Music, AOL Latino, AutoBlog, Patch, StyleList in druge.

Huffingtonova je dejala, da je prevzem odličen razplet dogodkov. AOL bo s tem poizkusil postati največji servis...

4 komentarji

Android na vrhu v ZDA

Gibanje svetovnega deleža operacijskih sistemov

vir: Ars Technica
Ars Technica - Najnovejši podatki podjetja AdMob, ki se ukvarja z oglaševanjem na mobilnih telefonih, kažejo, da je po količini prenesenih podatkov, če se omejimo le na ZDA, od koder pride 45% vseh zahtevkov, Android v marcu prehitel iPhone ter tako postal mobilni operacijski sistem z največjim deležem serviranih oglasov. Iz grafov, ki so jih pripravili pri Ars Technici, vidimo, da je v preteklih letih daleč največ izgubil Symbian. Jeseni 2008 je namreč prejel kar 60% vseh (svetovnih) oglasov na mobilnih telefonih, ta delež pa je v letošnjem marcu padel na le 21%, kar ga umešča na 3. mesto na lestvici. Na svetovni lestvici je Android tik pred njim (25%, Symbian je prehitel v lanskem decembru), medtem...

14 komentarjev

Microsoft in igre

UK Gamer - UK Gamer je pripravil zanimiv članek, ki govori o prihodnosti Microsofta na področju iger. Zajeta je seveda tudi knjižnica gonilnikov DirectX, o kateri je precej govora. Da pa beseda ne bi tekla le o programski opremi, so se osredotočili tudi na strojno opremo, pravzaprav na glavna proizvajalca -- ATi-ja in nVidio. Če imate kak košček odvečnega časa, le preberite članek.

4 komentarji

MPEG - 4

Tom's Hardware - Stric Tom nam je zopet pripravil en zelo dober članek. Tokrat so pregledali kodek za stiskanje videa in sicer MPEG 4, bolje poznan kot DivX. Podrobno so tudi pregledali program za encodanje, Flask. Ustavili so se pri vsaki podrobnosti, kot je recimo ali izbrati low-motion ali high-motion DivX codec, kakšno naj bo kodiranje, kakšna zrnatost in tudi kakšen zvok. Članek je zelo dobro napisan in ogled vam toplo priporočam, še posebej, če ste v tem "poslu" začetnilk.

7 komentarjev