»

Poplava novosti iz Mozilla Foundation

Mozillazine - Danes je velik dan za Mozilla Foundation, nekakšno naslednico AOL-a, ki starševsko bdi nad razvojem Mozille. Izšla je Mozilla 1.5, ki prinaša številne novosti. Končno je na voljo črkovalnik (bil je tudi v 1.4.1), precej sprememb sta doživela Composer in ChatZilla, manjše pa tudi brskanje z zavihki, odjemalec za pošto in spletna orodja.

Poleg Mozille 1.5 sta na voljo tudi novi različici samostojnih programov, na katerih bodo gradile naslednje različice Mozille. Mozilla Firebird 0.7 prinaša prikaz spletne vsebine v stranski vrstici in izboljšano okno z nastavitvami ter omogoča zamenjavo sloga strani v vrstici stanja. Mozilla Thunderbird 0.3 se lahko pohvali z izboljšano podporo prilogam, s pohitritvami, z novimi možnostmi za sporočila na strežniku in še čem.

S tem pa se niz novosti še ne zaključuje. Organizacija Mozilla Foundation je že pri ustanovitvi zatrdila, da se bo razvoj Mozille usmeril k uporabniku, torej bo Mozilla postala uporabniku bolj prijazna. K temu sodijo tudi

16 komentarjev

Test poceni kamer

Dan's DATA - Preden grem na sestanek, ki ga imam čez slabe pol ure, še ena novica.
Na Dan's Data so testirali tri poceni digitalne kamere s ceno pod 100$. Sicer si lahko mislite, da za ta denar ne boste dobili veliko, imate samo delno prav. Res je, da so vse stoječe, ampak ponujajo pa veliko, s tem, da je ena izmed njih celo sposobna snemanja zvoka.
Če vas zanimajo podrobnosti, jih najdete tukaj.

1 komentar

Ventilator za monitorje

I Am Not A Geek - Pa smo dobili še ventilator, ki hladi elektroniko v monitroju. Če sem kakšnemu nadobudnemu navijalcu povzročil skomine, naj kar takoj povem, da monitorski ventilator ni namenjen navijanju monitorja, ampak hlajenju le-tega. Sicer že slišim smeh, ki prihaja izza številnih ekranov bralcev, ki berejo to novico, vendar sodeč po temu članku na I am not a geek , lahko rečem, da pregrevanje elektronike nič kaj preveč ne koristi ekranu, ampak kvečjemu nasprotno. Če pa boste investirali v monitorsko hlajenje, pa najbolje veste sami. Samo toliko, da veste, da te stvarce tudi obstajajo. Mimogrede, če ne boste privarčevali pri monitorju, ki vam bo zaradi pregrevanja crknil čez nekaj let, pa boste zagotovo privarčevali pri ogrevanju (moj Hitachi CM615 in Celeron 500 se tako grejeta, da mi pozimi ni treba dodatno ogrevati računalniške sobe, hehe ).

7 komentarjev

Sound enhancement gadgets

Dan's DATA - Sonund enhancement gadgets je malce bolj "kunštno" ime za nekakšne ojačevalce, ki poizkušajo izboljšati zvočne zmogljivost vaših zvočnikov kolikor se le da. Te stvarce so bile včasih precej razširjene, danes pa jih ni več tako veliko. Dan (iz Dan's Data) se je odločil, da jih nekaj stestira in ugotovi, če je bilo to področje deležno kakšnih izboljšav. Na test je pripeljal dva primerka:1388 Technology Bit88 Universal Sound Enhancer in Evergreen Technologies RumbleFX 3D Sound Amplifier (proizvajalec RumbleFX slušalk). Pri testiranju teh dveh ojačevalcev pa pride zopet do manjšega problema; zvok je namreč stvar, pri kateri ne moremo pognati testirnega programa, da bi nam izpisal kaj je boljše in kaj ne, zato bo izbira takega ojačevalca bolj stvar okusa. Danu ti ojačevalci niso bili všeč, medtem ko so bili nekateri navdušeni. Pač stvar presoje. Čeprav Dan ni bil ravno navdušen, pa je še vedno spisal odlično in podrobno primerjavo, ki jo najdete tukaj. Če si boste tak ojačevalec...

0 komentarjev

Rumble FX slušalke s FF tehnologijo

Maximum 3D - Force Feedback (FF) tehnologija je bila do nedavnega bolj v domeni igralnih palic in volanov, sedaj pa se seli tudi na druga področja. Vso čudo FF je v tem, da s pomočjo motorčkov v volanu ali igralni palici poizkuša malce bolj realno prikazati dogajanje na računalniškem zaslonu (npr. tresenje igralne palice pri pospeševanju letala). Za FF tehnologijo so se odločili tudi pri Evergreen Technology in izdelali precej zanimiv produkt. To nista ne igralna palica, ne volan, ampak slušalke. Slušalke s Force Feedback tehnologijo? Hja, tudi avtor članka je bil od začetka malce skeptičen, vendar se je njegova skeptičnost kaj kmalu prelevila v močno navdušenost. Baje so učinki, ki jih proizvajajo slušalke Rumble FX zares nori. Poleg tega slušalke sploh niso drage. Stanejo samo 60 $, zraven pa lahko za 40 $ dokupite tudi ojačevalec. Oglejte si test in se prepričajte, ter upajte, da bo kaj podobnega prišlo tudi v Slovenijo....

0 komentarjev

Speedcorp DSL tuning utility!

uebertakten.de - Za vse lastnike DSL modemov. Speedcorp je na trg poslal freeware program SpeedCorp 9x Enhancer, ki naj bi poskrbel za tiste dodatne bajte pri DL. Sama inštalacija naj ne bi bila problem vendar iz varnostnih razlogov pripoočajo, da si prej naredite varnostno kopijo svojega registra. Za vse, ki bi hoteli program preizkusit ga dobite tukaj : SpeedCorp 9x Enhancer. Za vsa vprašanja in informacije glede programa pa odsurfajte na njihovo domačo stran Speedcorp.net.

3 komentarji

Pravici je zadoščeno

Electic Tech - Italijansko sodišče je tudi ugotovilo, da Micron ni kršil patentov, ki jih je registriral Rambus. Še ena sodba ovržena, še en velik dan za to, da se spomnimo, da se s takim grdogrdim odnosom ne pride nikamor. Rambus, raje delaj to, za kar si narejen. Delaj pomnilnike. Po konkurenčnih cenah.

0 komentarjev

Serial ATA... sanje ali resničnost?

Intel - Redni bralci Slo-Techa se boste spomnili, da smo že kar nekaj časa nazaj poročali o novem vmesniškem standardu za trde diske, Serial ATA, oziroma Ultra SATA/1500. Lepo je vedeti, da se nekaj dejansko premika v tej smeri, saj je Intel v uradni izjavi za javnost sporočil, da so skupaj s podjetji APT, Dell, IBM, Maxtor, Quantum in Seagate končali delo na osnovni zasnovi novega standarda. Na žalost se še nič ne omenja datum izida, toda po prejšnjih podatkih naj bi se prvi diski za Serial ATA pojavili leta 2002. Vsekakor bo to velik dan za računalništvo, saj bodo tedaj diski začenjali dosegati prenose 1.5Gbit/s, pozneje pa celo dva- ali štirikrat toliko. Slin!

0 komentarjev