»

Pravica do pozabe: Bing malo zamuja, Yahoo še molčeč

Slo-Tech - Po sodbi evropskega sodišča minuli mesec, da morajo spletni iskalniki na območju EU omogočiti izbris povezav do strani, ki predstavljajo netočne, nerelevantne in pretirano osebne podatke, je Google omogočil izbris. Toliko se je govorilo zgolj o Googlu, da bi lahko hitro pomislili, da se sodba tiče le njega. Tudi Bing mora tako kot vsi ostali iskalniki izpolniti enake pogoje, a jim to ne gre tako hitro, Yahoo pa molči.

Kot so zapisali na svoji strani, še vedno pripravljajo postopek, ki bo državljanom EU omogočal zahtevati izbris rezultatov iskanja. Dodajajo, da je še vedno veliko odprtih vprašanj, zlasti glede implementacije in pristojnoti za odločanje o upravičenosti izbrisa (za zdaj Google to počne kar sam), zato bo uvedba novosti trajala še nekaj časa.

Kaj pa Yahoo? Za zdaj od njih...

2 komentarja

Bing prehitel Yahoo, Google daleč spredaj

Slashdot - Po podatkih StatCounterja je Microsoftov iskalnik Bing prvikrat prehitel Yahoo in se zavihtel na drugo mesto po priljubljenosti. Na prvem mestu še vedno z za zdaj neulovljivo prednostjo vodi Google, ki ima 89,94-odstotni tržni delež. Bing ima na drugem mestu 4,37 odstotka uporabnikov, Yahoo pa 3,93 odstotka.

To so podatki za celotni svet, medtem ko je situacija v Sloveniji drugačna. Pri nas takisto vodi Google, ki ima z 93,05 odstotka uporabnikov še nekoliko trdnejši primat, medtem ko je na drugem mestu s 5,32 odstotka Najdi.si. Bing je na tretjem mestu z 1,1 odstotka, Yahoo pa ima miniaturni 0,34-odstotni tržni delež.

Nekatere druge analitične firme so že pred meseci izmerile, da je Bing prehitel Yahoo, saj uporabljajo nekoliko...

18 komentarjev

Yahoo izgublja, Bing pridobiva, Google vodi

Slo-Tech - ComScore je objavil statistiko rabe iskalnikov za december za ameriški trg. Ugotovili so, da je na prvem mestu še vedno prepričljivo Google, ki ima 64,3-odstotni tržni delež brez vidnejše spremembe. Pol odstotne točke je izgubil Yahoo, ki je pristal pri 18,8 odstotka, medtem ko je Microsoftov Bing pridobil 0,7 odstotne točke in dosegel 12-odstotni tržni delež. Daleč zadaj je Ask s 3,2 odstotka. Tudi če pogledamo druge parametre, ostane slika enaka. Gogole je daleč spredaj, Bing počasi dohiteva izgubljajoči Yahoo, ostali pa niso omembe vredni igralci. Podobno je bilo tudi leto poprej.

2 komentarja

Bing popularnejši od Yahooja

Tržni deleži peterice največjih

vir: Ars Technica
Ars Technica - Zamenjava na drugem mestu lestvice najpopularnejših spletnih iskalnikov je bila najverjetneje le še vprašanje časa, ki je končno prišel. Do avgusta je to mesto držal Yahoo, medtem ko ga je v avgustu po podatkih The Nielsen Company prehitel Microsoftov Bing. Slednji, zanimivo, v ZDA in Kanadi od avgusta poganja prav Yahoojevo iskalno storitev, a ni popolnoma jasno, če iskanje na Yahoo.com, ki ga poganja Bing, spada v Bingov oz. Yahoojev tržni delež.

Bing je pridobil 0,3 odstotne točke in je tako tekom avgusta narasel s 13,6 na 13,9% tržnega deleža, medtem ko je Yahoo utrpel precejšen padec - s 14,3% na 13,1%. V avgustu je šlo še najboljše Googlu, saj so pridobili kar 0,8 odstotne točke, kar pomeni, da je njihov tržni delež znašal 65%, več kot...

2 komentarja

YouTube prepričljivo vodi

TechCrunch - Analitiki iz podjetja Comscore so včeraj objavili podatke o uporabi strani za predvajanje videov na spletu. Ugotovili so, da jih uporablja pravzaprav vsak uporabnik spleta. Z veliko premočjo vodi YouTube, ki je imel maja 43,1-odstotni tržni delež z več kot 14,6 milijardami ogledov. Na drugem mestu je Hulu, ki ima vsega 3,5-odstotni tržni delež z dobro milijardo ogledov. Sledijo mu Microsoftove strani, Vevo, Viacom Digital in Yahoo. Skupno so maja uporabniki pogledali 34 milijard videoposnetkov.

Nadaljevanje velja sicer za ZDA, a ga lahko poizkusimo ekstrapolirati tudi na naš konec sveta. Kar 85 odstotkov Američanov z dostopom...

11 komentarjev

Bing zasenčil Yahoo

V Indiji ni rezultatov

vir: Microsoft
TG Daily - Microsoft si boljšega začetka delovanja svojega iskalnika Bing skoraj ni mogel želeti, saj je že v prvih dneh obratovanja navdušil mnogo uporabnikov. Če gre verjeti analitikom iz podjeta StatCounter, je Bing v kratkem času dosegel zavidljiv 16,3-odstotni tržni delež, s čimer je krepko povozil po novem tretjeuvrščeni Yahoo, ki ima še vedno deset odstotkov. Google ostaja neulovljiv s tričetrtinskim deležem.

Pri Net Applications so izmerili, da je Bing v prvih urah po zagonu pridobil šestodstotni delež, s čimer se je zelo približal Yahooju. Sicer so naračunali, da na deleža Googla in Yahooja ni vplival, je pa takoj prevzel vse uporabnike prejšnjih Live Searcha in MSN Searcha. Kakorkoli že, očitno se je Microsoftu naložba v višini 80 do 100 milijonov dolarjev, ki so jo...

13 komentarjev