»

Nezaščiteno deskanje za mlajše

The Register - Glede na raziskavo opravljeno v UK, uporablja filter za zaščito mlajših pred vsebinami, ki za njih niso primerne, samo 32 procentov vprašanih, medtem ko jih je 70 odstotkov vprašanih odgovorilo, da ne nadzurujejo spletnega raziskovanja kratkohlačnikov.

Čeprav si vsi želimo, da bi bila dostopnost pornografije premladim vsaj malenkost otežena, se pač moramo sprijazniti, da bo problematika kmalu postala del našega vsakdanja. Nanjo se bomo mogli na njo pač privaditi. Klik!

1 komentar

Iz vašega pomnilnika v Microsoftov žep

ZDNet - Microsoft uporabnike Officea XP ter Internet Explorerja 5 opozarja, da je pri pošiljanju podatkov o sesutju programa možnost, da se pošlje tudi trenutno urejevani dokument. Natančneje: pri pošiljanju vloge se pošlje tudi trenutna slika pomnilnika, ki pa lahko delno ali v celoti vsebuje kakšen dokument. Kakorkoli, podatki so na kanalu zašifrirani ter 'razumljivi' le Microsoftu. Klik!

3 komentarji

Test 35 i815 matičnih plošč

Digit Life - Ker me je od pisanja novic začela rahlo boleti glava, bom tokrat malo bolj kratek. Mogoče se zanimate za nakup i815 matične plošče. Ste si ogledali Tomov megatest i815 matičnih plošč, pa vas ni zadovoljil? Če je odgovor nikalen vam preostane samo še Digit-Lifov megalomanski test plošč, ki bazirajo samo na i815 chipsetu. Test je, kot se za Digit-Life spodobi, natančen saj so pod drobnogled vzeli vsako matično ploščo. Je pa tudi dovolj dolg, tako da vam gradiva za prebiranje zlepa ne bo zmanjkalo .

3 komentarji

Digit Lifov junijski 3Digest

Digit Life - Digit Life nas vedno znova preseneča s svojimi strokovnimi članki, pred enim letom pa so nas začeli razveseljevati s svojim 3Digestom. 3Digest je nekakšno maratonsko testiranje grafičnih kartic (na testu jih je bilo kar 42!!! ) in poročilo o novih gonilnikih, ki ga ekipa Digit Lifa opravlja vsak mesec. Če so vas drugi "miniaturni" testi grafičnih kartic razočarali, potem pojdite si oglejte 3Digest. Ni kaj, 3Digest priporočam vsem hardware manijakom in navdušencem nad grafičnim karticam.
Še zanimivost: ravno ko sem prebiral test V3 3000, sem ugotovil, da so pri Digit Life testirali tudi z IceMan-ovimi voodoo driverji. IceMan čestitam!

2 komentarja

Modem data compression

Digit Life - Tokrat so se na Digit-Life razpisali o modemskemu kompresiranju podatkov. Čeprav so vsi članki na Digit Lifu namenjeni bolj računalniškim znalcem, bodo ta članek gotovo razumeli tudi malce manj računalniško podkovani ljudje. Za kaj sploh gre pri kompresiranju podatkov? Kompresiranje podatkov pri modemu poteka na podoben način kot pri kompresiranju datotek v ZIP, ARJ, ... Modem pri pošiljanju podatkov preveri kaj se da skompresirati in kaj ne. Seveda je odveč pričakovati, da se bodo vse vrste datotek kompresirale enako učinkovito. Ko kompresirani podatki pridejo do drugega modema, jih ta odpakira in pošlje osrednjemu procesorju v obdelavo. Zakaj uporabljati kompresijo? Odgovor je preprost: da pošljemo čim več podatkov. Vsaj iz lastnih izkušenj lahko povem, da sem kompresijo podatkov najbolje opazoval pri običajnem deskanju po internetu; v internet sem bil povezan s hitrostjo 28800 bit/s, kar znese približno 3,6 Kbyte/s, stran pa se mi je nalagala s hitrostjo 4 Kbyte/s. Zakaj? Zaradi...

0 komentarjev

Digit-Lifov test diskov

Digit Life - Pri Digit-Life so se odločili, da bodo testirali Western Digitalova diska iz serije AB in BB. Western Digital je kar precej znan proizvajalec, v svoje diske pa vgrajuje t.i. Data LifeGuard tehnologijo. Digit-Life je diska v družbi konkurence testirali z vsemi možnimi programi, ki izmerijo hitrost, dostopni čas, prenos podatkov, učinovitost v FAT in NTFS datotečnem sistemu in še kaj bi se našlo. Če se odločate za WD disk, potem si test le oglejte. Tudi sam posedujem Western Digitala in sem kar zadovoljen z njim .

0 komentarjev